ESKİŞEHİR'E SAVUNMA YATIRIMI YAPILMALI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ESKİŞEHİR'E SAVUNMA YATIRIMI YAPILMALI
A
a

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan Eskişehir’de faaliyet gösteren savunma ve havacılık kümelenmesinin desteklenmesi talebinde bulundu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi de olan Çakırözer, Komisyon'da Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında savunma sanayiinde yerli firmaların daha fazla desteklenmesi ve AR-GE projelerine daha fazla kaynak aktarılması gerektiğini ifade etti. Komisyon üyesi Çakırözer, özellikle savunma sanayisinde büyük yeri olan havacılık sektörünün Eskişehir’de bir geçmişi ve birikimi olduğunu belirterek desteklenmesini beklediğini söyledi. Çakırözer, "Bir Eskişehir Milletvekili olarak havacılık geçmişi ve birikimleri olan Eskişehir’in, Ankara'da havacılık sanayii için kurulan Kazan bölgesine verilen desteklerden aynı şekilde yararlanması talebimi iletmek isterim. Ankara-Eskişehir arasına bir havacılık teknolojileri vadisi kurulması konusunda yardımlarınızı bekliyoruz. Eskişehir’in havacılık sektörü içinde özellikle motor ve uçak bakım ve lojistik hizmetler alanlarında desteklenmesini, aynı zamanda Eskişehir’de faaliyet gösteren havacılık kümelenmesinin de desteklenmesini istiyoruz. Eskişehir İkmal Merkezi ve Anadolu Üniversitesi havacılık altyapılarının, Milli Savunma Bakanlığı projelerinde daha etkin kullanılmasının çok büyük katkı sağlayacağı düşüncesindeyim" dedi.

"BİRBİRİYLE BAĞLANTILI OLUR, DAHA İYİ OLUR"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da komisyonda yaptığı konuşmada Çakırözer’in taleplerin değerlendirdi. Eskişehir'in gerçekten havacılığın merkezi olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, "Eskişehir gerçekten havacılığın merkezi. Orada Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın bakım merkezi olağanüstü kritik seviyede. Özel sektör de savunma sanayinde çok ileri. Mesela Alp Havacılık var, Sikorsky helikopterlerinin bazı parçalarını dünyada üreten tek firma. Yeni yapacağımız bu genel maksat helikopterin de birçok önemli bölümünü yine bu firmamız yapacak" şeklinde konuştu

Çakırözer’in Kazan’la birlikte havacılık vadisi konusunu hatırlatması üzerine Bakan Yılmaz, "Ondan hiç şüpheniz olmasın ki, zaten birbiriyle bağlantılı olur, daha iyi olur" cevabını verdi.
Kaynak : iha
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi