Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'i ayağa kaldıran bu hareketler cezasız kalmadı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'i ayağa kaldıran bu hareketler cezasız kalmadı!
A
a

Eskişehir'de 65 yaş ve üstü vatandaşlar için verilen 6 saatlik sokağa çıkma izni sırasında evlerinin karşısındaki parka sokak hayvanları için mama ve su bırakan yaşlı adama tepki gösterip, parka bıraktığı mama ve su kaplarını tekmeleyen kişiye 4 bin 100 lira idari para cezası uygulandı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Alınan bilgiye göre, Fatih Mahallesi Halman Sokak'taki bir apartmanda yaşayan Yavuz Baykal (65) evinin karşısındaki parka çıkarak, sokak hayvanları için mama ve su kapları koydu.

Bu sırada parka gelen N.B, Baykal'a tepki gösterip, bırakılan kapları tekmeledi.

Bu sırada vatandaşlarca çekilen görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri çalışma başlattı.

Kısa sürede gözaltına alınan şüpheliye, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 bin 150 lira, Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan da 950 lira idari para cezası uygulandı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Cengiz Küçük 20 Mayıs 2020 04:37

Her yer hayvan dolu çöp konteynerına yaklaşırken tedirgin oluyor insan. Ben evcil hayvana da karşıyım varsa içinizde verecek çok sevgi evlenin çocuk yapın veya gidin bir evlat edinin... niyet güzel ama hayvanları alıştırıyorlar bir ortama birken 5 oluyorlar donra... Tüm gün uyuz uyuz yerde yatıyorlar az akşam olmaya yakın da geçemezsin o yoldan... Sokaklarda çift bekçi var digital alarmlar polis var o kadar önlem var insanların hala köpekleri bekçi gibi kullanmasına atların hala binek aracı yapılmasına ....

1 0 Cevap Yaz
20 Mayıs 2020 04:02

Hayvanlara yapilan hertürlü kabaliga aonuna kadar karşıyım.Bir an önce hayvan yasasi çıkarılmalı.Hayvan sahiplari icin kurallar olmali kesinlikle.Sahiplenilen hayvanlar sikildim deyip sokaga birkilmamali.Kopek sahipleride kopeklerinin tuvalet ihtiyaçlarını sokakta gidermemeli.Avrupa ulkelerinde bu duzen car kesinlikle bizde de olmalı.Acilen...

0 1 Cevap Yaz
Faruk 19 Mayıs 2020 22:49

Yav arkadaş anlamıyorum bu insanların şu hayvan çekememezliğini bunlarınderdi ne yemek ve su istiyen hayvanları neden bukar kıskanıyorlar dünyaya hükmedecelerini felanmı sanıyorlar nedir bu endişeleri korkuları o hayvan caızlar yemek su ve sevgiye muhtaç sadece paranızı yada malınızı istemiyoki hayvanlara zulum etmek isteyenleri ALLAH saha beter etsin inşallah

0 1 Cevap Yaz
Sevgi 19 Mayıs 2020 14:33

Çok iyi olmuş hak etmiş

0 0 Cevap Yaz
Gizemm 19 Mayıs 2020 07:21

Kardeşim sen farkında değil misin, şu zamanda asıl insanlar hayvan oldu. Sen hayvan pisliğine soyleniyorsun lakin ben orada burada hayvan pisliginden daha çok insanların bıraktığı çöpleri görüyorum. Ayrıca bu dünya sadece insanlara ait değil bunuda unutma. Allah onları da yaratmış ve sadece köyde olacaklar diye bir kaide yok. O zaman insanlar da köyde dursun.. Olur mu olmaz. O zaman susacaksin adalet konuşacak kardeşim. Sen nasıl bir cansan onlarda can. Onlar etrafı pisletiyor (bilinçsizce) ama en azından gidip karısını öldürmüyor, çöp bırakmıyor, çocuk katili olmuyor, gözleri ile insanları taciz etmiyor. Bir düşün hangi taraf daha pis?

0 13 Cevap Yaz
Vatansever 18 Mayıs 2020 23:03

Sakal bıyık misali arada kalıyor insan.sokaklarda her köşede hayvanlar için bırakılan yemek artıkları.etraf pislikden geçilmiyor.belediyenin belirlediği yerler harcinde hayvanlar için besin bırakmak cezalandırılmalı bence.tamam güzel bir iş yapılıyor ama etrafın pislenmesine ne diyeceğiz.Büyüğümüze bu şekilde tepkiyi de kınıyorum.

5 5 Cevap Yaz
Üzeyir 18 Mayıs 2020 22:17

Ceza yazan ellerini z dert görmesin

0 12 Cevap Yaz
Elif 18 Mayıs 2020 22:03

Bu insanlar ne kadar vicdansiz havalar ne kadar sicak hayvanlar ac susuz kafalarini sokacak bir yerleri yok ne var sanki bir kap su koyulsa bir kap mama koyulsa bir de hala yok saglik icin yok bilmemne yazilmis o kediler insanlardan daha temiz yaptiklari kakalarini gomuyorlar en azindan asil parklar insan pisligi dolu geceleri icip icip parkları kirleten dolu asil insan sagligini bu pislikler tehlikeye atiyor inanin hayvanlar insanlardan daha temiz bu konuda asil insanlar onlarin dogasini mahvediyorlar ne olur herkes kapisinin onune ya da parka bahceye su sicaklarda en azindan bir kap su koysun sizler su mubarek gunlerde orucluyken dışarı cikiyorsunuz da susuzluktan ne hallere geliyorsunuz ama aksam evde iceceginizi biliyorsunuz aksama kadar zor dayaniyorsunuz onlar bulurlarsa iciyorlar bulurlarsa yiyorlar nolur en azindan su koymayi ihmal etmeyin

1 9 Cevap Yaz
Ali 18 Mayıs 2020 17:35

Butun ceza bu kadarmi, yasli insanlara hakaretin cezasi yokmu, bu saygisiz insanlarin anasi,babasi veya dedesi yokmu? Duygusuz insanlarin Allah belasini versin

0 11 Cevap Yaz
erdinç yıldız 18 Mayıs 2020 17:20

Bunu yapan adama hak verenler nasıl bir vicdan sahibisiniz acaba gerci olmadığı belli. Neymis dogaya aitlermis doğamı bıraktınız hayvanlara. O doğa dediginiz yer tek lokmanin olmadığı dagbaşı oraya atıyosunuz hayvanlari yine gönlü guzel insanlar kurtariyor o canları.Parklar insanlarınmış bencil yaratıklar insan diyorlar bi de kendilerine.

0 8 Cevap Yaz
Ümit gucdemir 18 Mayıs 2020 14:34

Biz çocukken köpekler kediler köylerde olurdu.Şimdi alıp alıp sokağa saldılar.Belediye çay bahçeleri kafeler tüy ve pislikten geçilmiyor. Alerjisi olan çocuklar yetişkinler var.oturacağım yerlerde artık hayvanlar oturuyor.Birde bu açıdan bakın. Eskiden hayvanlar kafalarını yapıp toprağa gömerim şimdi kafelerin çatısı kedi pisliği içinde. ..önce insan sağlığı. Önce insan.onlar doğaya ait şehire değil.

36 27 Cevap Yaz
Ne diyorsunuz ya ???

Bu tepkiye bu saygısızlığa değer miydi ?

0 5
Hatice

Ne kadar bencil bir mahluktur bu insanoğlu. Siz o parkta gezip eğlenmeseniz de bisey kaybetmezsiniz ama o hayvan açlıktan ölebilir. Ne güzel dünya yahu. Doğalarında yaşayacaklarmış. Sanki yaşayacak doğa bıraktık da zavallılara. İşine gelmedi mi hooop topla ormana. Doğaları ya... Ne yer ne içer nasıl yaşar düşünen yok. Allah bi insanı yarattı sanki.

0 6
Omer

Haklısın. Bırakalım aç ve susuz yaşasınlar. Yeter ki bizim rahatınız bozulmasın. Bu sıcak günlerde 1 kap suyu esirgeyelim ağzı var dili yok hayvanlardan. Yeter ki kafede paşa paşa oturalım. Sadece ben ben ben

0 10
Ümit gucdemir 18 Mayıs 2020 14:29

O park kime hizmet için yapıldı..insanlar orda çocuklarıyla çimenlerin üstünde koşup oynayacak.gelişigüzel iş guzarlar heryere bunu yapıyorlar. Kedi köpek pisliği görmekten koklamaktan gına geldi.Herkes hayvan sever fakat insan sağlığı öncelik olmalıdır. Balkonumda otururken köpeğini gezdiren biri elinde poşet yok kaldırıma kakasını yaptırdı. Bunu görmek hoş mu?neden onlara ceza yok.

26 30 Cevap Yaz
DKC 18 Mayıs 2020 11:22

Yetmez ama neyse...

2 18 Cevap Yaz
Hakan 18 Mayıs 2020 10:44

Keşke 15000 liraya kadar ceza ve hapis cezası da Verilseydi.Bu olayı ibret alıp bir daha yapamazlardî. Yapacaklarî zaman 40’kere düşünürlerdi.

8 21 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi