Eskişehir elektrik kesintisi için Bakanlıktan açıklama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir elektrik kesintisi için Bakanlıktan açıklama
A
a

Eskişehir elektrik kesintisi için açıklama geldi. Eskişehir merkez ve ilçelerinde sıklıkla meydana gelen ve mağduriyetler yaratan elektrik kesintilerine ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan açıklama geldi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir elektrik kesintisi hakkında son dakika haberi... CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in Meclis’te verdiği soru önergesine yanıt veren Bakan Fatih Dönmez, Elektrik Dağıtım ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliğince başvuru yapan tüm yurttaşların mağduriyetlerinin giderileceği bildirdi.  CHP’li Çakırözer, günlük yaşamı aksatarak, ekonomik kayıplara yol açan elektrik mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi. 

ÇAKIRÖZER MECLİS’E TAŞIMIŞTI 

Eskişehir merkez ve ilçelerde sık sık meydana gelen elektrik kesintileri pek çok mağduriyet yaratmıştı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer elektrik kesintilerini ve kesintilerin yarattığı mağduriyetleri Meclis gündemine taşıyarak, kesintileri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e sormuş, mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin çağrıda bulunmuştu. 

BAKAN DÖNMEZ’DEN MAĞDURİYETLERE TAZMİNAT YOLU 

Çakırözer’in önergesine Bakan Dönmez’den yanıt geldi. Bakanlık elektrik kesintilerinden kaynaklı yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için yurttaşlara tazminat yolunu gösterdi. Bakanlıktan gelen yanıtta, “ Maddi zararlara ilişkin tazmin yükümlülükleri ‘Elektrik Dağıtım ve Perakinde Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği’nin 26. Maddesinde düzenlenmiş olup, başvuru yapan tüm müşterilere yasal mevzuat çerçevesinde işlem yapılmaktadır. Maddeye göre 10 gün içerisinde zarara uğrayan kişi başvuru yaparsa inceleme ve değerlendirme neticesinde haklı bulunursa dağıtım şirketi tamir etme ya da ettirmeyle yükümlü. Dağıtım şirketi bunu 10 iş günü içerisinde yapmak zorunda. Hasar gören teçhizat tamir edilemezse dağıtım şirketi bunu maddi olarak tazmin etmek zorunda. Eğer vatandaşın talebi karşılanmazsa ilgili kurum kurula şikayet edilebilir” denildi. 

ŞİRKETİN GEREKÇESİ: KÖTÜ HAVA 

Bakan Fatih Dönmez soru önergesine verdiği yanıtta konunun elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ’a da iletildiğini belirterek, ‘Kesintilerin aşırı rüzgar ve kötü hava koşullarından kaynaklandığı’ yanıtının geldiğini aktardı. Bu yanıta da itiraz eden Çakırözer, “Muhtarların aktardığı bilgilere göre iyi havada da kötü havada da kesinti oluyor. Sürekli kesinti var. Dağıtım şirketinin mutlaka gerekli alt yaptırımını vakit geçirmeksizin yapması gerekiyor” dedi. 

ÇAKIRÖZER: “MAĞDURİYETLER HIZLI BİR ŞEKİLDE GİDERİLMELİ”

Son zamanlarda özellikle Odunpazarı ve Sivrihisar ilçelerinde meydana gelen elektrik kesintilerinin gündelik yaşamı aksatarak, yurttaşların yaşam kalitesini düşürdüğünü belirten Çakırözer, “Eskişehir’imizin çeşitli ilçelerinden, mahallelerden neredeyse her gün muhtarlarımız, mahalle sakinlerimiz arayıp elektrik kesintilerinden şikayetçiydi. Özellikle Mamuca-Gülpınar hattı üzerinde bulunan Akkaya, Yenisofça, Yörükkırka, Uluçayır, Kargın, Aşağıçağlan, Yukarıçağlan, Ilıca mahallelerimizin de bulunduğu yaklaşık 35, 40 köy sık yaşanan elektrik kesintilerinden olumsuz etkileniyordu. Konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Bakan Dönmez’e mağduriyetlerin giderilmesi için çağrıda bulunmuştuk. Bakanlıktan gelen yanıtta yurttaşlarımız için tazminat yolu gösterildi. Ciddi ekonomik kayıplara da yol açan bu kesintiler artık bitirilmeli. Yurttaşlarımızın mağduriyetleri en yakın zamanda giderilmeli” açıklamalarında bulundu. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İşsiz 20 Şubat 2020 15:39

Haberden 14 ay sonra. Kar yok, yağmur yok hatta rüzgar yok ama hala kesintilere devam.

0 0 Cevap Yaz
İşsiz 27 Ekim 2019 21:12

Haberden 11 ay sonra. Kar yok, yağmur yok hatta rüzgar yok ama Odunpazarında bu ay bilmem kaçıncı kesinti.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi