Eskişehir'e hiç faydası olmadı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e hiç faydası olmadı!
A
a

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasasını değerlendirdi. Çelik, “Konut kredisinde sıfır binalarda 0,99 oranında faiz açıklaması oldu. Maalesef şehrimize hiç faydası olmadı diyebiliriz. Yüzde 99,9 kimseye faydası olmadı, aksine zararı oldu” dedi

Sütiş Eskişehir
Hükümetin belli kriterleri taşıyanlar için sunduğu 0,99 faiz oranı uygulamasıyla ilgili konuşan Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, bu uygulamanın faydasının olmadığını belirterek, “Konut kredisinde sıfır binalarda 0,99 oranında faiz açıklaması oldu. Maalesef şehrimize hiç faydası olmadı diyebiliriz. Yüzde 99,9 kimseye faydası olmadı, aksine zararı oldu. Açıklama sonrası fiyatların bir hayli çıktığını gördük. Ev fiyatları bir anda yükseldi. Fırsatçılar devreye girdi fiyatları arttırdılar. İnsanlar şu anda adeta piyasayı durma noktasına getirdiler. Tüketiciler de tabii alamıyorlar. Gayrimenkul piyasası şu anda belirsizliğini koruyor” dedi. İlerleyen günlerde faiz oranlarının daha da düşmesini beklemediğini belirten Çelik, “Elinde altını dövizi olan, biraz birikimi olan, ayağını yorganına göre uzatarak kendi ödeyebileceği bir kredi çekerek yatırım yapmalarını tavsiye ederim. Dar gelirlinin, asgari ücretlinin ev alması hayal oldu diyebiliriz. Artık dar gelirlilerin ev kiralarına yetişemediği bir dönem yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

KARARDA EKSİKLİK VAR
Konutta kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan yasayı değerlendiren Çelik, “Kiralıkta yüzde 25 kararında eksiklik olduğunu görüyoruz. Açıklanan konunun ayaklarının eksik olduğunu düşünüyoruz. İnsanların özgürlük haklarına, ticaret haklarına sınırlama getiriyor gibi bir durum var. Esnafımızın iş potansiyelleri düştü. Biz bunu konutun haricinde dükkanlara da yapılmasından yanaydık” dedi. Vatandaşlık alabilmek için yabancı uyruklu kişilerin gayrimenkul satın almasına ilişkin konuşan Çelik, “şehrimizde daha çok Irak ve Suriyeliler oluyor. Rakam yükselince vatandaşlık almak için yatırım yapanların sayısı da azaldı” ifadelerini kullandı. Yeni başlayan inşaat ruhsatlarının diğer yıllara göre azaldığını kaydeden Çelik, “Eskişehir’de belediyelerden aldığımız verilere göre alınan ruhsat sayısı diğer yıllara göre daha düştüğünü görüyoruz. Bunun da inşaat maliyetlerinin yüksek olduğunu, müteahhitlerin yaptıkları daireleri satamayacakları korkusuyla bazı müteahhitlerin inşaata başlamadığını görüyoruz” şeklinde konuştu.
 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çiftelerli 14 Haziran 2022 10:07

Türkiye Cumhuriyet i böyle bir enflasyon yaşamadı milletin içi boşalttılar

7 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi