Eskişehir'i bekleyen büyük tehlike!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'i bekleyen büyük tehlike!
A
a

Eskişehir'de Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün (MAPEG)  maden arama ve işletme ruhsatı için ihaleye açtığı 70 bin hektarlık araziler içerisinde mera, orman ve tarım arazilerinin yanı sıra köy kahvesi, fidanlık, su havzası ve mezarlık gibi alanların da bulunduğu ortaya çıktı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberi: CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün Eskişehir’in 149 bölgesinde maden ruhsatı verme kararına tepki gösterdi. TBMM’de Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda enerji alanında düzenlemeleri içeren kanun teklifinin görüşmeleri sırasında söz alan Çakırözer, Eskişehir’de maden ruhsatı verilecek bölgelerin mera ve tarım arazilerinin yanı sıra köy kahvesi, fidanlık, mezarlık gibi alanların bulunduğunu söyledi. Çakırözer, “Eskişehir’de ihaleye çıkılarak maden ruhsatı verilecek alanların büyük bölümünde toprak yapısı, bitki örtüsü, tarım arazileri zarar görecek. Bir bölümünün şu anda üzerinde fidanlık, köy kahvesi, mezarlık gibi halkı doğrudan ilgilendiren sosyal mekanlar var. Ruhsat verilen yerlerde sulama alanları, su toplama havzaları bile var. Verimli topraklar zarar görecek. Bölgenin hem insan, hem hayvan, hem de tarımsal anlamda gelecekte sürdürülebilirliğine büyük zarar verecek bu madenler. Buna rağmen, bu ihalelerin yapılıyor olması insana, doğaya, çevreye ihanetten başka bir şey olamaz” dedi. Çakırözer konuşmasında Eskişehir’de çevre dernekleri ve meslek odalarının da aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerinin yeni maden ruhsatları verilmesine karşı olduğunu,  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin de yeni ruhsat ihalelerinin iptali için girişimde bulunduğunu ve hukuki süreçlerin sürmekte olduğunu vurguladı.  


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ahmet 1 Kasım 2020 15:32

Yanık rumuzlu kişi tarlalar yok olunca madenleri yersin.

0 0 Cevap Yaz
Yanık 28 Ekim 2020 21:26

Yer altı zenginlikleri ne zaman söz konusu olduğunda maalesef birileri çevre ve yeşili bahane ederek engellemek için elinden geleni yapıyor kar kime hizmet ettikleri belli değil

1 2 Cevap Yaz
Nurettin Polat

Gelecekte içecek su alacak temiz hava bulamadıgımızda yeraltı zenginlikleri ne işe yarar. Anladıgımızda iş işten geçmiş olacak ama yapacak birşeyimizde kalmamış olacak.

2 0
Münevver Yıldırım 28 Ekim 2020 18:14

Verimli güzel topraklarımızın, yem yeşil doğamızın bitki örtüsünün, insan ve tüm canlıların yaşam alanlarını yok etmeyelim. Yaşam haklarına sayğı duyalım. Gelenek göreneklere uyalım Onurumuz gururumuzla yaşatalım.

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi