Eskişehir ekonomisine büyük katkı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir ekonomisine büyük katkı!
A
a

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından hayata geçirilen ve ETO üyelerinin indirimli alışveriş yapmasını sağlayan “ETO Avantaj” mobil uygulamasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
ETO üyelerine indirimli alışveriş yapma imkânı sağlayan “ETO Avantaj” mobil uygulamasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ETO Başkanı Metin Güler, meclis divanı ve yönetim kurulundan oluşan heyet de katıldı Toplantıda konuşan Metin Güler, “Aslında biz ekonomik olarak kent ekonomisi içinde bulunan parasal akışı kent içinde tutmanın da başlangıcını veriyoruz” dedi.
ALT YAPI ÇALIŞMASI BİTTİ
Uygulamanın alt yapı çalışmalarının bittiğini ve üyelerine avantajlar sağlayacağını söyleyen Başkan Güler, “Uygulamanın adı ETO Avantaj Kart ve bugün itibariyle startını verdik. Bu mobil uygulamanın öncelikle Eskişehir Ticaret Odası üyeleri içerisinde bir planlama durumu içinde startını verdik. Bu şu demek: Eskişehir Ticaret Odası’nın 18 bin üyesi var. Toplamda 30 bin kişilik bir kitle var burada. Burada öncelikle bu kart bir kendi içerisinde üyelerin indirimli online işlemler başta olmak kaydıyla alışverişlerini yapabilecek bir yapıya ulaşacak. Bu kart mobil uygulamalar sayesinde cep telefonlarına indirilebilecek bir sistem olacak” diye konuştu.

ETO ÜYELERİNE BÜYÜK İMKAN
Söz konusu uygulama ile kent içindeki para akışının yine kent içinde olacağına dikkat çeken Güler, “Burada içeriğine baktığımız zaman her işletmemizde şu anda kare kod sistemi edinmek kaydıyla bu işletmeyi uygulamada göreceğiz. Tabi burada akaryakıttan tutun, konaklamaya kadar sağlık sektörüne, kafelere kadar bir yapı bu. Bu kart öncelikle ETO üyelerinin bünyesinde imkan sağlayacak bir açıyla aslında planlanmış, onun dışında bu kart sayesinde odamızdaki tüm belge alma, odamızın eğitimlerine bu anlamda ulaşma, orada kayıt etme, odamızın tüm interaktif organizasyonlarına da üyelerimiz ulaşmış olacak. Bu uygulama sayesinde her türlü avantajı sağlayacak üyelerimiz. 30 bin kişiden bahsettik. 30 bin kişi kendi içerisinde bu sistemden faydalanabiliyor. Fakat yarın öbür gün şehre gelen bir misafirimiz bir tiyatro bileti alacaksa bu uygulama üzerinden alabilmeli, ulaşabilmeli. Bunun üzerinden şehirde bir organizasyon şeması içerisinde faydalanabileceği ya da çalışanları da bu sisteme dahil etmeye çalışıyoruz. Aslında biz ekonomik olarak kent ekonomisi içinde bulunan parasal akışı kent içinde tutmanın da başlangıcını veriyoruz şu an itibariyle” şeklinde konuştu. ETO Başkanı Metin Güler’in ardından ETO Avantaj projesinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Okan Adıyaman uygulama hakkında sunum yaparak, uygulamanın detayları hakkında bilgi verdi. Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER) Eskişehir Şubesi, öğrencilerin beslenme sorununa dikkat çekti. Ülkemizde her dört çocuktan birinin okula aç gittiği belirtilen basın açıklamasında okullarda ücretsiz öğle yemeği hizmeti sunulması gerektiği söylendi.

ÖV-DER Şube Başkanı Arzu Yılçın, son zamanlarda okullarda karşılaşılan en önemli sorunlardan birinin beslenme problemi olduğunu söyledi. Birçok öğrencinin okulda yemek yemeden günü tamamladığını belirten Yılçın, “Bir litre kutu sütün 20 lira, bir poğaçanın 5 TL, bir meyve suyunun 7 TL olduğu düşünüldüğünde, çocuklarına her gün ayrı bir beslenme çantası hazırlamak durumunda kalan aileler sütü, meyveyi, kuruyemişi geçelim, peyniri, zeytini bile alamaz hale gelmiştir” dedi. Okullarda kamunun öğle yemeği hizmeti sunması gerektiğini vurgulayan Yılçın, “Bu hizmetin hem Anayasada yerini bulan parasız eğitim hakkı, hem Avrupa Sosyal Haklar Komitesince belirlenen ‘sosyal yardım hakkı ve yoksulluk ve sosyal dışlanmaya karşı korunma hakkı’ gereğince zorunlu olduğunu belirtiyor, yetkilileri bu noktada acil göreve çağırıyoruz. Daha önce de aktardığımız gibi bu ülkenin kaynakları betona, geçilmeyen köprülere, gidilmeyen hava alanlarına, oto yollarına harcanacağına bu ülkenin geleceği olan çocuklara aktarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi