Eskişehir halkına bunu borçlular!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir halkına bunu borçlular!
A
a

İYİ Parti İl Başkanlığı TÜLOMSAŞ’ın tüzel kişiliğini kaybetmesine tepki göstererek, fabrika önüne siyah çelenk bıraktı.  İYİ Parti il Başkanı Mehmet Ektaş, AK Partili ve MHP’li vekillere seslenerek “Bir an önce siyasi erk sahipleriyle görüşmeliler. Bunu Eskişehir halkına borçlular” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Cumhurbaşkanlığı kararıyla kısa adı TÜRASAŞ ve Hukuki Niteliği İktisadi Devlet Teşekkülü olan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi Ana Statüsü yürürlüğe konularak, Eskişehir’le özdeşlemiş ve Eskişehir tarihinin en önemli parçalarından bir haline gelmiş olan 126 yıllık fabrikanın tüzel kişiliği kaldırılarak hukuki varlığının sonlandırıldığını kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, “Geldiğimiz noktada, bırakın yeni yatırımları elimizdeki TÜLOMSAŞ gibi bir değeri de tamamen yitirmek üzereyiz. Bu yeni yapılanmanın arka planında, demiryolu fabrikalarının işlevsizleştirileceğini, yerli özel sektör paydaşlarının devre dışı bırakılacağını ve ihracata dayalı bir modelle ihtiyaç temininin önünün açılmak istendiğini görmemek mümkün değildir” dedi.

SORUMLULUK DÜŞÜYOR
Eskişehir'in sürekli iş ve aş kaybettiğini kaydeden Ektaş, “ TÜLOMSAŞ’ın pozisyonunu siyasi iktidar belirler. İlimizde AK Partinin 3, ortakları MHP’nin ise 1 Milletvekili vardır. Kendilerini iş, aş tartışmalarında görmek istiyoruz. Bu işin sorumlusu kendileridir. Bu işin çözülmesinde AK Parti ve MHP milletvekillerine görev ve sorumluluk düşmektedir. Bir an önce, Eskişehir halkının seçimlerde kendilerine verdiği destek ve yetkiden aldıkları gücü kullanarak siyasi erk sahipleriyle görüşmeli, ısrarla takipçisi olarak TÜLOMSAŞ’ın bağlı ortaklık statüsüne kavuşmasını ve Eskişehir’de Raylı Sistem Araçları Organize Sanayi Bölgesi oluşturulmasını sağlamalıdırlar. Bu görev, Sayın Milletvekillerinin Eskişehir halkına borçlarıdır” diye konuştu.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi