Eskişehir halkı geceleri tedirgin uyuyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir halkı geceleri tedirgin uyuyor!
A
a

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından Eskişehirli vatandaşlar, her an deprem olacakmış gibi tedirgin olduklarını söyledi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından tedirgin olduklarını söyleyen Eskişehirli bir vatandaş, “Oturduğum bina 40 senelik. Giyinik yatıyorum. Bazı şeylerimi yanıma koyuyorum. Burada da deprem olacak gibi hissediyorum. Eski binalar yenilenmeli” dedi. Her an deprem olacakmış gibi tedirgin olduklarını söyleyen Eskişehirliler, kentlerinin de Türkiye’deki diğer iller gibi depreme hazır olmadığına inanıyor, geceleri giyinik uyuduklarını ve ihtiyaç duydukları malzemeleri yanlarında tuttuklarını belirtiyor.

Mahmut Pala
“Bence hazır değil. Türkiye’nin geneli hazır değil. Bunu devlet büyüklerinin düşünmesi lazım ama düşünmüyorlar. Kenar mahallelerde yeni yapılanmalar oldu ama ne kadar sağlıklı belli değil. Malatya’da yıkılan yeni binalar vardı. Hiçbir şey gözetmeksizin her şeyin en iyisini yapmasınlar.”

Gülay Yüksel
“Depreme hiçbir şehrimiz hazır değil. Bu felaketleri daha yaşayacağımızdan eminim. Hepimiz korku içindeyiz. Bence müteahhitleri daha çok denetlememiz gerekiyor. Yapıları denetlesinler. Kaçak yapıları yok etsinler. Maliyetle ilgili değil bu olay. Maliyetten çok canımız önemli.”

Ayşe Pulel
“Depreme hazır değiliz. Benim oturduğum bina 40 senelik. Tedirgin oluyorum. Giyinik yatıyorum. Bazı şeylerimi yanıma koyuyorum. Çok kötü durum. Uyuyamıyoruz daha doğrusu. Burada da deprem olacak gibi hissediyorum. Eski binalar yenilenmeli.”

Mustafa Küçük
“Depreme hazır değiliz. Çok çürük binalar var. Binalar çok katlı. Kendi oturduğum bina yeni ve çok katlı değil. 3 katlı. Denetlemeyi çok düzenli yapmaları lazım. Canımız hep tehlikede. Tedirginiz. Çıkarttıkları kanunlara uysunlar. Denetlesinler inşaatları. Eski binaları da yenilesinler.”

Hatice Oğuz
Depreme hazır değiliz. Hep tedirginiz. Oturduğum bina 40 yıllık. Depreme dayanıklı mı bilmiyorum. Eski binalar yenilenmesi lazım. Kentsel dönüşüm olmalı. Binaları kontrol etsinler. Dayanıklı mı, sağlam mı baksınlar. Denetleme şart.”

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi