Eskişehir esnafı o görüntüleri izleyince...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir esnafı o görüntüleri izleyince...
A
a

Eskişehir’den COVİD-19 salgını önlemleri kapsamında esnafın dükkanları kapatılırken, AKP’nin Hatay kongresinde sosyal mesafe görüntüleri hiçe sayılarak davullu zurnalı kutlama yapılmasına tepki geldi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberi:
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “O görüntüler Türkiye’nin dört bir yanında iş, aş derdinde olan esnafımızı derinden üzmüştür” dedi.  Adalar porsuk çayı kenarındaki kafe işletmecileri, “Söylenen hiçbir yardımdan delikli kuruş almadım. Ne zaman batarız onu bekliyoruz” derken; bir başkası, “Bizi durdurdular, ama bankaya ödemeleri durdurmadılar. Bu virüs yine zenginlere yaradı” diye yakındı.

O GÖRÜNTÜLÜR İŞ, AŞ DERDİNDE OLAN ESNAFI ÜZÜYOR
AKP’nin Hatay kongresinde kapalı mekanda bir araya gelen partililerin, sosyal mesafeyi hiçe sayarak müzikli davullu dans etmesi tepkilere yol açtı. Türkiye’nin dört bir yanından görüntülere tepki yağarken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de o görüntülere Adalar esnafıyla tepki gösterdi.

Hatay’dan gelen görüntülerin Türkiye’nin dört bir yanındaki iş, aş derdinde olan esnafı derinden üzdüğünü belirten Çakırözer, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Burası normalde bu saatlerde tıklım tıklım olurdu. Eskişehirli ve turistler, nehrin kenarında keyifli zaman geçirirlerdi. Maalesef aylardır bir iki kişiyle paket servis yapmaya çalışıyor. Burada durum böyle, ama başka yerlere baktığımızda siyasi parti kongrelerinde, kayak merkezlerinde insanlar tıklım tıklım. Hatay’da gördüğümüz gibi siyasi parti kongresinde insanlar çılgınca eğleniyorlar. Bu görüntüler burada olsun, Türkiye’nin dört bir yanında olsun insanlarımızı üzmekte. Hele hele aylardır kapalı olan, hem kendi evine hem işçisinin evine ekmek iş aş derdinde olan kafe lokanta esnafını üzmekte.”

“NE ZAMAN BATARIZ ONU BEKLİYORUZ”
İktidarın söylediği yardımlardan kuruş alamadığını aktaran Adalar esnafı, “Çok zor durumdayız. Geçinemiyoruz. Elimizde avcumuzda hiçbir şey kalmadı. Söylenen hiçbir yardımı kuruş almadım. Ne kira yardımı, hiçbir şey almadım. Ne zaman batarız onu bekliyoruz” dedi.

“ÇÖZÜM EŞİTLİK!”
Kafelerin kapalı olmasına rağmen, faturalarını borçlarını ödemeye devam ettiklerini dile getiren başka bir esnaf ise,  “Kafeler kapalı, ancak vergi daireleri açık, bankalar açık. Benim vergim var. Bankaya kredi borçlarım var. Mal almak için zamanında çektiğim kredi borçlarım var. Bizi durdurdular ama bankaya ödemeleri durdurmadılar. Evden çalışma esnek yapıldı, ama bizim kapatıldı. Borçlar da dondurulacak denmedi. Banka arıyor, hala kendilerine borçlandırmak için uğraşıyorlar. Benim beş elamanım işsiz. İki liraya sattığım çaydan ne kazanacağım. En az 10 bin lira dükkan kirası ödeyen işletmeler var. Biz aylardır cepten, çoğu arkadaşım evini, arabasını sattı. Kredi borcu olduğu için sattı. Dükkanım açık olsun o bana tekrar ev getirir düşüncesiyle sattı. Çözüm eşitlik. Spor salonları, masaj salonları açıkken; çok saçma. Bana kapanış verirken, bankaya da verseydi sorun yoktu şu an. Benim toptancıdan aldığım ürünlerin hepsine yüzde 60- 80 oranında zam geldi. Ben kafeyi açtığımda zamlı satamayacağım çünkü insanların alım gücü düşük. Bu virüs yine zenginlere yaradı. Küçük esnafı öldürdüler” diye konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Gazi yılmaz 28 Şubat 2021 23:19

Hacı ahmet sen gerçek hacımısın

2 1 Cevap Yaz
Hacı Ahmet 28 Şubat 2021 18:13

Hani derler ya; Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Elbet pandemi sonsuza dek sürmeyecek, işte bu bizim esnafta seçim zamanı gelince yediği ayazı unutursa var yaaaaa.. Vay haline. Tabii bu ikiyüzlülük ve çifte standart ile yönetilen pandemi durumunda o zamana kadar esnaf diye birşey kalır mı bilmem

1 11 Cevap Yaz
Xçetin 28 Şubat 2021 18:03

Esnafın gercek tepkisini gerçekte sandıkta görecez bakalım. Esnaf kendisi açken başkalarinın sefa icinde olduğunu bakalım unutacak mı ?

2 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi