Eskişehir halkını şok eden fiyatlar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir halkını şok eden fiyatlar!
A
a

Eskişehir halkı her geçen gün rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarını görünce şok olduğunu söylüyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Altın her geçen gün rekor üstüne rekor kırıyor. Vatandaşlar ise artık düğüne gidip, takı takmaya korkuyor. Çeyrek altın yerine gram altın ya da para takmayı tercih eden vatandaşlar, fiyatların bütçelerini aştığını söylüyor.
HABER: HİLAL KÖVER

FİYATLARA ŞOK OLDUK
SUZAN ATAGÜVEN: Fiyatları görünce şok olduk. Bu kadar da beklemiyorduk. Uçmuş fiyatlar. Nereye gidiyoruz, niye böyle olduk bilemedik. Düğüne gitsem bana altın takanlara mecburen ben de altın takacağım. Bütçemi zorlayacak. Takmazsam hak geçer.

ZARFA PARA KOYUYORUZ
ABDİL SÖYLER: Bu ülkede normal altın fiyatlarının böyle yüksek olması. Ekonomik şartlarda normal. Düğüne gittiğimizde çeyrek altın takamıyoruz. Zarfa para koyuyoruz artık. 775 TL olmuş bugün. Uçuyoruz.

ALACAK DURUMUMUZ YOK
EMİNE KAYALI: Altın alacak durumumuz yok. Torunlar var, düğün var. Küçük altın alacağım mecbur. Bilezik alamayacağım. Ama ucuz olsaydı alacaktım. Koronadan evvel daha uygundu. Biz emekliyiz, bir de hastayız. Ne yapabiliriz?

FAKİRE ALLAH YARDIM ETSİN
AHMET GÖZÜTOK: Fiyatları hiç iyi bulmuyorum. Fakir fukaraya Allah yardım etsin. Düğüne giderken eskiden altın götürüyorduk ama şimdi 100 lira götürüp takıyoruz. Emekli maaşıyla nasıl geçineceğiz? Çeyrek altın alsam bütçemi zorlar. Sağ olsun hükümet.

SİHİRBAZLIK YAPMAK LAZIM
YÜKSEL ÇOPAR: Fiyatlar çok pahalı. Devamlı artıyor. Altın almam imkansız. Sihirbazlık yapmak lazım. Bize yetmiyor ki ne altını alacağız? Parası olan alıyor. Bu durumda kimse mahcubiyetten düğünlere gidemez. Bizi korumayın, maaşlarımızı arttırın. Bize sadaka zammı yapıyorlar.
 
 
Kaynak : Hilal Köver - Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Altin takan altin bekler 9 Ağustos 2020 18:26

Altin odunctur genelde evlenir.artik kameraya cekip note aliyor kim ne hakkiysa pnu bekliyor...bazen ne gotur nede gelsin diyorsun...

0 0 Cevap Yaz
Bana kalırsa 6 Ağustos 2020 13:12

İnsanlar düğünde altın takma olayını gurur meselesi haline getiriyorlar. Bu çok çok yanlış bir zihniyet, dahası bu zihniyet yapısı insanların arasını açıyor. Sırf düğününe altın getirene altın götürmek nasıl bir komplekstir ? Hele hele altın getirmediler diye insanlara gönül koymak çok kötü bir davranıştır. Tamam elbette düğün hediyesi alinır, asla eli boş gidilmez. Bu bir tür örf haline geldi ama bu örf yerini yarışa bıraktı. Bir tür takintı haline geldi. Mesela ben arkadaşımın düğününde altın yerine 20 euro taktım 2 sene evvel hiçte aramız açılmadı. Altın götürdüğün kişiden altın beklemek menfaatçiliktir. Ha altın yerine altın götürmüşsün, ha al şu taktığın altını iade ediyorum demişsin. İkiside aynı şeyler. Allah kimseyi kibirden akıl fukarası yapmasın..

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi