Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir gibi Adana da isyan etti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir gibi Adana da isyan etti!
A
a

Kayseri Şehir Hastanesi tramvay hattının Bakanlık tarafından yapılması Adana’da da tepkiyle karşılandı. Bölge gazetesinde “Kayseri’ye var Adana’ya yok” başlığıyla yorum-haber yapıldı.

Sütiş Eskişehir
Kayseri’ye yapılan şehir hastanesine gidecek tramvay hattını Bakanlık’ın yapacağı bir süre önce açıklanmıştı. Eskişehir’de yapılan şehir hastanesine gidecek tramvay hattını ise Büyükşehir Belediyesi kendi imkânlarıyla yapıyor.

Bunun üzerine Yılmaz Büyükerşen “Yapımı devam eden Şehir Hastanesi’ne gidecek tramvay projemizi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak bin bir güçlükle kendi imkânlarımız ile yapmaya çalışıyoruz. Oysa Kayseri’de yapılan Şehir Hastanesi’ne gidecek olan tramvay yapımının Ulaştırma Bakanlığı tarafından üstlenildiğini öğrendik. Yıllardır söylediğimiz gibi Bakanlıklar yatırımlarını, şehirlerden aldıkları oya göre değil de hizmette eşitlik ilkesine göre yapmaları doğru olandır. Sevgili hemşerilerim çok iyi biliyor ki göreve geldiğimiz günden bugüne kadar tüm projelerimizi bütün güçlüklere rağmen nasıl yaptıysak, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” demişti.

Adana’daki Bölge gazetesi de “Kayseri’ye var, Adana’ya yok” başlığıyla gelişmeleri haber yaptı. Söz konusu haberde Adana’nın MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün “Belediye gelirinin yüzde 40’ı metro borcuna gidiyor” açıklamasına yer verildi.

Büyükerşen’in tepkisine de yer verilen haberde, “Raylı sistemi Ulaştırma Bakanlığı devraldı” başlığı da dikkat çekiyor. Yine haberde Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde verdiği söz hatırlatılıyor. Aynı sözü CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de hatırlatıyor. Haberde Köşe Yazarı Nevzat Uçak’ın “Cumhurbaşkanı’na açık mektup” isimli köşesi de yer alıyor. Uçak, yazısında Adana’nın metro kamburundan kurtarılmasını talep ediyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi