Eskişehir halkı komşusuna güveniyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir halkı komşusuna güveniyor!
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen gün yeni tedbirleri açıklarken bu süreçte misafirliğe gidilmemesini ve misafir kabul edilmemesini istedi. Eskişehirliler ise bu süreçte ne misafir kabul ettiklerini ne de misafirliğe gittiklerini söyledi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Geçen gün Cumhurbaşkanı Erdoğan vakaların arttığını ve bu süreçte misafir kabul edilmemesini istedi. Bu kapsamda bazı illerde misafirliğe gidene ve kabul edene para cezası uygulaması getirildi. Geçen gün ise ilk ceza Bartın’da uygulandı. Hem misafir olarak gidene hem de kabul edene 3 bin 150 lira para cezası kesildi. Eskişehirlilere sorduk: “Misafir kabul ediyor musunuz? Misafir kabul eden komşunuzu ihbar eder misiniz?”

GİTMİYORUM
Nedim Teke: “Kesinlikle misafir kabul etmiyorum. Hastalık var sağlık için kabul etmem, ben de kesinlikle gitmiyorum. Misafir kabul eden komşumu da ihbar etmem. Uyarırım. İhbar zaten çözüm değil. Giderim uyarırım. Hepimizin sağlığı için uyalım derim.”

NEDEN CEZA KESTİREYİM
Ümit Tepekaya: “Misafir kabul etmiyoruz, misafirliğe de gitmiyoruz. Evimizde tatil yapıyoruz. İhtiyaçlarımızı alıyoruz. Çocuklarımızla zaman geçiriyoruz. Dün teyzemi kaybettik koronavirüsten. Misafir kabul eden komşumu da uyarırım. Ben bugüne kadar kimseyi şikayet etmedim. Neden ceza kestireyim.”

HEPSİNİ BİTİRDİK
Zekiye Güner: “Misafirliğe gitmiyoruz hepsini bitirdik. Ben gitmeyince onlarda gelmiyorlar. Komşumu sağlık açısından ihbar ederim ama maddi açıdan da edemem. Adam neyle ödesin. Yok ki, canını mı alsınlar. Esnaf bitti her şey bitti. İhbar etsem nasıl edeyim. O etse nasıl eder.”

İHBAR EDERİM
Lütfiye Beylamaz: “Misafirliğe gitmiyorum evden bile çıkmıyorum. Bana da gelmiyorlar. Komşuma misafir geldiğini görsem ihbar ederim. Önce sağlık. Bu süreçte misafirliğe de gitmesinler misafir de kabul etmesinler. Eğer uymuyorlarsa cezayı da yesinler.”

EV ALMA KOMŞU AL
Tülay Erkoç: “Misafire de gitmiyorum kabul de etmiyorum. Komşuma misafir geldiğini görsem şikayet etmem. Atalarımızın sözü var ev alma komşu al. Komşuma gelen misafiri önceden biliyorsam engellemeye çalışırım. İnsanların zaten çalışma alanları kısıtlandı.”

İHBAR EDİLMESİ LAZIM
Nuri Erkoç: “Misafirliğe gitmiyoruz, bu ortamda da kabul etmiyoruz. Komşuma misafir geldiğini görürsem de ihbar etmem. Ben 63 yaşındayım geleneklerimize göre bu tür ihbar konusu işlemiyor. Virüs de olsa başka bir şey de olsa bunun önüne geçemezsiniz. Ben ihbar edemem ama edilmesi lazım.”
Kaynak : Esra Ünlü
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi