Eskişehir'e yeni meydan

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e yeni meydan
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir kent merkezine yeni bir meydan kazandırıyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bir aydır yürüttüğü çalışmalar sonucunda yaklaşık 6000 metrekare sert zemin ve 850 metrekare yeşil alanı bulunan kent meydanından çalışmalarda sona yaklaşıldı.
Sakarya Gazetesi'nin haberine göre, Büyük Park bitişiğinde Şarhöyük Mahallesi Gazi Yakup Satar Caddesi ve Hatboyu 2 Caddesi arasındaki Yeni Meydan’ın zemin kaplamasında, yeşil ve siyah/beyaz dalgalı parke taşlar kullanılarak modern bir görünüme kavuşturuldu.  Yeni kent meydanı tamamlandığında sosyal ve kültürel yaşamın önemli bir merkezi olacağı düşünülüyor. Eskişehirlilerin meydana ulaşılabilirliği noktasında en ince ayrıntının düşünüldüğü meydan düzenlemesinde özellikle engelliler için yürüyüş yolları, rampalar ve tuvaletler bulunuyor. Ayrıca meydanda oturma alanları ve modern aydınlatma sistemleri de vatandaşların hizmetine sunuluyor.
Meydandaki yapım çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı birlikte yürütüyor. Meydan çevresinde ağaçlandırma ve yeşil alan yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kentin sosyal ve kültürel yaşamına değer katacak ve çok amaçlı kullanım imkânı sağlayacak yeni meydan alanının kısa sürede tamamlanması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa ÖZAYCAN 6 Nisan 2018 12:41

kent meydanı şehrimize hayırlı olsun . meydanın altının otopark olarak düşünülmesi ise çok güzel olmuş bu sayede bölgenin otopark ihtiyacıda giderilmiş oldu. emeği geçenlere teşekkürler.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi