Eskişehir esnafı zor durumda!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir esnafı zor durumda!
A
a

Eskişehir CHP İl Başkanı Recep Taşel, pandemi sürecindeki sıkıntıları aktardı. Taşel, “Hizmet sektöründe yara var. Eskişehir bu konuda gelirsiz kaldı. Eskişehir’de esnaf çok zor durumda. Eskişehir ekonomisi gelirsizliğe gidiyor. Borçlandırmak değil nakit destek lazım.” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir ekonomi haberleri

Hasan Polatkan Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya CHP PM Üyesi Gaye Usluer, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, il ve ilçe kadın kolları başkanları, il ve ilçe gençlik kolları başkanları, ilçe başkanları ile parti üyeleri katıldı. Toplantı İl Başkanı Recep Taşel’in konuşmasının ardından basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Taşel, “CHP Eskişehir il yönetimi olarak yeni bir çalışmaya parti içi kurumlarımızla tartışarak en kısa zamanda hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İktidar örgütlenmesi adını verdiğimiz çalışmanın çerçevesi tamamen geçmiş verilere dayalı gerçek ve somut ölçütlerdir. Bu CHP’nin Eskişehir’de geçmiş ile ölçümlenecek zayıf yönümüzü bilmemize, tehdit ve fırsatları görmemize, yeni iktidar yolunda fırsat yaratacağını düşündüğümüz bir çalışma. Buna neden ihtiyaç duyuyoruz? Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye yeni cumhurbaşkanı sistemi adı verilen dar kadro ve aileyle tek elden yönetilmeye çalışılıyor. Parlamentonun etkisi yok. Ekonomik anlamda zaten zor günler yaşayan ülkemizin sorunları pandemiyle birlikte birikmiştir” dedi.

BELİRSİZLİK İÇİNDE
Konuşmasında iktidarı eleştiren Taşel, şöyle konuştu: “Sosyal devletin gereği olarak nakdi yardım için vatandaşlarından IBAN istemesi gereken iktidar, yurttaşlarına IBAN numarası göndererek destek istemiştir. Plansız programsız alınan kararlar sonucu defalarca değiştirilen beş maskeyi dağıtmakta zorlanmıştır. LGS tarihleri üç kez değiştirildi. 250 binden fazla işyeri koniler kapanmıştır. Çalışanları ile birlikte belirsizlikle yüz yüze kaldılar. Devletin desteğini yanında görmek isteyen esnaflarımıza devlet bankaları faizle borçlanmalarını istemiştir. Tarım kesiminin yaşadığı olumsuz ve devletin desteksiz politikaları nedeniyle bir de doğal afetlerle ciddi hasarlar oluştu ve tarım kesimi ürünlerinde çok sıkıntı yaşadı. Devletin desteğini yanlarında bulamadı. Eskişehir’de talihsiz bir zarar gördü. Tarım komisyonu kuruldu ve ilçeleri ziyaret ederek raporu parlamentoya sundu. Kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin gibi uygulamalar önemli ve değerlidir ancak işçiyi 39 liraya mahkum etmek nasıl bir anlayıştır.”

İYİ Kİ CHP’Lİ BELEDİYELER VAR
Pandemi sürecinde CHP’li belediyelerinin güzel işler yaptığını belirten Taşel, “CHP’li belediyeler insan onuruna yakışır şekilde engellenmelerine rağmen çok güzel işlere imza attılar. İyi ki CHP’li belediyeler var. CHP örgütümüzün bu çalışmaları takdire şayandır. Belediyelerimizin hesaplarına bloke konulduğunu biliyorsunuz. 25 yıllık hesaplarına bloke konuldu ama buna rağmen belediyelerimize ani yardımlar geldi. Bunlar siyasi şova çevrilmeden insan onuruna yakışır şekilde dağıtıldı” ifadelerini kullandı.

SÖZ DE YOK PARA DA
İktidarın gün geçtikçe otoriterleştiğini söyleyen Taşel, “Meslek örgütlerinin seçimine karışıyor. Ülkede korku iklimi yaratılmaya çalışılıyor. Avukatların yürüyüşleri engellendi. Baroları parçalayarak ne yapmaya çalışıyorlar. Bu tehlikeli bir gidiştir. Direnen tüm baro başkanlarının avukatlarının yanındayız arkasındayız. İktidarın söyleyecek sözü de parası da kalmadı. Ekonomi zor durumda bir tükenmişlik yaşıyorlar” diye konuştu.

SIKINTILI GÜNLER BEKLİYOR
Eskişehir’in genel durumunu da değerlendiren Taşel, “Eskişehir’de hizmet sektörü büyük gelir tarafını oluşturuyor. Öğrenci kenti diye tanımlanınca ticaretin büyük kısmı hizmet ve turizmden sağlanıyor. Hizmet sektöründe yara var. Eskişehir bu konuda gelirsiz kaldı. Eskişehir’de esnaf çok zor durumda. Eskişehir ekonomisi gelirsizliğe gidiyor. Borçlandırmak değil nakit destek lazım. En azından esnafın kira bedeli ödenmeliydi. Ağustosta ötelenen borçlar tekrar ödenmeye başlanacak. .Sıkıntılı günler bekleniyor. Sanayi tarafında özellikle havacılık ve otomobil yan sanayisi üzerine gelişmiş bir sektör. Havacılık bir yıl toparlanamaz çünkü sipariş yok. Dış ülkelerde se pandemiden dolayı ham madde üretimi yok” dedi.  Taşel’in konuşmalarının ardından toplantı basına kapatılarak örgüt arasında iktidar yolunda yapılması planlanan yol haritası çıkarıldı.  
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Peker 13 Temmuz 2020 11:01

Zor durumda olan Eskişehir esnafı değil. Öğrenciye hizmet eden rantçılar zor durumda. yoksa Eskişehir halkına hizmet eden esnaf son 1-1,5 aydır gayet iyi durumda. sadece kısıtlama dönemlerinde 2-3 ay kadar işler azdı.

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi