Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir esnafı umduğunu bulamadı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir esnafı umduğunu bulamadı
A
a

Esnafın kurban bayramından ümitli olduğunu fakat bayramın beklentilerini karşılamadığını söyleyen Eskişehir Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen, “Maalesef şehrimizde ve ülkemizde esnafımız umduğu işi, umduğu ticareti yapamadı” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen, kurban bayramı öncesi ve bayram sürecinde esnafın umduğu ticareti yapamadığını ifade etti. Şen, “Bayramlarımız yaza denk geldi. Dolayısıyla Covid’in de olmadığı ortamda insanlar birbirlerine bayram ziyaretlerini, dini vecibelerini de yerine getirdiler. Tabi ki bayramdan esnafın çok ciddi beklentisi vardı. Daha önceki yıllarda insanlarımız istedikleri alışverişi yapamamışlardı Covid’ten dolayı. Ama bu bayramda alışverişlerin iyi olacağını tahmin ettiler. Ama maalesef şehrimizde ve ülkemizde esnafımız umduğu işi, umduğu ticareti yapamadı. Sadece bayrama iki gün kala bir hareket oluştu. Ama umduğumuz hareket oluşmadı. Ama hiç yoktan önceki yıllara nazaran daha iyi diyebiliriz” diye konuştu.

YURT DIŞINDAN GELENLER CANLANDIRACAK
Yurt dışından gelen vatandaşların esnafın işlerine hareketliliğe neden olacağını belirten Şen, “Esnafımız geçmiş dönemlerde çok ciddi sıkıntılar çekti. Dolayısıyla bu sıkıntıları halkımızın alışverişleriyle bir nebze daha aşağı indirilmesini düşünüyorduk. Ama umduğumuz olmadı. Artık yurt dışından vatandaşlarımız çok ciddi manada gelmeye başladılar. Yurt dışından gelen vatandaşlarımız alışverişlerini yapacaklar. Yurt dışına ürünlerini götürecekler. Bu da esnafımıza çok ciddi anlamda ticaretine katkı koyacak. Dövizdeki dalgalanma var. Yurt dışından gelen vatandaşlarımız dövizle geldiklerinden dolayı ticaret, alışveriş etme imkanları biraz daha fazla. Bir katma değer sağlayacak yani. Düğün alışverişlerinin de hızlanacağını düşünüyoruz. Bu da yazın biraz daha iyi ticaret yapacaklar diye ümit ediyoruz” şeklinde konuştu. Şen ayrıca bayram öncesi kayıt dışı ticareti engelleyen belediyelere de teşekkür etti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Fatih 15 Temmuz 2022 01:02

Bizi esnafımızın yüzde sekseni esnaf değil.Kazık atma peşinde.

0 1 Cevap Yaz
Salih 15 Temmuz 2022 01:01

120 lirayı aldıkları et döner olunsa 1200 oluyor.Kazığa bak.

0 1 Cevap Yaz
ercan 14 Temmuz 2022 18:52

İKİ DAİRE ALMAYI DÜŞÜNÜYORLARDI TEKE DÜŞÜNCE UMDUKLARINI BULAMADILAR ŞÜKÜR YOK

0 1 Cevap Yaz
Çiftelerli 14 Temmuz 2022 18:24

Vatandaş nefes alamaz hale geldi enflasyon çok yüksek Avrupa’da yüzde 10 bizde yüzde 200

0 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi