Eskişehir'e uyarı! Bu hafta boyunca, yılbaşı da dahil...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e uyarı! Bu hafta boyunca, yılbaşı da dahil...
A
a

Eskişehir için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı tahminlere göre, Eskişehir’de hava sıcaklıkları bu hafta mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir hava durumu

Eskişehir için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı tahminlere göre, bu hafta boyunca hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5-6 derece üzerinde seyredecek. Hafta boyunca gün içerisinde hava sıcaklıklarının 11 derecenin altına düşmemesi bekleniyor. Bu durum Eskişehir’de bu sene kuraklık yaşanmasını daha da olası hale getiriyor.

İklim değişiklikleri, küresel ısınma gibi etkenlerin neden olduğu bu durum hem şehrimiz hem de ülkemiz için su sıkıntısı yaşanacak günlerin habercisi olarak görülüyor. Yetkililer kuraklığın kapıda olduğunu ve vatandaşların suyu tasarruflu kullanması gerektiğini vurguluyor. Geçtiğimiz günlerde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de sosyal medya hesabı üzerinden Eskişehir halkını şu sözlerle uyarmıştı: “Su zengini bir ülke olmadığımızı da düşünürsek yağışların da bu denli az olması su kıtlığı ve tarımsal kuraklık yaşayabileceğimizi gösteriyor. Bir de buna su havzalarının yanlış kullanımı, orman alanlarının bilinçsizce yok edilmesi eklenince tehlikenin boyutları daha da artıyor. Gelecek yıllarda yaşanabilecek büyük sıkıntıların önüne geçebilmek için evlerimizde bireysel önlemler alabiliriz. Lütfen suyumuzu tasarruflu kullanalım, gelecek yıllarda susuz kalmayalım!"
 

Eskişehir hava durumu

  • 29 Aralık 2020 Salı: En düşük 2, en yüksek 12, sisli.
  • 30 Aralık 2020 Çarşamba: En düşük 2, en yüksek 12, sisli.
  • 31 Aralık 2020 Perşembe: En düşük 3, en yüksek 13, puslu.
  • 01 Ocak 2021 Cuma: En düşük 3, en yüksek puslu.
  • 02 Ocak 2021 Cumartesi: En düşük 2, en yüksek 11, az bulutlu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa Ali 2 Ocak 2021 10:51

İçilebilir su zengini değiliz denizler var elbette ama arıtım gerekli arıtım işi maliyetli tabiki enson çare denizler olacak ama su zengini değiliz

0 1 Cevap Yaz
Su zengini degilmiyiz 28 Aralık 2020 15:59

Nasıl bir gaftir ya hiç mi harita bakmiyorsunuz ya su zengini ülke degilmisiz 😂😂😂😂😂😂😂😂 herhalde Afrika kıtasında yasiyoz biz

4 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi