Eskişehir'e üçüncü üniversitede flaş gelişme!..

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e üçüncü üniversitede flaş gelişme!..
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Eskişehir Teknik Üniversitesi resmen kuruluyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4'ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören; aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes'in de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümlerini, yeni üniversitelere bağlayan kanunu onayladı.

İŞTE KURULACAK DEVLET ÜNİVERSİTELERİ

Erdoğan'ın onayladığı kanunla 16 devlet üniversitesi kurulacak.

Eskişehir Teknik Üniversitesi
Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
Konya Teknik Üniversitesi
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Malatya Turgut Özal Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Samsun Üniversitesi
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
Tarsus Üniversitesi
Trabzon Üniversitesi
Kayseri Üniversitesi
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi

KURULACAK VAKIF ÜNİVERSİTELERİ

Ayrıca dört yeni vakıf üniversitesi açılacak.

Ankara Medipol Üniversitesi
İstanbul Atlas Üniversitesi
Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi
İzmir Tınaztepe Üniversitesi

ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BÖLÜNÜYOR

Eskişehir Anadolu Üniversitesinden bazı bölümlerin bağlanacağı Eskişehir Teknik Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite eğitime başlayacak.


İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ CERRAHPAŞA KURULUYOR

İstanbul Üniversitesi bölünerek, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa kuruluyor. Bu üniversite, İstanbul Üniversitesine bağlı Cerrahpaşa Tıp, Florence Nightingale Hemşirelik, Hasan Ali Yücel Eğitim, Orman, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Veteriner, Mühendislik fakültelerinden oluşacak. Ayrıca üniversitede, yeni oluşturulacak diş hekimliği, eczacılık, iktisat ve işletme fakülteleri de olacak.

İstanbul Üniversitesine bağlı Sağlık Hizmetleri, Sosyal Bilimler, Ormancılık, Veteriner Fakültesi meslek yüksekokulları, Adli Tıp, Kardiyoloji, Nörolojik Bilimler, Akciğer Hastalıkları ve Tüberküloz enstitüleri de yeni kurulacak üniversiteye geçecek.

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Cerrahpaşa Tıp, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Veteriner fakülteleri anabilim dallarında öğrenim gören lisansüstü öğrenciler, Mimarlık Fakültesi anabilim dallarında, Eğitim Bilimleri Enstitüsünde öğrenim gören lisansüstü öğrenciler, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne, bu eğitim öğretim dönemi sonrasından geçerli olmak üzere aktarılacak.


GAZİ ÜNİVERSİTESİ BÖLÜNÜYOR

Gazi Üniversitesinden bazı bölümlerin bağlanacağı Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite eğitim hayatında yer alacak.

Yeni üniversiteye, Gazi Üniversitesine ait Güzel Sanatlar, Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Polatlı Fen-Edebiyat, Polatlı İlahiyat, Sanat ve Tasarım, Turizm fakülteleri ile Tapu Kadastro Yüksekokulu, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Adalet Meslek Yüksekokulu, Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Polatlı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bağlanacak. Yabancı Diller Yüksekokulu yeni oluşturulacak.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Özcan 1956 18 Mayıs 2018 11:21

Anadolu Üniversitesi bir kez daha bölündü ! Osmangazi, Kocatepe , Edebali , Dumlupınar Üniversiteleri'nin temelini oluşturan üniversitedir , ANADOLU ÜNİVERSİTESİ...Tamam Eskişehir' e bir teknik üniversite yakışır ; ama ben adına tepkiliyim ; neden mi? Eskişehir Teknik Üniversitesi ismi yerine 2 EYLÜL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ adı daha yakışmaz mıydı ? Hem Eskişehir' imin kurtuluş gününü hatırlatır, hem de teknolojinin saygın illerinden olduğunu ...

2 4 Cevap Yaz
Recep Recep 18 Mayıs 2018 01:15

Üniversiteler Mitoz bölünmeye uğrayacak şu AKAPE sayesinde..iyide iş nerde yatırım mı var memlekette?

4 4 Cevap Yaz
sezaiyasar@hotmail.com 17 Mayıs 2018 19:54

Bu üniversite ye "Anadolu" diye giren öğrenci, farklı bir üniversiteden mezun olacak. Hani hak verilmez, alınırdı. Nerde kaldı kazanılmış hak.

3 4 Cevap Yaz
memduh 17 Mayıs 2018 17:22

Bu iktidarın ilkokul düzeyinde bile öğğrenim hakkını yitirmiş bir öğrenci d7üzeyiyle, 'Üniversitelere' el atması, bu memleketin başına gelebilecçek en büyük felakettir.

6 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi