Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir halkı asgari ücrete ne diyor?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir halkı asgari ücrete ne diyor?
A
a

2023 asgari ücreti 8 bin 506 lira olarak belirlendi. Yapılan zammın yetersiz olduğunu söyleyen Eskişehirli vatandaşlar, “Asgari ücret tatmin etmedi. Çünkü her şeye zam geliyor. Önemli olan maaşa zam yapılması değil, o maaşın satın alma gücü” dedi.

Sütiş Eskişehir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 2023 asgari ücretinin 8 bin 506 lira olduğunu açıkladı. Yapılan zammın yeterli olup olmadığını sorduğumuz Eskişehirli vatandaşlar, mevcut şartlarda 8 bin 500 liranın kendilerini tatmin etmediğini, önemli olanın alım gücünün yükseltmesi olduğunu ifade etti.

"TATMİN ETMEDİ"
Fuat İnce: 
“Asgari ücret tatmin etmedi. Çünkü her şeye zam geliyor. Maaşa zam geldiğini hissetmeyeceğiz. 10 bin lira da olsa hiçbir şeye yaramayacak. Ev sahipleri kiraya zam, işveren elindeki ürünlere zam yapacak. İşçi yine hiçbir şey hissetmeyecek. Önemli olan maaşa zam yapılması değil, o maaşın satın alma gücü.”
Yusuf Edemen:“Daha sonra gelecek zamları etkileyecekse iyi bir rakam. Şu anda alım gücünü yükselteceğini zannetmiyorum. Hiçbir ümidim yok alım gücüyle ilgili. Yükselteceğini de düşünmüyorum. Önemli olan alım gücünün yükseltilmesi aslında. Ben 9 bin 500 lira gibi bir rakama ulaşır diyordum.”

"YETERLİ DEĞİL"
Mehmet Kırlı:
“Günümüz insanı için ne yazık ki piyasa şartlarına uyum sağlamak zor. Yapabilecekleri en iyi şey ek işlerden bir şeyler kazanmak. 8 bin 500 lira kesinlikle yeterli olmayacak. bunu 10 bin lira da yapsalar, bir süre sonra 8 500’ün alım gücüne eşit olacaktı. Alım gücünün yükselmesi lazım. Bu da öz kaynakların artırılmasıyla olur.”
Mehmet Coşkun:“Yeterli değil. 10 bin lira olması lazım. Ben bir işveren olarak söylüyorum bunu. İnsanlar da gelir seviyesi artarsa perakendelerin işi artar. 8 bin 500 lira yetmez. İnsan kuru yemiş alsın, lokantaya gitsin ayda 2 kere yemek yesin asgari ücretli. 9 bin liranın üstü olur diye düşünüyordum ben. Hükümet bunu yapmalı. Seçim öncesi yapar.”
Bülent Bayraktar: “Düşük buluyorum ben. Fiyatların 2-3 katına çıktığı bir dönemde bu rakam olması çok az. 10 bin liranın üzerinde bekliyordum ben. 2023’te yeterli olmaz. Temmuzda tekrar zam yapmak zorunda kalırlar. Artık tek asgari ücretle geçinmek imkansız. Ocak ayında her şeye zam gelecek yine. Bu bir döngü.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mashar tanrıverdi 24 Aralık 2022 15:03

Bu millete 10.000TL’de versen daha üstünü ister. Sebatsızlar şükür nedir bilmezler.

0 0 Cevap Yaz
yaaa 23 Aralık 2022 19:28

Sizi gidi at gözlüklüler buldularda banu alıyorlar son yılların dolar bazında en yüksek rakam

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi