Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı, Kütahya'yı geçti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı, Kütahya'yı geçti!
A
a

Anadolu Üniversitesi'nin Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı, düzenli iç hat seferler olmasa da yurtdışı seferlerde bölgedeki liderliğini sürdürürken, bu yıl ağustos ayında tam bir yolcu patlaması yaşadı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı bu sene büyük bir rekor kırdı. Devlet Hava Meydanları Müdürlüğü verilerine göre, ağustos ayı sonu itibariyle, Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı toplam yolcu sayısında 73 bin 439'a ulaştı. Aynı dönemde, yani yılın ilk 8 ayında Kütahya'daki Zafer Havalimanı'nın toplam yolcu sayısı ise 72 bin 484 oldu.

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı, Zafer Havalimanı geçti

2 Eylül gazetesinden Murat Atikel'in haberine göre Son yıllarda yurtdışı yolcu sayısında önde olan Hasan Polatkan Havalimanı, ilk defa toplam yolcu sayısında da Zafer Havalimanı'nı geçmiş oldu.

Söz konusu gelişme bölge havacılığı açısından dikkat çekici bulundu. Çünkü, ekonomik bulunmaması nedeniyle uzun süredir Eskişehir'den düzenli iç hat seferleri gerçekleştirilmiyor. Ancak, Brüksel başta olmak üzere yurtdışı seferlerde bölgedeki en çok tercih edilen havalimanı Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı oldu. Uzmanlar, bu yıl yurtdışından gelen gurbetçi vatandaşların sayısında da artış olduğunu ifade ederek, özellikle Brüksel seferlerinde Eskişehir'in tercih edildiğini belirtiyor.

Kütahya'daki Zafer Havalimanı'ndan hem düzenli iç hat, hem de dış hat seferleri yapılıyor. Öte yandan, bu yılın ilk 8 ayı verilerine göre, Zafer Havalimanı'nda iç hat yolcu sayısı 45 bin 266 oldu ve geçen yıla göre şu an yüzde 3 azalma var. Dış hat yolcu sayısını ise geçen yıla göre yüzde 73 artırsa da, yolcu sayısı 15 bin 692'de kaldı. Toplam yolcu sayısında ancak yüzde 7'lik artış sağladı ve 72 bin 484'te kaldı.

ESKİŞEHİR'DE YÜZDE 36 ARTIŞ

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nda ise yılın ilk 8 ayında, toplam yolcu sayısı geçen yıla göre şu anda yüzde 36'lık artışla 73 bin 439'a ulaştı. İç hat yolcu sayısı geçen yıla göre yüzde 22 düştü, 959 oldu. Ancak dış hatlar yolcu sayısı, son yıllarda sürekli arttığı gibi yine arttı ve yüzde 37'luk artışla 72 bin 480 oldu.

Dikkat çeken noktalardan biri de, bu verilere göre, Hasan Polatkan Havalimanı'nın Zafer Havalimanı'nın toplam yolcu sayısı kadar dış hat yolcusu taşımış olması. Hasan Polatkan Havalimanı dış hat yolcu sayısı 72 bin 480, Zafer Havalimanı toplam yolcu sayısı da 72 bin 484...

ESKİŞEHİR'İN DOLULUK ORANI DAHA YÜKSEK

Hasan Polatkan Havalimanı'nda ilk 8 ayda toplam 509 ticari uçuş gerçekleşti. Geçen yıla göre yüzde 28 artış gösterdi. Zafer Havalimanı'nda ise ticari uçuş sayısı yüzde 18'lik arttı ve 642 sefer gerçekleşti. Bu durumunda, Eskişehir'den yapılan seferlerdeki doluluk oranının daha yüksek olduğunu gösterdiği belirtildi.

7 bin 611’lik farkı bir ayda kapattı

Yine verilerde dikkat çeken noktalardan biri, temmuz ayında iki havalimanı arasında toplam yolcu sayısında yaklaşık 10 binlik farkın bir ay içinde kapanması oldu. Hasan Polatkan Havalimanı'nın temmuz ayı sonu itibartiyle toplam yolcu sayısı 53 bin 343, Zafer Havalimanı'nın toplam yolcu sayısı 60 bin 954'di. Zafer'in toplam yolcu sayısı, Hasan Polatkan'ın toplam yolcu sayısından 7 bin 611 kişi fazlaydı. Ancak ağustos ayındaki seferlerle Hasan Polatkan Havalimanı bu farkı kapatıp, Zafer Havalimanı'nı geçmiş oldu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İst Eskişehir'e uçak seferi istiyoruz. Yeni hava limanindan 18 Eylül 2018 00:56

Afyon Emirdağ dan yurt dışında olup Eskişehir'e yerleşenler yolculuk yüzdesini arttırıyor. Mustafa

0 4 Cevap Yaz
Ufuk 17 Eylül 2018 21:27

Modern bir bina yapılamaz mı.Malum şehrin giriş kapısı.

0 7 Cevap Yaz
Eskisehir 17 Eylül 2018 19:42

Eskisehir, heykel yapimindan baska proje görmedi ki bunu görsün 😂

6 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi