Eskişehir'e ulaşım müjdesi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e ulaşım müjdesi!
A
a

Eskişehir ulaşımını rahatlatması planlanan 40 yeni otobüs alımı için onay çıktı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 40 yeni otobüs alımı için kredi kullanılması yetkisinin Büyükşehir Belediye Başkanlığına verilmesi görüşüldü. Görüşmeler sonucunda meclis, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e otobüs satın alımlarıyla ilgili yetkiyi verdi.

Mecliste Hararetli tartışma
Mecliste ayrıca Büyükşehir Belediyesine ait ilçelerdeki tarlaların satılmak istenmesi tartışma konusu oldu. CHP’li üyeler belediyenin bu satışlarla gelir etmesi için AK Parti grubundan yetki istedi.  AK Parti grubu ise söz konusu satışa karşı çıkarak tarlaların satılması yerine farklı bir şekilde değerlendirilmesini önerdi. 

"Kararda keyfilik var"
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt tarlaların satışına ilişkin konuşarak, “Bu komisyon kararında keyfilik var. İşi uzatmanın anlamı yok. Alt belediyelerde tarlaları sattık bir şey olmadı. Buradan gelecek parayla büyükşehir belediyesinin abad olma durumu yok. Buraları verimli tarlalara çevirme durumu yok. 30 dönüme kadar olanları satalım üstünü satmayalım diye keyfi bir durum olamaz” dedi. Mecliste konuyla ilgili yaşanan uzun tartışmaların ardından oylamaya gidildi. Komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edilerek dava yolu açıldı.  Mecliste ayrıca 71 Evler Mahallesi’nde buluna arsa üzerinde yapılmak istenen plan değişikliği mahkemeye taşınırken, Akarbaşı Mahallesi’ndeki imar plan değişikliği ise veto edildi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet KILINÇ 14 Eylül 2018 21:41

🇹🇷 SAYIN BAŞKANIM 40 HALK OTOBÜSÜ DEĞİLDE 20 OTOBÜS ALSAYDIN GERİ KALAN PARA İLE ESKİŞEHİRSPOR , A YARDIM ETSEYDİN NE İYİ OLURDU.🇹🇷 🇹🇷 🇹🇷 🇹🇷 🇹🇷

1 0 Cevap Yaz
Petrus Cegiz 14 Eylül 2018 14:54

Satın alınacak bu araçlar hemen hizmete girmeli. Halk otobüslerin çoğu yetersiz ve ilkel. Güzel bir haber. otobüs alımları hızlandırılmalı halkın hizmetine biran önce girmeli

4 8 Cevap Yaz
mert 14 Eylül 2018 14:53

skoda tramvaylarda otogarın yanında depoda boş bekliyor

8 7 Cevap Yaz
Ali Osman

o tramvaylar daha 1 yıla yakın bekler. uzatma hatları bitince oralara verilecekmiş.

4 3
Marmara kazim 14 Eylül 2018 14:13

Yeni otogarda bosta yatan birsuru otobus var onlar nolacak?

8 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi