Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir hava durumu nasıl olacak? Aşırı sıcaklar...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir hava durumu nasıl olacak? Aşırı sıcaklar...
A
a

Eskişehir'de bu hafta hava durumu nasıl olacak? Eskişehirlilere Afrika sıcakları uyarısı geldi. Aşırı sıcakların geldiği günlerde bu saatlere dikkat edilmesi gerekiyor. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Eskişehir ve bölgesinde hava sıcaklıklarının artacağı bildirildi. 

Sütiş Eskişehir
Eskişehirlilere Afrika sıcağı uyarısı geldi. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Afrika üzerinden gelen sıcak havayla Eskişehir ve bölgede sıcaklıkların 5-10 derece artacağı tahmin ediliyor. Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Hafta başından itibaren Afrika üzerinden gelen sıcak havayla birlikte Eskişehir, Bursa, Kütahya, Bilecik’te sıcaklıkların hissedilir şekilde 5-10 derece artması bekleniyor. Özellikle Salı gününden itibaren sıcaklıkların Mayıs ayı aşırı değerlerine ulaşacağı tahmin ediliyor” ifadelerine yer verildi. 

Bu saatler arasında güneş ışınlarına dikkat 

Beklenen hava sıcaklıklarının da bildirildiği açıklamada “Önümüzdeki hafta bölgemize bağlı illerimizde beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının; Bursa’da 35, Eskişehir ve Bilecik’te 34, Kütahya’da 33 dereceye ulaşması bekleniyor. Beklenen sıcak havayla birlikte güneş ışınlarının dik geldiği 10-16 saatleri arasında başta kronik rahatsızlıkları olanlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere vatandaşlarımızın güneş ışına direkt maruz kalmamaları, sıcaktan korunmak için önlem almaları önem arz etmektedir” uyarılarında bulunuldu. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi