Eskişehir gündemini sarsan gizemli tadilatla ilgili flaş açıklama!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir gündemini sarsan gizemli tadilatla ilgili flaş açıklama!
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Orhangazi Mahallesi’nde Telekom’a ait olan ve kamuoyunda merak uyandıran 50 dönümlük ve içindeki tadilat çalışmaları ile ilgili konuştu. Başkan Kazım Kurt, “Burada ticari faaliyet yapılamaz, ruhsat veremeyiz” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Orhangazi Mahallesi’nde bulunan Türk Telekom’a ait sosyal tesislerde başlatılan “tadilat” çalışmaları merak konusu oldu. Uzun yıllardır sadece depolama hizmeti veren tesislerin özel bir kişiye ya da firmaya verildiği ileri sürülmüştü.  Kamuoyu “Türk Telekom sosyal tesislerde ne çalışması yapıyor?” “Çalışmayı kendisi mi yoksa özel bir şirket mi yürütüyor?” sorularının bir an önce yanıtlanmasını istemişti.   ES TV Genel Yayın Yönetmeni Soner Yüksel’e konuşan Başkan Kurt; “Bu alanda sadece kamu kurum ve kuruluşları faaliyet gösterebilir. Bize onca görüşmeye rağmen bu alanı satmadılar. Burada ticari faaliyet yapılamaz, ruhsat veremeyiz” diye konuştu.

BAĞLANTI KURAMADIK!
Başkan Kurt yaptığı açıklamada, “Bugün gazetelerinizde gördüm. Burası Orhangazi mahallesinde ve biz 2019’dan önce burası ile ilgili bir iyileştirme projemiz oldu. Telekom’dan alanı satın almak için görüşmelerimiz oldu. Pazarlıklar yaptık hatta ciddi bir aşamaya geldik. Ancak Telekom bu arazi ile birlikte özelleştirme idaresine geçmiş ve bağlantı kuramadık” dedi.

ÖZEL BİR PROJE YAPACAKTIK
“Burası imar planında kamu hizmet alanı, dolayısı ile bu alana ya Belediye ya da kamu ile ilgili bir işlem yapılabilir” diyen Kurt şöyle devam etti: “Biz burada özel bir projeyi hayata geçirecektik. Sizin haberlerinizden sonra gördük ki burada bir çalışma gerçekleştiriliyor. Ne yapılıyor, nasıl yapılıyor bilgimiz yok. Telekom müdürlüğü de sanırım bilgi sahibi değil. Özelleştirme idaresinde olduğu için onlarında bir tasarrufu olamıyor.”

ZABITALI YÖNLENDİRDİK
Her türlü inşaat faaliyetleri için belediyeden ruhsat alınması gerektiğine vurgu yapan Başkan Kurt, “Bizden böyle bir talepte bulunan olmadı. Bize gelen bir ihbar üzerine biz oraya zabıta ekiplerimizi yönlendirdik. Ekiplerimiz gerekli incelemeyi yaptı. Şu an için esaslı bir tadilat çalışması yok, yani ruhsata tabi bir durum söz konusu değil. Gerekli uyarılarımızı yaptık. Ancak bir çalışma yapılıyor ve bunu kim yapıyor, ne yapıyor bu konuda bilgimiz yok. Burası kamu hizmet alanı olduğu için herhangi bir ticari faaliyet yürütülemez. Böyle bir konuda bizden ruhsat alamaz” dedi.

MİLLİ SERVET ÇÜRÜYOR!
Başkan Kurt, “Merkezi hükümet daha doğrusu Ak Parti hükümeti CHP’li belediyeler iş yapsın istemiyor.  Biz bu alana Orhangazi mahallesini ayağa kaldıracak bir proje düşünüyorduk. Bu konuda satın alma talebimize rağmen gereken kolaylık gösterilmedi. Sonuç alamadık.  15,20 yıldır o arazi boş, atıl olarak duruyor, milli servet çürüyor. Bize vermemek için bu alanı çürüttüler. Kanlıpınar piknik alanı ve belediyemizin yanındaki bina gibi pek çok konuda bize bu alanları vermemek için çürütüyorlar. Bu da Ak Parti iktidarının iş bilmemezliğinden kaynaklı” diye konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bahattin 18 Ağustos 2021 13:16

Millet bahçesinede ruhsat vermediydiniz, ne oldu ? Sen vermezsin ama onlar kanun yasa tanır mı ?

3 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi