Eskişehir halkı o kararı destekliyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir halkı o kararı destekliyor!
A
a

Eskişehir’in de aralarında bulunduğu 58 kırmızı ile hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Karara destek veren vatandaşlar, esnaf için üzüldüklerini, onlara destek verilmesi gerektiğini ifade etti

Sütiş Eskişehir
Vaka sayılarının artmasıyla birlikte Eskişehir’in de aralarında bulunduğu 58 kırmızı ile hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Karara destek veren vatandaşlar, esnaf için üzüldüklerini, onlara destek verilmesi gerektiğini ifade etti.
Son günlerde artan vaka sayıları nedeniyle Eskişehir’in de aralarında bulunduğu 58 kırmızı ile hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Ramazan ayı boyunca da kafe, lokanta, restoran gibi işletmelerin kapalı olmasına, sadece paket servisi ile hizmet vermesine karar verildi. Eskişehirli vatandaşlar ise, hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasının doğru bir karar olduğunu ifade etti. Vatandaşlar, esnafa daha fazla destek verilmesi gerektiğini söyledi ve geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti kongrelerinde yaşanan kalabalığı da eleştirdi.

HER İKİ TARAFI KESEN BIÇAK
MERYEM BİÇER: “Kesinlikle doğru bir karar. Hamamyolu’nda insanlar tavuk gibi tünüyordu buralara. Dip dibe. Devlet ne yapsın sürekli uyarı uyarı. Bakın her yer polis. Böyle mi olması lazım? Bizler de vatandaş olarak üzerimize düşen görevi ne kadar yapıyoruz? Bilinçli değil çoğumuz. İşin ekonomik boyutu da önemli. Çok muallakta kalan bir mevzu. İnsanların evine ekmek götürmesi lazım. Bir taraftan salgın var. Her iki tarafı kesen bıçak.”

LEBALEPLERİ GÖRMEDİLER Mİ?
VELİ DAL: “İnsan sağlığı için doğru karar da. Ben 65 yaş üstüyüm saat 14.00’a kadar dışarı çıkma izni veriyorlar. Biz mi bulaştırıyoruz? Lebalepleri görmediler mi? Kısıtlama kararını desteklerim ama eşit değil. Benim yaş grubum yasak, gençlere serbest. Adaletsiz buluyorum. Esnafa üzülüyorum. Onlar çok etkilendi bu hastalıktan. İnsanlar patır patır dökülüyor. Avrupa gibi destek verilsin esnafa.”

BU KONGRELER OLMAMALIYDI
OSMAN ERKEN: Doğru karar da temelli 15, 20 gün kapatsalar daha iyi olur. Kimisi maske takıyor kimisi takmıyor. Bunun sonu ne olacak bilmiyoruz ki. Bir süreliğine tam kapanalım. Vakalar daha hızlı düşer. Esnaf kan ağlıyor. Esnafın durumu içler acısı. Onlar için bir şey diyemem. Onlar açık kalabilirdi. Ama bir an önce şu hastalığı atlatmamız lazım. Milletimiz dikkat etsin. Lebalep kongreler yaparlarsa olacağı bu. Bu kadar vaka artarken bu kongreler olmamalıydı.”

DEVLET DE HAKLI ESNAF DA HAKLI
İSMAİL REYHAN: “İnsanlar sorumluluklarını anlamıyor. Herkes Biray olarak üzerine düşen görevi yapsa hiçbir sorun kalmayacak. Yaptırımlar, cezalar uygulanıyor. Keşke bunlara gerek kalmasa. Hafta sonu kısıtlaması doğru bir karar. Devlet başka ne yapsın? Yaptırımdan başka çare kalmıyor. Esnaf çok haklı. Esnaf bitmek üzere ama hastalık da malum. Devlet de haklı esnaf da haklı. Esnafı ayakta tutmak lazım. Ha savaş çıkmış ha ekonomi bitmiş.”

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
kamil çelebi 1 Nisan 2021 19:58

Kamu kurumlarının çalışma saatlerinin değişmesi gerekir. Böylece sabah ve akşamları yorgunluk azalır. Bu durum esnafı da mağdur etmez.

1 3 Cevap Yaz
Eşref 1 Nisan 2021 17:36

Valla bizim millette az değil, altı üstü 2 3 hafta insanları serbest bıraktılar. Hamamyolu bölgesi gibi çarşının kritik bölgeleri stadyum gibi dipdibe hınca hınç dolduruldu. Mesafe falan hak getire... Hükümet partisi ise aleme verir talkını kendi yutar salkımı lebaalep siyasi kongreler, tıklım tıklım dolu otobüslerle memleketin dört bir yanından partizan, taraftar taşımalar falan. Hani tek suçlu vatandaşın kendisi desek değil, tek suçlu hükümet desek o da değil. İmam ne iş yapıyorsa cemaatte aynı işin daha kötüsünü yapıyor. Bu salgının vallahi biteceği falan yok bu gidişle ya hadi neyse...

0 6 Cevap Yaz
Nurullah 1 Nisan 2021 16:52

tam kapanmayı önerenler lütfen nasıl olacağı konusunda fikir belirtsin.

3 3 Cevap Yaz
Zor değil yeter ki kararlı olunsun

Yani kardeşim bu çok zor bişey değil aslında ! Hükümet tüm ülkede, salgına karşı zorunlu seferberlik ilan edecek. En az iki hafta tam kapanmayı ilan edecek. Ardından işçiye, memura, emekliye, esnafa ve tüm toplum paydaşlarina iki haftalık geçinebileceği kadar avantasını, yiyeceğini ve temel ihtiyaçlarinı temin edecek. Hiç bir resmi kurum çalışmayacak. Değil sokak, insanlara kapinin önüne bile çıkmaya müsade edilmeyecek. Sadece hastaneler çalışacak, kimseye iltimas geçilmeyecek. Güvenlik güçleri ve bekçiler dönüşümlü olarak denetimleri sıkı tutacak. İki haftanın sonunda ise kontrollü bir sekilde yasaklar uzun zamana yayılarak normalleşilecek. İki iki daha dört eder. Bu bu kadar basittir

1 6
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi