Eskişehir'e su taşıyordu, şimdi bu hale düştü!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e su taşıyordu, şimdi bu hale düştü!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kütahya Yolu üzerindeki arıtma tesislerine Porsuk Barajından su getirmek için kullanılan kanalların kuruduğu ortaya çıktı. Arıtma tesislerine su getiren yataklar yosun tarlasına döndü.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'i endişelendiren ve su oranında yaşanan büyük düşüş, Porsuk yatağını kuruttu. Porsuk Çayı'nın regülatör mevkiinde yeterli suyun verilmemesi yosun tarlalarının oluşmasına neden oldu. İstikbal Gazetesi'nin haberine göre, Devlet Su İşleri yetkilileri, böyle giderse su kısıtlamasının başlayacağını belirterek, hem çiftçilere hem de vatandaşlara su tasarrufu yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Kış mevsiminin ortasında bahardan kalma günlerin yaşandığı Eskişehir ve bölgesinde kuraklık tehlikesi kapıya dayandı. Beklenen yağışların olmadığı bölgedeki sulama göletleri ve barajlarda seviyenin de her geçen gün düştüğü bildirildi. Eskişehir’in su ihtiyacını karşıladığı Porsuk Barajının büyük bir bölümündeki su çekilmesi vatandaşları tedirgin etti. Sonbaharın ardından gelen kış mevsiminin de yağışsız geçmesi sebebiyle barajda su çekilmesi ile birlikte büyük çatlakların oluştuğu belirtildi. Barajda devir-daim yapan suyun sürekli çekilmesini korkulu gözlerle izlediklerini belirten bölge sakinleri, kuraklığın baş gösterdiğini söyledi. Barajın suya hasret kaldığını belirten bölge sakinleri “Porsuk Barajı’nın suyu, Kütahya ve Eskişehir halkı tarafından kullanılıyor. Bu yıl beklenen yağışlar olmadı. İklimler değişti. Kış mevsiminde bahardan kalma günlerin yaşandığı bölgede su sıkıntısı yaşanıyor. Yağmur ve kar yağışı olmayınca barajdaki seviyede giderek düşüyor. Ekili araziler kurudu. Bu sezon ekilen hububat yeterli şekilde sulanmadı. Böyle gittiği sürece tarımda büyük bir verim düşüşü yaşanacak. Kar ve yağmur yağarsa barajımız eski günlerdeki gibi olacak” diye konuştular.


KAPAKLAR KAPATILDI, KORKUTAN TABLO ORTAYA ÇIKTI
Porsuk Barajında yaşanan su çekilmesiyle birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Eskişehir’e gelen kanallar adeta yosun tarlasına döndü. Eskişehir Büyükşehir Belediyesine ait Kütahya yolu üzerindeki arıtma tesislerine Porsuk Barajından verilen su kanallarının kuruduğu ortaya çıktı. Korku veren manzarayı gören bölge sakinleri kuraklığın kapıya dayanmayıp içeriye girdiğini söyledi. Porsuk Çayının regülatör mevkiinde yeterli suyun verilmemesi yosun tarlalarının oluşmasına neden oldu. Devlet Su İşleri yetkilileri,böyle giderse su kısıtlamasının başlayacağını belirterek,hem çiftçilere hem de vatandaşlara su tasarrufu yapmaları konusunda çağrıda bulundu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi