Eskişehir'e güzel haber! Asırlık cami o listeye girecek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e güzel haber! Asırlık cami o listeye girecek
A
a

UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne 2016 yılında kalıcı olarak girmeye aday olan Sivrihisar Ulu Camii hakkında açıklamada bulunan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, ”Önümüzdeki aylar içinde kalıcı listede yerini almış olacak” dedi.   

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün Anadolu'daki ahşap tavanlı ve ahşap destekli camilerin UNESCO Dünya Mirası adaylık çalışmalarında evrensel değerlere sahip yapıları tüm dünyaya tanıtmak ve korunmalarını sağlayarak gelecek nesillere aktarılması adına çalışma başlatmıştı. Yapılan çalışmada 2016 yılında UNESCO geçici listesine giren Sivrihisar Ulu Cami UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne aday gösterildi. 1274 yılında Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin müritlerinden Emineddin Mikail tarafından yaptırılan Ulu Cami, 67 direği ile Türkiye'nin en büyük ahşap direkli camisi olma özelliğini taşıyor. 
Eskişehir'e güzel haber! Asırlık cami o listeye girecek 15.03.2023

“ÖNÜMÜZDEKİ AYLAR İÇİNDE KALICI LİSTEDE YERİNİ ALACAK” 

Sivrihisar Ulu Camii'nin restore edilmesiyle hem yerli hem de yabancı turistlerden beğeni alan 800 yıllık yapı 2016 yılında UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne kalıcı olarak girmeye aday oldu. 8 asırlık yapının önümüzdeki aylarda kalıcı listede yerini alacağını belirten Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü,” Ulu camii Selçuklu döneminden kalan bir camimiz. 800 yıllık bir cami ve Selçuklu'nun büyük mimarilerinden oluşan dünyaya mal olmuş bir camidir. Bu camiyi biz 2016 yılında UNESCO geçici listesine aldırmıştık. Şimdi de kalıcı listeye aday gösterildi. İnşallah önümüzdeki aylar içinde kalıcı listede yerini almış olacak” şeklinde konuştu. 
                                      
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi