Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir eskiden özgürdü!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir eskiden özgürdü!
A
a

Haziran ayında yapılması planlanan Anadolu Fest’in iptal edilmesiyle ilgili konuşan Eskişehirli vatandaşlar, festivalin yapılmasını istediklerini belirtti. Vatandaşlar, “Çok saçma bir karar. Eskiden şehrimiz çok serbestti, özgürdü. Eskiyi özlüyorum” dedi

Sütiş Eskişehir
Mayıs ayında Eskişehir’de yapılması planlanan Anadolu Fest konserleri, Valiliğin aldığı 15 günlük etkinlik yasağı nedeniyle Haziran ayına ertelendi. Haluk Levent, Teoman, Yeni Türkü, Hayko Cepkin, Levent Yüksel gibi ünlü isimlerin sahne alacağı konserlerin 9-12 Haziran tarihleri arasında yapılması beklenirken, festival yetkilileri sosyal medyadan yaptıkları açıklamada festivalin tamamen iptal edildiğini duyurdu.

ÇABALARIMIZ ÇÖZÜMSÜZ KALDI
Festival yetkilileri sosyal medyada yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sevgili müzikseverler; Türkiye’nin önde gelen sanatçıları ile sizleri bir araya getirmek için çalışmış ve 12-15 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’de Anadolu Fest’i düzenlemek için gerekli tüm resmi süreçleri tamamlamıştık. Bildiğiniz üzere festivalimiz 9 Mayıs tarihinde güvenlik gerekçesi ile valilik tarafından durdurulmuştu. Bunun üzerine festivalimizi 9-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirmek üzere yeniden harekete geçtik. Geldiğimiz noktada üzülerek diyalog ve hukuk zeminindeki çabalarımızın çözümsüz kaldığını sizlerle paylaşmak durumundayız. Eskişehir Anadolu Fest biletlerinizi, almış olduğunuz satış noktasına giderek iade edebilirsiniz. Güzel günlerde tekrar buluşmak dileğiyle.”

EĞLENMENİN ÖNÜNE GEÇİYORLAR
Festivalin yasaklanmasıyla ilgili düşüncelerini sorduğumuz başta üniversite öğrencileri olmak üzere Eskişehirli vatandaşlar, alınan kararın yanlış olduğunu ifade etti. Gençlerin eğlenmesinin önüne geçildiğini belirten vatandaşlar, Eskişehir’in güvenli bir şehir olduğunu ve konserlerin bir güvenlik tehlikesine neden olmayacağını söyledi.

ESKİDEN DAHA ÖZGÜRDÜK
Eskiden şehrin daha özgür olduğunu söyleyen Semra Candar, “Gençlerin eğlenmesi engellenmemeli. Bu ülkenin en büyük değeri gençlerdir. Lütfen gençlerin eğlenmesini yasaklamayın. Zaten hiçbir şeyi özgürce yapamıyorlar. Ekonomik sıkıntı içinde hepsi. Eğlenmek hakları. Çok saçma bir karar. Eskiden şehrimiz çok serbestti, özgürdü. Eskiyi özlüyorum” diye konuştu.

“YAPILSA GİDERDİM”
Festivalin yapılmasını çok istediğini anlatan Doğa Aydın, “Yapılmalıydı bence. Yasaklanması saçma geliyor bana. Yasaklanmasının sebebini de anlamıyorum. Güvenlik sorunu yaşanmazdı. Hep festivaller oluyordu. Ama güvenlik sorunu yaşanmıyordu. Ama bu sene yasaklanması garip. Yapılsa giderdim. Güzel olurdu” şeklinde konuştu.

“YAPILSA GİDERDİM”
Son dönemde festivallerin ve konserlerin sürekli yasaklandığına dikkat çeken Ela Holizad, “Madem tamamen iptal edeceklerdi neden ertelediler? Baştan iptal etselerdi. Bence yapılmalıydı. Yapılmaması çok gereksiz. Güvenlik sorunu yaşanmazdı. Hele ki Eskişehir gibi bir şehirde güvenlik sorunu hiç görmedim, duymadım. Can sıkıcı bir durum” dedi.

BAHANE EDİYORLAR
Gençlerin özgürlükten mahrum olduğunu söyleyen Şeyma Fidan, “Bazı şeyleri bahane olarak ortaya koyuyorlar. Duyuyoruz 90’larda, 2000’lerin başında ne güzel konserler, festivaller yapıyorlarmış gençler. Üniversitede kampüs hayatını yaşıyorlarmış. Ama biz şu an özgürlükten mahrum kaldık. Bu çok acı. Yapılmasını isterdim festivalin” diye konuştu.

SİYASİ BİR KARAR
Verilen kararın siyasi olduğunu ifade eden bir vatandaş, “Çok saçma bir karar. En güvenli şehirlerinden birinde Eskişehir’de güvenlik açısından engellenmesi çok saçma. Niyetinizi direkt söyleyin de neden engellendiği bilinsin. Siyasi bir karar tamamen. Bence yapılmalıydı bu festival” dedi.

ÇÖZÜM ÜRETİLEBİLİRDİ
Festivale gitmeyeceğini fakat yapılmasına karşı olmadığını söyleyen diğer bir vatandaş ise, “Yanlış bir karar iptal edilmesi bence. Ama alıştık da çok şaşırmadım. Güvenlik sorunu yaşanabilir, olabilir ama önemli olan çözüm üretmek. Yasaklamak yerine çözüm üretilmeliydi. Haziranda yapılabilirdi bence. Yapılsaydı ben gitmezdim” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kenan özenç 30 Mayıs 2022 01:24

Karslı aga sen geçmiş yıllarda o festivale gittinmi hiç ?

4 2 Cevap Yaz
Emre 29 Mayıs 2022 23:43

Devletimiz gençliğimizi zehirlenmekten kurtardı...korudu

11 4 Cevap Yaz
Hüseyin Açıkgöz 29 Mayıs 2022 21:40

Kula kulluk etmeyen herkes özgürdür. Hemde taaaa 1923 yılından beri. Allah, rahmetli Mustafa Kemal Atatürkten razı olsun. Bu ülkenin insanını kula kulluk etmekten kurtardı. Fakat birileri halen özgürlük size çok bile diyor. Yok öyle değil, o sizin biat sevdanız. Biz hür doğduk hür yaşarız. İsteyen istediğine biat etsin. Özgürlüğümüze laf etmesinler

3 8 Cevap Yaz
Tatar 29 Mayıs 2022 21:17

yobaz kafa kararı hih güvenlikmiş.güldüm

5 4 Cevap Yaz
Kara kafa 29 Mayıs 2022 20:24

Ne kadar çok ahlâk bekçisi varmış bu memlekette yahu ! Riyakar ahlak anlayışınız yerin dibine batsın sizin

13 14 Cevap Yaz
Okur 29 Mayıs 2022 19:46

Ülkedeki en özgür şehir eskişehir bu çok fazla bile.

6 13 Cevap Yaz
Aslı 29 Mayıs 2022 17:30

Özgürlük değil Ahlak dışı festival

22 15 Cevap Yaz
Kaslı

Müzik ahlak dışı, fotoğraf ahlak dışı, sanat ahlak dışı, spor ahlak dışı, ot ahlak dışı, kuş ahlak dışı, fış ahlak dışı, kış ahlak dışı, ahlak ahlak dışı... Ahlak içi olan ne var?

11 18
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi