Eskişehir Hava Durumu (6.12.2017)

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Hava Durumu (6.12.2017)
A
a

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 Aralık 2017 tarihli veri raporlarını paylaştı, 3 önemli uyarıda bulundu: Kuvvetli yağış uyarısı, yoğun kar yağışı uyarısı ve kuvvetli rüzgar uyarısı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de bugün hava durumu genellikle bulutlu ve yer yer kar yağışlı olacak. Beklenen en yüksek sıcaklık değeri 1, en düşük ise -5 derece seviyelerinde olacak.

Okullar tatil edildi
Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Gece saatlerinde tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava Düzce’de de etkisini gösterdi. Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonrasında ise eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Öte yandan, Meteoroloji vatandaşları uyarırken, Türkiye genelinde, 6 Aralık’ta sıcaklık değerlerini resmi web sitesinde paylaştı…

Meteorolojinin resmi web sitesinde önemli uyarılar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 önemli uyarıda bulundu. Yağış uyarısı Karadeniz Bölgesi’ne, kar yağışı uyarısı Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne ve rüzgar uyarısı ise Ege Bölgesine… Türkiye’nin genelinde sabah-öğle-akşam kar ve yağmur etkisini gösterirken, geceleyin gökyüzünün bulutlu olması bekleniliyor.


İşte o uyarılar

Meteoroloji’den 6 Aralık yağış uyarısı: Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kar uyarısı: Yağışların; Bolu, Muş, Bitlis, Şırnak, Van'ın güneyi, Hakkari, Bingöl, Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgar uyarısı: Rüzgarın Güney Ege, Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden (ulaşımda aksamalar vb.) yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sabah saatlerinden itibaren Türkiye’nin genelinde kar ve yağmur etkisini göstermesi bekleniliyor.

Öğlen saatlerinde İç Anadolu Bölgesi’nde kar etkisini azaltması tahmin edilirken, rüzgar kendisini göstermeye başlıyor.

Akşam saatlerinde kar Türkiye genelinde doğu bölgelerinde gözüküyor.

Gece saatlerinde Türkiye’nin geleninde bulutlu ve güneşli hava hakimken Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar etkisini göstermesi tahmin ediliyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi