Eskişehir esnafı onları bekliyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir esnafı onları bekliyor!
A
a

Üniversite kenti olarak bilinen Eskişehir'de esnaf, ülke genelinde artan aşılama çalışmalarının ardından yaklaşık 1 buçuk yıldır ara verilen yüz yüze eğitimin tekrar başlamasını dört gözle bekliyor.

Sütiş Eskişehir
Dünyayı etkisi altına alan korona virüs pandemisi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında geçtiğimiz sene 16 Mart’tan bu yana üniversitelerde bazı bölümler haricinde uzaktan eğitime devam ediliyor. Salgın döneminde üniversitelerin kapalı olması, Türkiye’nin üniversite kenti olarak bilinen Eskişehir’deki esnafı da olumsuz etkiledi. Pandemi nedeniyle uygulanan tam kapanma döneminde kepenk indiren esnaf, normalleşme sürecinde açılsa da öğrencilerin kendi memleketlerine dönmesi nedeniyle müşteri bulmakta zorlandı. 2021-2022 güz dönemindeki eğitimin nasıl yapılacağına dair resmi bir açıklama yapılmasa da Eskişehirli esnaf üniversitelerin açılmasını bekliyor. Ülke genelinde aşı çalışmalarının hızla devam ettiğine dikkat çeken esnaf, gerekli tedbirler alınarak normalleşmenin devam edebileceğini söylüyor.

“Üniversitelerin açılmasını dört gözle bekliyoruz”
Eskişehir
’de ikinci el ev eşyası satan Günay Kısa, üniversitelerin kapanması sonucunda müşteri bulmakta zorlandıklarını belirtti. Eğitimin yüz yüze yapılmasını konusunda umutlu olduklarını dile getiren Kısa, “Pandemiden dolayı gelen yasaklardan kaynaklanan bütün esnaf gibi bizim sektör de büyük sıkıntılar yaşadı. Sonuçta Eskişehir üniversite şehri ve gelirimizin çoğunu üniversiteli kardeşlerimizden sağlıyoruz. Yıpranmayı bu sene az da olsa dindirmek için üniversitelerin açılmasını dört gözle bekliyoruz. Son bir ay içerisinde geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 80-90 daha yüksek müşteri potansiyelimiz var. Şu an gelen öğrenciler var. Kira fiyatlarından dolayı bir an önce eski öğrenciler tutmak istiyor. Onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

“Eskişehir’i kalkındıran üniversite öğrencileridir”
Üniversiteye yakın konumda bir lokantada çalışan Cihangir Yurtkan ise, üniversitelerin kapanması işlerini yüzde 60 düşürdüğünü söyledi. Eskişehir’deki çoğu esnafın üniversite öğrencisine bağlı yaşadığını belirten Yurtkan, “Pandemi sürecinin başından beri üniversitelerin açılmasını dört gözle bekliyoruz. Çünkü Eskişehir’i kalkındıran üniversite öğrencileridir. Yaklaşık 180-200 bin civarı öğrenci var burada. Bütün esnaf üniversite öğrencisine bağlı olarak yaşıyor. Bizim işimizi yüzde 60 kadar düşürdü. O yüzden üniversitelerin açılmasını dört gözle bekliyoruz. Şu an 5 tane satış yapıyorsak bu üniversitelerin açıldığında 10’a kadar yükselecek” diye konuştu.

“Öğrenci bizim can suyumuz”
Eskişehir
’de Anadolu Üniversitesi yakınlarında berberlik yapan Ali Yeniçelen, müşterilerinin büyük bir çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğunu söyledi. Üniversitelerin bir an önce açılmasını isteyen Yeniçelen, “Okulların kesinlikle açılması bizim için çok önemli. Eskişehir’de üniversitenin çok olmasıyla ilgili müşteri portföyümüzde öğrencilerle olduğu aşikâr. O yüzden insanların bu konuda biraz daha duyarlı olup, okulların ve üniversitelerin eğitim sürecinin başlamasını istiyoruz esnaf olarak. Çünkü öğrenci bizim can suyumuz. Üniversitenin kapalı olması işimizi yüzde 80 bitirdi” ifadelerini kullandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çiftelerli 16 Ağustos 2021 17:27

Öğrencilere fahiş fiyatla herşeyi satıcaklarda ondan seviniyolar bi bardak çay altı lira olurmu

0 6 Cevap Yaz
Mustafa 16 Ağustos 2021 13:31

Zamanında öğrenci beğenmiyordu esnaflar. Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner

0 5 Cevap Yaz
Bahattin 16 Ağustos 2021 12:56

Duydunuz mu ? Eskişehiri kalkındiran oğrencilermiş. Organize sanayi boşuna çalısıyor her hal

1 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi