Eskişehir'e göz kamaştıran meydan

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e göz kamaştıran meydan
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından başlatılan çalışma sonrası, Hicri Sezen Parkı modern bir meydan haline getirilecek. Belediye tarafından hazırlanan projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Eskişehir’e göz kamaştıran yeni bir yaşam alanı daha kazandırılacak.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Tarihi Odunpazarı bölgesi yeni ve modern bir meydana kavuşturuluyor. Eskişehir’e son olarak Cumhuriyet Parkını kazandıran Odunpazarı Belediyesi, şimdide tarihi bölgede örnek alınacak bir meydan ve park çalışması için düğmeye bastı.

İstikbal Gazetesi'nin haberine göre, yeni projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Odunpazarı’nın tarihi dokusuna yakışmayan parkta yeni bir düzenleme yapma kararı aldık.  Tarihi bölgeyi kentsel yaşam alanı haline getirdik. Şehrimize modern bir sosyal alanı daha kazandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yılın 4 mevsimi binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Odunpazarında yer alan Hicri Sezen Parkı sil baştan yenileniyor. Belediye tarafından hazırlanan projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Eskişehir’e göz kamaştıran bir meydan ve parkın daha kazandırılacağı belirtildi. Konu ile ilgili Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Hicri Sezen meydan ve parkının önümüzdeki günlerde Eskişehir halkına hediye edileceğini söyledi.

Başkan Kurt “Proje kapsamında Odunpazarı’nda birçok evde, sokakta, camii, külliye, kervansaray, çeşme ve han gibi mimari yapılarda restorasyon çalışması yapıldı. Odunpazarı evlerinin tüm ihtişamı ile gün ışığına çıkmasını sağladık. Ancak yapıla analizler sonucunda, bu çalışmaların tek başına yeterli olmadığı,tarihi Odunpazarı bölgesinin, peyzaj kimliğinin de nitelikli bir şekilde zenginleştirilmeye ihtiyacı olduğu, sosyal,kültürel ve işlevsel mekanlarla desteklenmesi gerektiğine karar verdik. Bu amaçla, tarihi Odunpazarı bölgesinin girişinde yer alan ve tüm ziyaretçiler  tarafından geçiş aksı, toplanma noktası yada dinlenme mekanı olarak kullanılan ancak mevcut haliyle Odunpazarı’nın tarihi dokusuna yakışmayan, Hicri Sezen Parkı olarak bilinen alanda yeni bir düzenleme yapılması kararı aldık. Bu nedenle projeyi uygulamaya geçirdik” şeklinde konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Fulya Taplamacioglu 12 Haziran 2020 21:47

Keske odunpazari belediyesi birazda buyukdere ve goztepe mahalleleri icin calissa, yollar cukur, girinti, cikinti dolu, heryer cop yesil alan yok, Ugur Mumcu parkinin hemen bitisik sokaklari Dedeman Otel gibi nezih yerlerinde olmasina ragmen hic bakilmiyor, oy verdik ama hizmet sifir.

0 1 Cevap Yaz
Essett 12 Haziran 2020 15:41

Bir plastik yığını daha geliyor desenize, bunun da ödülü hazırdır.. 😂😂😂😂😂

2 0 Cevap Yaz
Plastik Park 12 Haziran 2020 11:22

Eyvah ki eyvah...Hamamyolu gibi plastik bir park yaparlar. Kışın donarsın, kol bacak kırarsın. Yazın yanarsın...

4 10 Cevap Yaz
serkan 12 Haziran 2020 10:52

dün kazım bey kasada para yok bu sene kimse asfalt hizmeti yeni parklar hizmetler beklemesin diyor du bugün de bu proje ye ağaçların kesilmesine milyonlar aakacak öyle mi

3 11 Cevap Yaz
İyi hoş ama 12 Haziran 2020 09:58

Odunpazarında ki sokak çeşmelerinin birçoğu da kapatıldı. Niye çeşmeleri restore edip, tekrar hizmete sunmadılar? Çeşmeler tarihi yapılarla adeta bir ahenk halindeydi. Turistlere bunaldıklarında elini yüzünü yıkayacak çeşme bıraksalardı iyi olurdu..

0 14 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi