Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir halkının kafası karışık

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir halkının kafası karışık
A
a

Eskişehir'de ‘ekonomiyi kim iyi yönetir?’ diye sorduğumuz vatandaşların isim konusunda kafası karışık. Vatandaşların bir kısmı 6’lı masayı söylerken, bir kısmı da güven veren bir ismin olmadığını belirtti

Sütiş Eskişehir
Eskişehir ve Türkiye genelinde Ekonomik krizin yoğun bir şekilde hissedildiği son dönemde, tüm siyasi partiler ekonomi üzerinden vatandaşlara mesajlar vermeye devam ediyor. ‘Ekonomiyi kim iyi yönetir?’ diye sorduğumuz vatandaşların bir kısmı “Güven veren bir isim yok” derken, bir kısmı da CHP ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın adını verdi.

Muharrem Eryürük
“Bana göre Türkiye’de ekonomi çok da kötü değil. Mevcut hükümet gayet iyi yönetiyor. Daha iyisi olmaz. Ben Belçika’da yaşıyorum. Avrupa’da da çok iyi gitmiyor. Türkiye’de enflasyon biraz daha fazla olsa da başkasının iyi yöneteceğini zannetmiyorum. Belçika’da enflasyon ne kadar bilmiyorum. Belçika’da birçok gurbetçi Türkiye’ye tatile gelemiyor. Türkiye’de bence kimse sürünmüyor.”

Nigar Güdül
“Benim aklımda 6’lı masa var. Türkiye Cumhuriyeti ayağa kalkmak istiyorsa bugün 6’lı masaya güvenmelidir. Ekonomi çok kötü, fabrikalar satılmış. Osmanlı’nın son dönemi gibi olmuş durumda. CHP’nin ekonomiyi iyi yöneteceğini düşünüyorum. Ülkenin kurucusu. Ben CHP’ye güveniyorum. CHP’nin ülkeyi ayağa kaldıracağına inanıyorum.”

Fatih Öçgünder
“Hükümet yönetemiyor maalesef. Bariz böyle bu. İnanlarda şu an gelecek olan insanların ekonomiyle ilgili kadroları var mı, yönetebilecekler mi diye düşünüyorlar. Benim vereceğim parti belli. CHP’nin içerisinde maliye kökenli iyi insanlar var bence. Bu yolsuzluklar, adrese teslim ihaleler, israf bunların önüne geçilirse ekonomi toparlar. 6’lı masa çok iyi çalışmalı.”

Kurtuluş Darıcı
“Bence hiç kimse yönetemez. Gelen gideni aratır derler ama keşke düzeltecek biri gelse. Biz de istiyoruz. Ben köylüyüm. 4 bin 500 lira maaş alıyorum. Sosyal yaşantı yok. Türkiye’nin nimetlerinden yararlanamadıktan sonra ha yaşamışım ha ölmüşüm ne fark eder. Benim kapasitem yetmez öyle kim iyi yönetir. Güvendiğim bir isim yok.”

Ali Tiryaki
“Ali Babacan yönetebilir. Bunların vaziyeti belli. Battı Türkiye. Babacan’a oy vermeyeceğim ama iyi ekonomist olduğunu düşünüyorum. Babacan’ın ekonomi bakanı olmasını isterim. Yöneticilerin altında 3-4 tane araba var. İsraftan kaçınmak lazım. Ekonomiyle ilgili uzman kişileri paranın başına koymak lazım.”

İrfan Kocaman
“Net olarak söyleyemiyorum. Deneyimine bakarsak 6’lı grupta deneyim şu an yok. Ama şu anki hükümet deneyimi. Deneyimli olmalarına rağmen yine ekonomik sıkıntılar var. Babacan ekonomiden sorumlu oldu bir ara ama o dönemde zaten ekonomi düzgündü. Aklımda bana güven veren bir isim yok. Hayat pahalılığı çok fazla. Enflasyonun önüne geçilmesi lazım.”

 
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Can Ke... 16 Ağustos 2022 23:20

Şu ekonomiyi övenler. 94 ve 2000 krizlerini utanmadan nasıl eleştirdiler. Şuan daha kötüyüz kör müsünüz kardeşim... İki yüzlüsünüz.

0 0 Cevap Yaz
Çiftelerli 12 Ağustos 2022 18:06

Türkiye mde ölümcül bir enflasyon var böylesi görülmedi

7 14 Cevap Yaz
Ehonomi cohh eyi 12 Ağustos 2022 16:17

Tabi canım tabi tabi, gelen gideni aratır aynen aynen. Vazgeçilmez sanılanların çoğu şu an toprak altında yatıyor. Heeyyy gidi heyy be...

7 12 Cevap Yaz
Serhat Doğaner 12 Ağustos 2022 15:58

Mevcut hükümet iyi yönetiyor, daha iyisi olmaz diyen dayı herhalde 2011 yılından buraya ışınlanmış. Evet o zamanlar daha iyisi olmazdı ama şimdi, senede bir veya birbuçuk ay geldiğin memlekette doğru düzgün yaşamadan, ekonomi iyi demekte pek iyi niyetli bir söylem değil bence. Hele bir gel dayı, en az altı ay bir tl ile alışveriş yap, yaşa ve gör, o zaman iyiyi kötüyü anlarsın.

10 17 Cevap Yaz
Hasan 12 Ağustos 2022 15:53

Var bir hayalimiz...Ben yoneticem insallah

7 6 Cevap Yaz
Adil 12 Ağustos 2022 15:45

Abi vallahi ne biçim zamana denk geldik? Adam Belçikada yaşıyor ama oradaki enflasyondan haberi yok ama Türk ekonomisinin çok iyi olduğu fikrine sahip. Avrupa iyi değilse gel burada yaşa, niye orada çile çekesin, değil mi ? Ama yooook, illa ki avrupada euro kazanılacak, Türkiyeye adım atar atmaz cebindeki para 18 kat değerlenince, Türkiye ekonomisi iyi diye söylenecek. Bunu diyenler,  TL kazanıp TL harcasa varya... Senden benden çok yandık bittik der. Hem tutarsızlık, hem vicdansızlık

7 15 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi