Eskişehir'e tonlarca geldi, satılamayınca...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e tonlarca geldi, satılamayınca...
A
a

Eskişehir'in çeşitli semtlerindeki arazilerine bu sezon para eder hayali ile soğan eken çiftçiler,depolarında çürüyen soğanı boş buldukları arazilere bırakmakta buldu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de üreticiler satamadığı için tonlarca soğanı çöpe attı.Şehrin çeşitli semtlerindeki arazilerine bu sezon para eder hayali ile soğan eken çiftçiler,depolarında çürüyen soğanı boş buldukları arazilere  bırakmakta buldu.Soğan fiyatının bu sezon çok ucuz olduğunu ifade eden çiftçiler,bu yıl hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirdi. İstikbal'in haberine göre, fiyatın çok ucuz olduğu için nakliye başta olmak üzere işçi parası bile çıkaramadıklarını belirten Ziraat Odası Odunpazarı İlçe Başkanı Naci Erdemli “Geçtiğimiz  soğan  çok iyi para kazandırdı, üretici memnundu ancak bu yıl hem verim yoktu, hem de fiyatı ucuzdu. Satılması için şehre getirilen soğan üreticinin elinde kaldı.Büyük marketler alımı durdurdu. Hasatı yapılan binlerce ton soğan depolarda çürümeye terk edildi. Çaresiz kalan üreticinin çoğu soğanı çöpe atmak zorunda kaldı” dedi. Şehrin kenar semtlerinden biri olan Gündoğdu Mahallesindeki boş arazilere atılan soğanlar, gören vatandaşlar tarafından toplandı. Çürük soğanları ayıran bölge sakinleri yanlarında getirdikleri  çantalarını soğanla doldurup evlerinin yolunu tuttu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sezin 15 Ocak 2022 15:09

Yem fabrikalarına verilsin yem yapılsın

1 0 Cevap Yaz
Mn 15 Ocak 2022 12:37

Bu soğanları çöpe dökenleri asit kuyusuna atıp yok etmek lazım yanlış anlamayın bu kadar kafasız bir nesille bu ülke yükselemez

0 0 Cevap Yaz
H uslu 15 Ocak 2022 07:29

Yemlik alırdım

0 1 Cevap Yaz
Neden 14 Ocak 2022 18:54

Belediyeye vermek yerine cope dokuluyor...

2 6 Cevap Yaz
Ertuğrul 14 Ocak 2022 17:31

Perakende 450 gr. Dondurulmuş soğan 10-12 TL arası. Kilogramı yaklaşık 20 TL. Yemek fabrikaları için, 10 kg. dondurulmuş küp kesilmiş soğan 100 TL. civarı. Kilogramı yaklaşık 10 TL. Ortak iş yapabilme, kooperatif kültürü olsa, çok büyük yatırımlar gerektirmeyen bir tesis kurulabilir. Hem yurt içi hem yurt dışına satış yapılabilir.

0 7 Cevap Yaz
?? 14 Ocak 2022 16:51

Plansız tarım ve servetin çöpe atılması.Tarim Bakanlığı ve tarım kooperatifleri ciftcilerimizi doğru mu yonlendirseydi acaba???

1 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi