Eskişehir'e güzel haber, seferler başlıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e güzel haber, seferler başlıyor!
A
a

Eskişehir'de yaşayan vatandaşların sıklıkla kullandığı ve orta mesafedeki şehirler arasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen bölgesel tren seferleri, 20 Mart itibarıyla yeniden başlayacak.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi:
AA muhabirinin, TCDD Taşımacılık AŞ'den aldığı bilgiye göre, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında orta mesafedeki şehirler arasında gerçekleştirilen bölgesel tren seferlerine ara verilmişti. Yarın yeniden başlayacak seferler kapsamında yolcuların güvenli ve sağlıklı yolculuk etmelerini sağlamak amacıyla her türlü tedbir alındı.
Bölgesel trenlerde seyahat edecek yolcular, HES kodunu ibraz ederek trenlere binebilecek. Trenler sefer öncesinde dezenfekte edilerek hizmete sunulacak. Tüm hatlarda olduğu gibi bölgesel trenlerde de yolcuların sosyal mesafeyi koruması, el hijyenine dikkat etmesi virüsün yayılmasının önüne geçilmesi yönünden önem taşıyor.

Yarın itibarıyla hizmete alınacak bölgesel tren hatları şunlar:

Kapıkule-Halkalı, Adapazarı-Pendik, Ankara-Polatlı, Zonguldak-Karabük, Manisa-Alaşehir, Eskişehir-Afyonkarahisar, Eskişehir-Kütahya, Mersin-Adana, Mersin-İslahiye, Mersin-İskenderun, Sivas-Divriği, Erzincan-Divriği, Kars-Akyaka, Aydın-Denizli-Söke ile Basmane'den Ödemiş, Denizli, Aydın, Uşak, Alaşehir ve Tire'ye giden hatlar.
Batman-Diyarbakır hattında işleyecek bölgesel tren ise 22 Mart'ta seferlerine başlayacak.

YHT sefer sayısı artırılıyor

Ankara-İstanbul-Ankara hattında günde 8 olan YHT sefer sayısı ise 22 Mart'tan itibaren 10'a yükseltilecek.
Ankara'dan saat 12.00, Söğütlüçeşme'den saat 12.20'de hareket edecek YHT'ler, Eryaman, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze, Pendik ve Bostancı istasyonlarından yolcu alacak.

Eskişehir Ankara ve Eskişehir İstanbul YHT bilet satışlarında yeni dönem

Eskişehir'den seyahat eden vatandaşları da ilgilendiren bir gelişme TCDD'de yüksek hızlı tren yolculuklarıyla ilgili yaşandı. Çapraz oturma düzeniyle yüzde 50 kapasiteli olarak yolcu taşıma uygulamasına son verildi. Yüksek hızlı trenlerde, biletler seyahat gününden 15 gün öncesinde satışa sunulacak.

Koronavirüsle mücadele kapsamında TCDD bilet satışları, 5 gün öncesinden yapılıyordu. Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Yüksek hızlı trenlerde, biletler seyahat gününden 15 gün öncesinde satışa sunulacak.

Yüksek hızlı tren sefer sayıları da belli oldu. TCDD kaynakları, hafta içi toplam 20, hafta sonu 12 sefer yapılacağını açıkladı. TCDD Taşımacılık, hızlı tren sefer sayısını, talep olması halinde artıracak. Salgın öncesinde 40-45 dolayında sefer yapılıyordu.

Sırada 2020 yılının Mart ayında seferleri durdurulan ana hat ve bölgesel trenler bulunuyor. Kaynaklar, bu konuda da bazı çalışmalar yapıldığını, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun görüşleri ve normalleşme kapsamında atılacak yeni adımlarının ana hat ve bölgesel tren taşımacılığı ile ilgili süreci tayin edeceğini söyledi.

Kaynaklar, hızlı trenlerde 28 Mayıs 2020 tarihinden bu yana pandemi koşulları nedeniyle yüzde 50 kapasite ile yolcu taşındığını da anımsatarak, “Yüzde 100 kapasite ile yolcu taşınmaya başlandı. Bilet satışları da 5 gün öncesinden yapılıyordu. Biletler seyahat gününden 15 gün öncesinde satışa sunuldu” dedi. Bilet fiyatlarında herhangi bir değişiklik ise söz konusu değil.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi