Eskişehir gelecek kıştan korkuyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir gelecek kıştan korkuyor
A
a

Doğal gaz ve elektriğe yapılan son zamlara tepki gösteren vatandaşlar, artık geçinemediklerini ve nefes almaya hallerinin kalmadığını söyledi. Eskişehirli vatandaşlar, “Her şeye zam geliyor. Geçinemiyoruz. Beslenemiyoruz” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Elektrik ve doğal gaza yine zam geldi. Doğal gazda fiyatlar konutta yüzde 30, sanayide yüzde 10 arttı. Öte yandan Sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe yüzde 25, konut ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektriğe ise yüzde 15 zam geldi. Konuyla ilgili düşüncelerini sorduğumuz vatandaşlar, artık geçinemediklerini ve kazandıkları paranın faturalara gittiğini ifade etti. Kışa kadar enerji zamlarının devam edeceğini söyleyen Eskişehirli vatandaşlar, kışın soğukta oturmak zorunda kalacaklarını belirtti.

Musa Eren
“Bizi etkilemeyecek. Bize az bile. Alıştı artık insanlarımız. Tepki vermemiz de çok şey ifade etmeyecek. Müstahak bize. Geçinemiyoruz. Beslenemiyoruz. Karın doyurmak başka bir şey, beslenmek başka bir şey. Biz sadece karnımızı doyuyoruz. Torunlarımızda gıda eksikliğinden kaynaklanan bugün belli olmayacak ama ileride hastalıklar çıkacak. Çocukları besleyemiyoruz. Sadece karınlarını doyuyoruz.”

Alaattin Kapar
“Bu zamlar çok. Ben geçen ay hiçbir şey yapmadım ama 66 lira gelmiş. Kışın faturalar artar. Asgari ücretle çalışıyorum ben. Ek iş yapacağız da öyle geçineceğiz. Daha emekli de olamadık. Geçim zorlaşacak ama ne yapalım idare edeceğiz. Mücadele edeceğiz. Faturalar yüksek geliyor. Bir talebim de yok kimseden. Talep etsem ne olacak?”

Necmettin Aydınoğlu
“Şu anda gerçekten vatandaşın durumu çok zor. Her şeye zam geliyor. Hükümetimiz biz çözüm bulacağız diyor ama bir türlü de çözüm bulunmuyor. Vatandaş da burada mağdur. Ben çözüm bulunmasını istiyorum artık. Kışın kimse ısınamayacak. Herkes elini taşın altına koymalı. Yöneticilerin lüks arabalarla gezmesine gerek yok. Vatandaşı düşünmeleri gerekiyor biraz.”

Özcan Altınel
“Kazandığımız paranın çoğunu elektriğe, doğal gaza yatırıyoruz. Aklımızı kullanmamız gerekiyor. Bu kışın ısınmadan para ödedik. Bu zamlar oldukça bizi daha da kötü etkileyecek. İşin kötü de zamların ne zaman kesileceği de belli değil. 1 yıl idare edelim ama öyle bir şey yok. Devam edecek. Yetkiliklerden talebim yok. Halktan talebim var. O da akıllı olmaları.”

Selda Arzu
“Nefes almaya halimiz kalmadı. Ben öğretmenim. Oğluma gelecek sağlayamıyorum. Ölün diyorlar resmen. Araba kullanamıyoruz benzine zam geldi. Her yere bisikletle gidiyorum. Hayat standartlarımız çok düşük. İmkânım olsa yurt dışına giderim. Kışın kimse ısınamayacak. Daha kışa kadar zam gelecek. Enflasyon yüzde 100. Yetkililer artık halkı dinlesin. Herkes mahvoldu. İnşallah sonumuz güzel olur.”

 
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 6 Haziran 2022 13:55

Selda yazmış araba kulanamiyiruz diye demektir hala sorun yok devam böyle

5 0 Cevap Yaz
Çiftelerli 6 Haziran 2022 13:04

Enflasyon düşüyo nebati söyledi

0 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi