Eskişehir'i büyük tehlike bekliyor

Dünya genelinde salgın hastalığın gittikçe yayıldığını görüyoruz. Kovid – 19'un delta adlı bir varyantı ortaya çıktı

24 Temmuz 2021 09:07
A
a
Sütiş Eskişehir

Dünya genelinde salgın hastalığın gittikçe yayıldığını görüyoruz. Kovid – 19'un delta adlı bir varyantı ortaya çıktı. Bu varyant daha öldürücü değil ancak çok daha hızlı yayılıyor. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca delta varyasyonuna dikkat çekti ve artan vaka sayılarını hatırlattı. Bakan Koca sadece bir gün içerisinde 52 ölüm yaşandığını ve günlük vaka sayısının 9 bin 586 kişiye çıktığını açıkladı. Bunlar şakaya gelir rakamlar değil.

Biz Eskişehirlileri de büyük bir tehlike bekliyor. Hem civar illerden bayram dolayısıyla kentimize yoğun turist akımı oldu, hem de Eskişehirliler 9 günlük tatil fırsatını değerlendirip, tatil bölgelerine akın ettiler. Şimdi Türkiye'nin dört bir yahnında tatil beldelerine gelen vatandaşlarımız, bir güzel virüsleri birbirlerine bulaştırdılar ve memleketlerine geri dönüyorlar. Tabii beraberlerinde virüsü de getiriyorlar.

Her ne kadar aşılanmada belli bir mesafe kat etsek de, sürecin tamamlanmadığını hatırlatalım. Ayrıca aşı olmak, virüsün size bulaşmayacağı anlamına gelmiyor. Virüs bulaşsa bile hastalığı ayakta atlatacağınız anlamına geliyor. Amerika'da ölen hastaların yüzde 99'dan fazlası, ısrar ve inatla aşı olmayanlar.

Maalesef Eskişehir'de de bilimin öncülüğünü reddeden, hurafelere ve komplo teorilerine kendini kaptıran çok kişi var. Ve yine maalesef en çok ölüm de – doğal olarak – bu kesimin içinden çıkıyor. Lütfen maske – mesafe ve hijyen kurallarına her zamankinden daha çok dikkat edelim. Eskişehir'de vaka sayıbında büyük bir patlama yaşanması içten bile değil.

 

Kaçan sığırlar, acemi kasaplar

Eğer ki bir kurban bayramında kaçan bir büyükbaş haberi görmezsek, bunu hayra yormayız. Yine yanlışlıkla kolunu kesen bir acemi kasap, Kurban Bayramı'nın olmazsa olmaz haberlerindendir. Bu sene de – maalesef – benzer haberlerden bolca yaptık. Her sene uyarılarımızı sıralar, "Bu sene belki bir şeyler düzelir" diye umut ederiz. Ve her sene, burnunun dikine giden vatandaşlarımız, biz gazetecileri yine hüsrana uğratır. Özellikle Bayramın ilk günü namazdan sonra kurban kesimlerine başlayan acemi kasaplar, öğle saatlerine kadar hastanelerin acil servislerinde belli bir yoğunluk yaşanmasına sebep oldu. Bütün acemi kasaplara büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletelim. O kadar para harcayıp kurbanlık satın alıyorsunuz; az bir şey daha paraya kıyın ve bir usta kasaba vekalet verin. Ama kime anlatıyoruz ki?..

 

Çiçekler Büyükerşen'den

Büyükşehir Belediyesi Bayram geleneğini bozmadı ve mezarlıkların girişinde Eskişehirlilere çiçekler dağıttı. Mezarlık ziyaretleri biz yaşayanlar için önemli. Yoksa ebedi istirahatinde olanlar için bu ziyaretler çok önemli değil. Ancak yine de akrabalarımızın, tanıdıklarımızın mezarını ziyaret edip, tertemiz mezarlarına bir buket çiçek koyduğumuz zaman içimiz rahatlıyor. Her sene olduğu gibi yetkililer mezarlıkların temizliğini ve genel bakımını yaparak ve asri mezarlık girişinde Eskişehirlilere çiçekler dağıtarak takdir topladılar. Ben de her bayram olduğu gibi mezarlık ziyaretlerini gerçekleştirdim ve Büyükerşen'in dağıttırdığı çiçekleri, merhum akrabalarımın mezarlarına götürdüm. Bütün Eskişehirliler tertemiz bir mezarlıkta ve çiçekler arasında huzurla Fatihalar okuduk. Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi