Eskişehir'i hareketlendirecek adaylar lazım!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'i hareketlendirecek adaylar lazım!
A
a

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ESGROUP’u ziyaret etti. Ziyarette ön seçimle ilgili konuşan Başkan Kurt, “Tüzüğe ittifaklarla seçime girilmesi halinde ön seçim olmaz diye de bir hüküm kondu. Bilerek konuşacak herkes” dedi.

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ESGROUP’u ziyaret etti. Başkan Kurt, ziyarette ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş, ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş, ES TV Genel Yayın Yönetmeni Şener Çetin, Anadolu Gazetesi Yazı İşler Müdürü Hilal Köver, Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seda Uçar Kale, Sonhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Hümmet, ESGROUP Haber Koordinatörü Meltem Karakaş ve Anadolu Gazetesi Köşe Yazarı Kerem Akyıl ile bir araya geldi.

YÜZDE 40’I GEÇEMEZLER
Cumhur İttifak’ının Eskişehir’de şansının olmadığını söyleyen Başkan Kurt, “Eskişehir’de sıkıntı olmaz. Yüzde 60 işi oturmuş gibi duruyor. Muhalefet yüzde 60’tan aşağı düşmez gibi. Çünkü Eskişehir’in avantajları var, özellikleri var. AK Parti de ne yaparsa yapsın yüzde 40’ı geçme şansı yok. İttifak için diyorum tabi bunu” diye konuştu.

ÖN SEÇİM UZAK İHTİMAL
Ön seçim tartışmaları hakkında konuşan Başkan Kurt, “Belediye başkanları destekliyor kısmı, Yılmaz Hoca’nın dediği şu: Ön seçim bütün üyeyle olacaksa olsun. Delegeyle olmasın. Zaten tüzükte de böyle. Ama mutlaka ön seçim olacak diye bir şey yok. Ön seçimle ilgili benim umudum yok ama isterim. Ben çok açık isterim. Her zaman isterim. Partinin dinamikleri harekete geçer, birtakım yerlere bildirir ama şu dönem bizim tüzükte bir değişiklik yapıldı onu görmüyorlar. İttifaklarla seçime girilmesi halinde ön seçim olmaz diye de bir hüküm kondu. Tüzükte var. Bilerek konuşacak herkes. Tüzüğe böyle bir hüküm konuldu. Olursa itiraz edilmez ama. Ben ön seçimi uzak ihtimal görüyorum. Olsun isterim” şeklinde konuştu.
Eskişehir'i hareketlendirecek adaylar lazım! 15.11.2022

HİÇBİRİ ÖN SEÇİM YAPTIRAMADI
Bugüne kadar hiçbir il başkanının ön seçim yaptıramadığına dikkat çeken Başkan Kurt, “İl başkanları WhatsApp grubunda bir şeyler yazılmış galiba. Hiç kimse bu partinin hafızasız olduğunu düşünmeyecek. Bu partinin hafızası var. Hepsi il başkanlığı yaptı. Hiçbiri ön seçim yaptıramadı. Şimdi Recep Taşel’i suçlamanın anlamı yok. 1999’dan beri bu partide ön seçim olmuyor. Kim il başkanı olduysa hepsi kendine bakacak. Kabahat Recep’te, Recep yaptıramadı noktasına getirmemek lazım. 99’da ben 1’inci oldum ama baraja takıldım” ifadelerini kullandı.

SEÇİM NORMAL ŞARTLARDA OLMAYACAK
Taksim’de yaşanan patlamaya da tepki gösteren Başkan Kurt, “Seçim yaklaştı, patlamalar normal diyor herkes.  Ne diyordu İç İşleri Bakanı, soluk alışını biliyoruz, sayılarını biliyoruz, kaç tane olduklarını biliyoruz. Ne oldu? Biliyordun da mı patladı? Yoksa o dediğin mi yalandı. Bakmak lazım. Kimse inanmıyor Türkiye’de artık bu işin kendiliğinden olduğuna. Terörist sayısını bile veriyordu İç İşleri Bakanı, şu kadar kaldı, bitti diyordu. Seçim normal şartlarda olmayacak. Onu anladık” diye konuştu.

HEDEF EN AZ 3 MİLLETVEKİLİ
Vekil sayısı 6 olarak kalırsa CHP’nin en az 3’ü hedeflemesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Kurt, “Herkes çalışmalı bence. Birkaç tane aday olacağım diyen var. Onlara da çalışın dedim. Nuray Hanım var, Jale Hanım var, Utku Bey var. Adaylar bence. Belli bir dönem için çok önemli değil. Bu geçiş sürecinde vekiller yine indir kaldır yapacak. Ama burada doğru tercihler yapmak lazım. Milletvekili sayısı değişmezse altıda kalırsa bence hedef en az 3 olmalı. 3 olabilmesi için de Eskişehir’i hareketlendirecek adaylar lazım. Bunlar da genel merkez iyi düşünür koyarsa olur. Tamamen liste seçimi olur. 6’ıncı listeye bağlı. Kim iyi liste yaparsa o alır. 7 olursa bizim 3 olur ama yine 2’si ortada kalır. Bizim anketlerde biz AKP’den 10 puan üstte görünüyoruz. Dolayısıyla bir tane fazla çıkar. İYİ Parti yüzde 17. MHP yüzde 4-4.5 MHP en yüksek Çifteler’de çıkıyor. Belediye başkanının olduğu yerde yüzde 10 bile değil” şeklinde konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 40’I BULMUYOR
“Türkiye’de yapılan anketlerin hiçbirinde Cumhur İttifakı yüzde 40’ı bulmuyor” diyen Başkan Kurt, “Bir kararsız cenah var. Kararsız aşağı yukarı yüzde 20’lerdeydi. Bunların tamamı AK Parti’den ayrılanlardandı. Biz ne kadar alıyoruz, ne kadarı orada kalıyor. 2-3 puanı AKP’de kalabilir. Hiçbir şartla şu ana kadar Türkiye’de yapılan anketlerin hiçbirinde Cumhur İttifakı yüzde 40’ı bulmuyor, bulmaz. Urfa Milletvekilinin istifası orada bir delik açtı. 2 kişi daha istifa etsin başka olur” ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi