Eskişehir'de o memurlara yüzde 120 zam!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de o memurlara yüzde 120 zam!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti Meclis Üyelerine seslenen Başkan Büyükerşen, mecliste alınan kararlara açılan davaları sert bir dille eleştirdi. Büyükerşen, “Davayı açmak da bir çeşit engelleme. Dava kazanılsa bile pahalıya mal olacak, yapılamaz hale gelecek” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
ESKİŞEHİR'DE O MEMURLARA YÜZDE 120 ZAM YAPILDI
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ Genel Müdürlüğü’nde çalışan 657’ye tabi olan devlet memurlarına sosyal denge tazminatı kapsamında yüzde 120 oranında zam yapıldı.  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Meclis toplantısında 29 madde gündeme geldi. Tüm maddeler oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. Gündeme gelen maddeler kapsamında artan hayat pahalılığı nedeniyle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ Genel Müdürlüğü’nde çalışan 657’ye tabi olan devlet memurlarına sosyal denge tazminatı kapsamında yüzde 120 oranında zam yapıldı.  

AK PARTİ GRUBUNA SERT ÇIKIŞ
Meclis sonunda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Son dönemde son döneme kadar CHP grubu çoğunluğu elde edinceye kadar sunulan projelere hep ‘istemezük’ diyerek karşı çıktınız. Bende size bir şey söyledim dedim ki, ‘bunları kitap haline getiriyorum, nasıl engelledi altında kimlerin imzaları var gerek komisyonlar olarak gerek genel kurul olarak yapacağım dedim. Söz verdiğim zaman da yaparım biliyorsunuz. Ama gördüm yeni bir metot ihdas ettiniz. Ne olursa olsun bu şehrin lehine dava açıyorsunuz. Davayı açmak da bir çeşit engelleme mahkeme de uzun uzun sürüyor. Yerine getirilemiyor hele fiyatların böyle oynadığı dövizin böyle oynadığı anlarda maliyetler çok yükseliyor. Onun için o hazırlanan kitaba baskıya gidecekti şimdi bekliyorum bunu da ilave edeceğim” dedi.

HUKUKA GİTMEK ELEŞTİRİLMEMELİ
Büyükerşen’in sözleri üzerine yanıt veren AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Birsen, “Hukuka gitmek bu kadar ağır eleştirilmemeli” dedi. Büyükerşen ise, “Şimdiye kadar aldığınız dava açtığınız bütün kararlar bekliyor en azından lehte olur aleyhte olur ayrı. Ama gecikiyor. Maliyetlerin bu hızlı günlük hatta saatlik değiştiği bir ülkede sonunda dava kazanılsa bile pahalıya mal olacak, yapılamaz hale gelecek. Onun içinde bunu da bilginize arz edeyim istedim” Mustafa Birsen’in itirazı üzerine Büyükerşen, “Sevgili Mustafa sende biliyorsun bende biliyorum İdare Mahkemesi nasıl çalışıyor, kimler avukat…” konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Meclisi oturumu kapatıldı. Meclis 15 Aralık Çarşamba günü saat 17.00’da tekrar toplanacak.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
çalışan 13 Ocak 2022 23:59

Sayın Büyükerşen Tüm İşçi çalışanlarını üzmüştür %7 zam vermiştir. Neye göre hangi verilere göre bu zammı yapmıştır kendisi doğrusu açıklamasını isterdik.

0 0 Cevap Yaz
Çiftelerli 11 Aralık 2021 09:03

Bu ne ya çok bu Zam

0 0 Cevap Yaz
sadi 10 Aralık 2021 14:57

Haksızlıklara dava açmak vatandaşa karşı sorumluluklarını yerine getirmektir

1 0 Cevap Yaz
Tabi ya 10 Aralık 2021 10:34

Mustafa birsenin kendi parası erimiyor ya açsın dursun davayı. Eskişehirli bu zihniyete bundan oy vermiyor işte

1 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi