Eskişehir'e metro talebi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e metro talebi
A
a

ESO tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Eskişehir Sanayi Odası olarak; EOSB, KOBİ OSB, Teksan, Emko, Estim, Tornacılar, Oto Galericiler ve tüm sanayi bölgeleri için metro ve tramvay talep ediyoruz.” denildi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Açıklamada, “Eskişehir’in kronikleşmiş önemli konularından birisini tartışmaya açmak istiyoruz. Ulaşım ve Trafik.” konusuna dikkat çekildi. Bu konuda ESO adına değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, şunları ifade etti: “Kentin batıya, sanayinin doğuya doğru planlı bir şekilde büyütüldüğü bir kentte yaşıyoruz. Ulaşım her geçen gün; maliyeti, zaman kaybını, konfor problemini, trafik ve çevre kirliliğini arttırmaktadır. Eskişehir Sanayi Odası olarak konumuzun ve haddimizin dışına çıkmadan hazırlamış olduğumuz bu ön fizibilite raporu, yıllardır çalışanı ve beyaz yakası ile kentine değer katan biz üreten insanların hikayesidir” 

 ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ 
“Eskişehir OSB ve çevre sanayi bölgelerinin (KOBİ OSB, Estim, Emko, Teksan, Tornacılar, Oto Galericiler) bitmeyen bir çilesi var” diyen Kesikbaş, “İmişehir’de devam eden Eskişehir OSB’nin yeni Genişleme Sahasının dolmasıyla birlikte burada da on binlerce yeni kişinin daha çalışması beklenmekte. İstanbul örneğini vermek gerekirse, her gün televizyonlarda izlediğiniz; Anadolu yakasında oturup, Avrupa yakasında çalışan, Köprü Trafiği çeken insanlara dönüşüyoruz. Bir insanın evden çıkıp fabrikaya çalışmaya gelmesi ve dönüşü zaman zaman 1 saat ve üzerini buluyor. Amacımız; her gün işine gidip gelen, ekmeği için çalışan 100.000 kişinin derdine çözüm üretilmesidir. Eskişehir Sanayi Odası olarak hazırladığımız bu rapor bir ön fizibilite niteliği taşımaktadır. Hazırladığımız ön fizibilite yılların güncel problemini çözmek için bir fikir ve farkındalık oluşturmak içindir. Şüphesiz ki bilim insanlarının, akademisyen ve şehir planlamacılarının bilimsel tetkik ve incelemesine ihtiyaç bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.

EN UYGUN YÖNTEM
Kesikbaş açıklamasına şöyle devam etti: “Kentin yoğun bölgelerinden münferiden tramvay ve metro hatlarının Şehir Hastanesi ve Belediyeye ait Hizmet Arazisi bölgesinde oluşturulacak “Aktarma Merkezi”ne erişimi, ayrı ayrı hatlar ile Şehir Merkezine bağlantısının yapılması, ayrıca sanayi bölgelerinde işe başlama ve bitiş saatlerinde yapılabilecek esneklikler, toplu taşıma ile yoğun zamanlardaki doruk seviyelerini düşürecektir. Raylı sistemler ile sanayi bölgelerimize toplu taşıma; raporumuzda da görüleceği üzere Eskişehir’imiz için en uygun yöntemdir. Eskişehir’imiz için çalışan bizler; Eskişehir sanayisinin çalışanları ile birlikte yarattığı değer, kaybedilen zaman ve maliyet; Ulaşım ve Trafik için harcanacak olan rakamların çok çok üzerindedir.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Feyzullah 10 Haziran 2020 13:51

Günde 3 gidiş 3 geliş için Organize sanayiye tramvay yada metro mu yapılacak ? ilginç bir durum. 200 kişilik tramvay ile kaç işçi taşınabilecek ? iş çıkışlarında dakika başı tramvay hareket etmeli bunada tramvay setleri yetmez .daha bir sürü soru. Eskişehirde organizeye tramvay yada metro hayal . ancak maket metro yapılır.

1 3 Cevap Yaz
kaan 10 Haziran 2020 12:21

hoca tramvay heykeli yapar birde ışık üstünlüğü koyar sabaha kadar bekler durursunuz

8 6 Cevap Yaz
Tıpkı

Allahın izni ile her seçim öncesi yatırım programına alınıp, yıllardır bitmeyen güney çevre yolunu beklediğimiz gibi mi ? Sonrada Eskişehirde yerel yönetimi kazanamadık der durursunuz

3 9
Hayallerde yaşamayalım 10 Haziran 2020 10:38

Eskişehir in coğrafi alt yapısı buna uygun değildir. Hem tramvay sistemini zor kaldıran sistem, metroya neylesin ? Sonra belediyenin böyle büyük bir proje için kaynak bulması, çed raporu falan filan derken bu iş sadece lafta ve hayalde kalır. Belediyenin muhalefet belediyesi olmasını hiç hesaba katmadım bile...

0 9 Cevap Yaz
Adnan 10 Haziran 2020 10:34

opera kavşağını 6 ayda zor bitirdiler otogar bağlantısını hala yapamadılar . metromu yapacaklar. 2029 seçimlerinden önce belki temel atılır. 2049 seçimlerinden 10 gün önce deneme seferleri başlar. 10. dönemde kutlaması olur.

8 7 Cevap Yaz
Adnan efendi

O bişey mi, hükümet yıllardır güney çevre yolunu yapamadı. Üstelik her yerel seçimdede temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp Eskişehirlinin önüne koyuyor. Niye çünkü siyasi kaygılar ve çıkarlar yüzünden. Yanı başımızdaki bozüyük ilçesine bile çevreyolu var ama Eskişehire yok! Yani kısacası; Her seçim zamanı "Allahın izni ile yatırım programına alınıp " bir türlü çevre yolu çalışmasına başlayamayan adamlara oy vereceğime, varsın 6 ayda tramvay hattı yapanlara oy veririm daha iyidir...

4 9
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi