Eskişehir'i ayağa kaldıran soygun ve saldırıda kilit isim o!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'i ayağa kaldıran soygun ve saldırıda kilit isim o!
A
a

Eskişehir geçtiğimiz hafta sonu Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar'ın evlerinde rehin alınıp gasp edildiği haberiyle sarsılmıştı. İşte olayın tüm ayrıntıları ve kilit noktası olan hizmetçi...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir geçtiğimiz hafta sonu, Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar'ın evlerinde rehin alınıp gasp edildiği haberiyle sarsılmıştı. Saldırganların bahçesinde 7 güvenlik görevlisi ve 30 da bekçi köpeği bulunan villaya nasıl girip, soygunu gerçekleştirdikleri netlik kazandı. 
Eskişehir'de, SARAR Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar'ın gasp edenler, kısa sürede yakalandı. Olayın hemen ardından kurulan özel ekip, önce villada detaylı inceleme yaptı. Gaspçıların, çevresi dikenli tellerle çevrili olan, bahçedeki 7 güvenlik görevlisi ve 30 bekçi köpeği bulunan villaya rahatlıkla girip, çifti rehin alması ve özel bölmede gizli olan kasanın yerini dahi bilmeleri önemli bir ipucu oldu. Ayrıca, Sarar çiftinin de gaspçıların biri kadın 3 kişi oldukları ve Bulgarca'ya benzer bir dilde konuştuklarını anlatması üzerine şüpheler, daha önce villada çalışan Moldovalı hizmetçi Iulia Dragusan üzerinde yoğunlaştı.

MOBESE ile tespit edildi
Bölgedeki bulnan güvenlik kameraları ve MOBESE'lerin görüntülerini izleyen özel ekip, Eskişehir'in giriş ve çıkışlarındaki MOBESE kayıtlarına giren Araçların plaka kayıtlarında yer alan isimler üzerinde de detaylı arşiv incelemesi yaptı. FBI yöntemiyle delilden suçluya gitmek için çalışan özel ekip, Iulia Dragusan'ın izine Yalova'da ulaştı. Yakalanan ve Eskişehir'e getirilen Dragusan'ın, ülkesinden Kasım 2014'te aldığı 5 yıllık pasaportla, hizmetçilik yapmak için Türkiye'ye geldiğini Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne İstanbul'daki bir adresi gösterdiği belirlendi. Dragusan'ın son olarak, 16 Mart 2019'da aynı adres üzerinden yeniden başvuru yaparak 1 yıllık kısa dönem ikamet izni aldığını belirleyen özel ekip, gösterdiği adresteki bir erkeği de gözaltına alarak Eskişehir'e getirdi.

Komşu ülkelerde yakalandılar
Çalışmalarını sürdüren özel ekip, Sarar çiftini gasp ettiği tahmin edilen Moldova uyruklu 2 kişinin Edirne'deki Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a çıkış yaptığı tespit etti. Bunun üzerine Bulgar makamlarıyla irtibata geçen İçişleri Bakanlığı, özel ekibin belirlediği kimlik bilgileri ve fotoğraflarını göndererek yakalanmaları talebinde bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Bulgaristan İçişleri Bakanı Mladen Marinov ile görüştü. Hemen harekete geçen Bulgar polisi, 2 gaspçıyı yakalayarak, durumu Türkiye'ye bildirdi. Gaspçıların iadesi için işlemlere başlanırken, Dragusan'ın ifadesi doğrultusunda olayla bağlantılı oldukları düşünülen 6 kişi de Yunanistan'da gözaltına alındı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ne desem 24 Mayıs 2019 04:50

Öncelikle geçmiş olsun şehrimizin önemli isimlerinden. Şimdi nasıl böyle kolayca iş bulup çalışmaya başlıyorlar biz kapıları aşındırıyoruz taklalar atıyoruz yüzümüze bile bakmıyorlar. Biz size haber veririz diyorlar tecrübe arıyoruz diyorlar ey ahali iş verenler sen fırsat vermezsen nasıl tecrübe kazanılır lütfen biraz daha ılımlı yaklaşın iş arayanlara yinede çok geçmiş olsun daha kötüsü olabilirdi mazallah verilmiş sadakaları varmış

0 0 Cevap Yaz
Güzel 23 Mayıs 2019 15:37

Kadın gerçekten güzelmiş.. Ama huyu kötü )

0 0 Cevap Yaz
Ozan öz 22 Mayıs 2019 23:47

Öz Türkün evladını yanında çalıştırmazsan böyle sonuçlar ortaya çıkar..Sonuçta yabancı uyruklu ve sana ACIMAZ..Bunların amaçları zaten büyük vurgun yapmak için hizmetçi,bakıcı kılıfı altında Türkiye!de zenginlerin yanında çalışmaktır.

0 3 Cevap Yaz
Nihal 22 Mayıs 2019 16:44

Yabancı uyruklu biri niye hizmetçi diye alınıyo anlamadım Türkiye de yokmu Hic hizmet işi yapan..Çok gecmis olsun diyorum Sarar ailesine..Çokk üzüldüm.. cezalarını çeksinler pislikler

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi