O paraları çatır çatır ödeyecekler

Fenerbahçe Spor Kulübü, 3 Temmuz sözde şike davası ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'na dava açtı.

25 Ağustos 2021 08:12
A
a
Sütiş Eskişehir

Fenerbahçe Spor Kulübü, 3 Temmuz sözde şike davası ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'na dava açtı. Hatırlanacağı üzere Fenerbahçe şike yapmakla suçlanmış, Şampiyonlar Ligine bile katılması engellenmişti. Fetullahçı Terör Örgütü'nün hazırladığı bu kumpas ile, Türk Futboluna çökülmeye çalışıldı. Ancak Fenerbahçe'nin yanı sıra Eskişehirspor da dik duruş sergiledi ve bu dik duruşumuz, bir anlamda Türk Futbolu'nun paralel yapı tarafından ele geçirilmesini engellemiş oldu.

O gün FETÖ'nün arkasından gidenler, "Paralar Pensilvanya'ya gitti" diyen başkanlara sahip olanlar, FETÖ kumpasına bel bağlayarak şampiyonluk çalmaya çalışanlar, utanmadan Eskişehirspor'u şikeci olmakla itham ediyorlar. Aynada suratlarına baksınlar, şikeci de FETÖ'cü de o aynadan kendilerine bakıyor olacak...

Daha önceden defalarca söyledim; Eskişehirspor Türkiye Futbol Federasyonu tarafından büyük bir haksızlığa uğradı. Şimdi o zamanın yetkilileri "UEFA böyle istedi" diye yalanlar söyleyerek işin içinden çıkamazlar. UEFA Türkiye'deki bir dava sürecini takip etmez, bir takım hokkobazların, tarikatlerin Türkiye'de neler yaptığıyla ilgilenmez. UEFA, "Ey kardeşim Türkiye Futbbol Federasyonu; bazı takımların hakkında şikeyle ilgili soruşturmalar açılıyor. Bu takımları Avrupa kupalarına gönderirsen ve sonuçta bu takımlar gerçekten şikeci çıkarlarsa, seni sorumlu tutarım" dedi. UEFA'dan korkan TFF, delikanlı gibi dik duran Fenerbahçe'ye de Eskişehirspor'a da sahip çıkmadı.

Sonuç olarak şike davasının aşağılık bir kumpas olduğu gün gibi ortaya çıktı. Ancak Eskişehirspor Avrupa kupalarına katılmaktan men edilerek, ciddi bir maddi zarara uğratıldı.

Tabii işin içinde bir de manevi zarar var. Neden namusumuza dil uzatıldı? Neden şike yapmakla suçlandık? Bunların da tazmin edilmesi gerekiyor. Evet; bizi suçlayanlar kökü Pensilvanya'da bulunan terör örgütü mensuplarıydı. Ancak bu haksızlık karşısında susanlar da, suça ortaktır.

Eskişehirspor küme düştü, Eskişehirspor borç batağına saplandı. Elbette burada camia olarak bizim büyük kabahatlerimiz var. Ancak tertemiz bir kulüp olan Eskişehirspor'a sahip çıkmayan TFF'nin de kabahati var. Duyduk ki Fenerbahçe TFF'ye 250 milyon liralık tazminat davası açmış. Bizim de derhal bir maddi – manevi tazminat davası açmamız lazım. Daha önce defalarca bu konuyu gündeme getirdim. Ancak  Sayın eski Başkanımız Mustafa Akgören, tenezzül edip bu konuyla ilgili bir cevap bile vermedi. Daha ciddi işlerle uğraşıyorlardı sanırım. Şimdi Fenerbahçe dava açtığına göre, belki beni ciddiye almayanlar Fenerbahçe'yi ciddiye alırlar.

Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner... Şimdi hesap zamanı; TFF Eskişehir'e olan maddi ve manevi zararını çatır çatır ödemek zorunda. Yok öyle yağma...

 

Memur zammı yetersiz

6'ıncı dönem toplu sözleşmeleri Memur – Sen ile Hükûmet arasındaki antlaşmaya binaen karara bağlandı. Buna göre memur ve memur emeklileri 2022 yılında yüzde 12, 2023 yılında ise yüzde 14 zam alacak.

Öncelikle şunu belirtelim; memura enflasyon oranında zam yapmak demek, sıfır zam yapmak demektir. Ayrıca bizim Hükûmetimiz ve onların "Uslu çocuklar" olarak gördükleri Memur – Sen'deki arkadaşlarımız bu zammı da ikiye böldürüyor. Mesela devletimizi ayakta tutan memurlarımız 2022 yılı için yüzde 12 zam almayacak. Önce ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay içinse yüzde 7 zam alacak.

İşin ilginci yine sevgili Hükûmetimizin "Uslu çocuklar" olarak gördüğü TÜİK'in açıklamalarına göre bile enflasyon Haziran ayında yüzde 17,53 olarak açıklandı. Oysa ki gerçek ve hissedilen enflasyonun en az iki misli yüksek olduğunu biliyoruz. Yani yüzde 35'lerde seyreden bin enflasyon, bunun üçte biri kadarlık yüzde 12'lik zam ve bu zammı da ikiye bölerek veren bir hükûmet...

Hayırlı ve uğurlu olsun. Zaten ay sonunu denk getiremeyen memurumuzun, işi 2022 yılında çok daha zor olacak. Yüzde 12'lik zam oranı gerçekten çok yetersiz. "Hani" diyoruz, "Bir kerecik de şu memuru düşünsek de vatandaş rahat bir nefes alsa..." Nasıl olurdu acaba?..

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
furemen 25 Ağustos 2021 16:26

Dava açılması lazım.Ama şu anki yönetim bunu yapmaz yapamaz.Eğer dava açarlarsa söz o haberin altında özür dileyeceğim.

0 4 Cevap Yaz
Nikola 25 Ağustos 2021 11:37

Fb mahkeme sonucuna göre hareket edilmeli.. Olumlu sonuç emsal teşkil eder.. hak aranmalı.

2 7 Cevap Yaz
furemen

Niye fb yi bekleyelim ki niye ?mantıklı bir izahı yok.

0 4
pompeo 25 Ağustos 2021 11:33

vayy be ... laylaylomcu cevap bile vermemis ...

0 3 Cevap Yaz
Serkan 25 Ağustos 2021 11:11

EsEs de büyük zarar gördü.Üstelik haksız yere bazıları şikeci yakıştırması yapamaya çalıştılar.

0 6 Cevap Yaz
İhsan 25 Ağustos 2021 11:01

Enflasyon Farklarıda yansıtılacak bu oranlara

3 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi