Eskişehir halkının onlara ilgisi sürekli artıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir halkının onlara ilgisi sürekli artıyor
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Üretim Merkezi’nde üretilen yerel tohumlar, Tohum Takas Günleri ile vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. İlçelerde süren dağıtımlarda vatandaşların yerel tohuma olan özlemiyle ilgi katlanarak büyüyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Üretim Merkezi’nde üretilen ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinde düzenlenen tohum takas şenliklerine gönderilen tohumlar, kent merkezi dışında kalan 12 ilçedeki vatandaşlarla da buluşuyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in büyük önem verdiği yerel tohumların yaygınlaştırılması çalışması aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerince gerçekleştirilen Tohum Takas Günleri Sivrihisar, Mihalgazi, Çifteler ve Mihalıççık ilçeleri ile devam ederken vatandaşlara binlerce tohum dağıtıldı.


YILMAZ BÜYÜKERŞEN'E TEŞEKKÜR ETTİLER

İlçede yapılan tohum takas etkinliğine katılan Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, yerel tohum konusunun çok önemli olduğunu, ilçelerde de tohum takas etkinliği yapılmasında özel hassasiyeti nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür etti.
İlçelerin pazar yerlerine kurulan stantlara ilgi büyük olurken vatandaşlar yerel tohumun çok değerli olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e çok teşekkür ederiz. Yerel tohumlarımıza, o eski tohumlardan elde ettiğimiz mis gibi kokan sebze ve meyvelere hasret kaldık. Bu tohumları çoğaltarak çevremizde de ekilmesini sağlayacağız. Çalışma için çok teşekkür ediyoruz. Tohumlarımızı aldık, çok mutluyuz.” dediler. Tohum Takas Günleri kapsamında 16 Mart’ta Han ilçesinde, 23 Mart’ta da İnönü ilçesinde vatandaşlara tohum dağıtımları yapılacak. Kent merkezinde ise Üretici Marketlerde 14-18-21 ve 25 Mart’ta tohum takas etkinliği düzenlenerek tohumlar vatandaşla buluşacak.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi