Eskişehir halkı sokağa çıkınca ilk ne yaptı?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir halkı sokağa çıkınca ilk ne yaptı?
A
a

Eskişehir ve Türkiye genelinde 17 günlük tam kapanmanın bitmesiyle başlayan kademeli normalleşme sürecinin ilk gününde vatandaşlar sokaklara akın etti

Sütiş Eskişehir
Eskişehir ve Türkiye'de 17 günlük tam kapanmanın bitmesiyle başlayan kademeli normalleşme sürecinin ilk gününde vatandaşlar sokaklara akın etti. Taksitlerini yatırmak için çarşıya geldiğini söyleyen Durmuş Doğdu, “Kalabalığı gördüm, vazgeçtim. İki doz aşımı olmama rağmen korktum kuyruğa girmedim” dedi.
29 Nisan Perşembe günü başlayan tam kapanma süreci 17 Mayıs pazartesi günü sona erdi. Kademeli olarak başlayan normalleşme sürecinin ilk gününde vatandaşların bir kısmı biriken iş ve işlemlerini yapmak için sokağa çıkarken, bir kısmı da evde çok sıkıldığı ve dışarı çıkmayı özlediği için çarşıya geldiğini ifade etti.

Hidayet Çetinkaya
“Pandeminin bu kadar uzun sürmesi insanların boş vermesinden kaynaklı. Benim işim yoktu dışarda ama eş dost görmek için çıktım dışarı. Sıkıldık evde. Biraz dolaşıp eve gideceğim. Herkes önlemini alsın. Aşılanma biraz yavaş. Biz hala olduğumuz yerde sayıyoruz. Kimisi aşı olmak istemiyor. Devlet vatandaşını süpürge etmez. Aşılanma hızlanmalı. Herkes aşı olmalı.”

Hüseyin Ergenbaş
“Özledim dışarı çıkmayı. Bankada işlerimiz vardı, eşimle geldim. O eve gitti ben birkaç işi de halledeceğim eve döneceğim. Dikkatli olmak zorundayız. Biz çok ciddiye almadık sanırım ondan arttı. Hem devletin hem vatandaşın sorumluluğu var bu işte. Esnafın kapalı olması çok üzücü. Esnaf açılmalı artık. Esnaf çok zor durumda.”

Durmuş Doğdu
“Taksitlerim vardı onları yatırmak için sokağa çıktım. Ama uzun kuyruğu görünce vazgeçtim. Doğru eve gideceğim. Hiçbir işimi halledemedim. Kalabalığı gördüm eve geri gidiyorum. İki doz aşımı olmama rağmen korktum kuyruğa girmedim. Herkesin kurallara uyması gerekiyor. Bir sene geçti toplum hala salgın kurallarına uyum sağlayamadı.”

Enes Yıldırım
“Sokağa çıkmayı çok özledik ama bu şekilde kapanmalarla bir yere varılamaz bence. Kapanma öncesi de böyle kalabalıktı. Bugün açıldık yine kalabalık. Ben taksitlerimizi yatırmak için sokağa çıktım. Askere gideceğim onun işlemlerini yapacağım. Son açıklanan genelge bir önceki ile aynı. Esnafın çoğu kapalı. Ben lokantada çalışıyordum. Lokanta kapanınca Pandemide işsiz kaldım.” 
 
 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tomsuk 18 Mayıs 2021 12:48

1 Haziran da geri kapaniriz bence

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi