Eskişehir Ediz Bahtiyaroğlu'nu hiç unutmadı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Ediz Bahtiyaroğlu'nu hiç unutmadı!
A
a

Ediz Bahtiyaroğlu kimdir, kaç yaşında nasıl öldü, hayat hikayesi?

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Başarılı futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu, 2012 yılında henüz 26 yaşında hayatını kaybetmişti.

Eskişehirspor’un başarılı savunma oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu 5 Eylül 2012’de evinde geçirdiği kalp krizi sonrası yaşama veda etmişti. Genç yaşta hayatını kaybeden futbolcuyu Eskişehir de, Eskişehirsporlular da hiç unutmadı.


Kulüpler Ediz'i unutmadı 

Ediz Bahtiyaroğlu için ölümünün altıncı senesinde Fenerbahçe, Bursaspor, Ankaragücü ve Eskişehirspor sosyal medya hesaplarından paylaşım yayınladı.

Eskişehirspor forması giydiği dönem 26 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Ediz Bahtiyaroğlu’nu kulüpler unutmadı. Ölümünün 6. yılında Fenerbahçe, Bursaspor, Ankaragücü ve Eskişehirspor sosyal medya hesaplarından Ediz için paylaşım yayınladı.

Kulüpler paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı: 

Eskişehirspor 
"5 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan futbolcumuz Ediz Bahtiyaroğlu’nu özlemle ve rahme anıyoruz" 

Fenerbahçe 
"Yukarılarda bir yerde, üstünde sarı-lacivert çubuklu var, sırtında Ediz yazar” 

Bursaspor 
"Futbola altyapımızda başlayan Ediz Bahtiyaroğlu’nu aramızdan ayrılışının 6. yılında özlem ve rahmetle anıyoruz" 

Ankaragücü 
"2009-2010 sezonunda formamızı başarıyla terleten, gittiğinde ‘transfer yasağı açılsın, ilk ben geleceğim’ ifadelerini kullanan Ediz Bahtiyaroğlu’nu vefatının 6. yılında rahmetle anıyoruz" 

Ediz Bahtiyaroğlu kimdir?

Ediz Bahtiyaroğlu ya da Edis Bahtijarevic (2 Ocak 1986 - 5 Eylül 2012), eski Türk-Boşnak futbolcu. Ankaraspor, Ankaragücü ve Bucaspor formaları giyen Bahtiyaroğlu, son olarak Eskişehirspor'da oynadı. Pasaportundan ötürü Türkiye'de Türk statüsünde forma giymekteydi.

Ediz Bahtiyaroğlu, 5 Nisan 2009'da Ankara Hilton Otel'de düzenlenen törende Gizem Yurtoğlu'yla nişanlandı. Çiftin nişan yüzüklerini Aykut Kocaman'ın taktığı törene; Kulüp Genel Müdürü Ender Yurtgüven, Sportif Direktör Hasan Çetinkaya ve futbolcular da katıldı. 5 Eylül 2012 günü evinde kalp krizi geçirerek vefat etmiştir.Bu 26 yaşındaki erken çınar, tüm türk futbolunu yasa boğmuştur.

Ediz, futbola Bursaspor'un altyapısında başladı. 17 yaşına kadar Bursaspor'un PAF takımında forma giydi. O sene takımı küme düşünce Bank Asya 1. Lig'de oynamak yerine Ankaraspor'a transfer olmayı seçti. Ankaraspor'un da PAF takımında denenirken takımın başında olan Samet Aybaba Ediz'in bonservisini Bursaspor'dan satın aldı. Ankaraspor A Takımı ile ilk maçını Intertoto Kupası'nda oynadı. O maçtan sonra hazır olmadığı gerekçesiyle Keçiörengücü'ne 1 yıllığına kiralandı. Orada yaşadığı şampiyonluğun ardından Ankaraspor'un hazırlık kampına katıldı ve Aykut Kocaman tarafından kadroya dahil edildi. Turkcell Süper Lig'deki ilk maçına 4 Ağustos 2006'da Galatasaray karşısında 79. dakikada oyuna girmesiyle çıktı. Daha sonra 10 maç forma giymeyen Ediz, 30 Eylül 2006'da ilk 11'de çıktığı Sivasspor maçıyla tekrar sahalara dönerek takımın kadrosunun değişmezleri arasına girdi.

Milli Takım Kariyeri:
Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı'yla 15 Kasım 2006'da ilk kez Danimarka karşısında forma giymiştir.

Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı'yla toplamda 11 kez millî olup 1 gol atmıştır.

21 yaşını dolduran Ediz, Ocak 2010'da Bosna-Hersek Milli Futbol Takımı teknik direktörü Safet Sušic ile görüştükten sonra, 5 Şubat 2010'da Bosna-Hersek Milli Futbol Takımı'nda oynayacağını açıklamıştır. Buna rağmen milli takımda forma giyememiştir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi