Eskişehir'e dev plaza!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e dev plaza!
A
a

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Porsuk Bulvarı Adalar mevkiine dev bir plaza yapılacağını açıkladı. Kesikbaş, yeni yatırımın kentin sanayisine hizmet verebilecek bir tasarım merkezi haline geleceğini ve gençlerin bu dev beş yıldızlı tesiste bir araya gelerek sanayi için fikir üretebileceğini söyledi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, ESTV ekranlarında yayınlanan “Ekstra Gündem” programının konuğu oldu. Programda gazeteciler Ali Baş, Cihan Yıldırım ve Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan Kesikbaş, yapılacak çalışmalarla ilgili olarak detaylı bilgiler verdi. Kesikbaş Adalar’da bulunan ve ESO’nun kendi mülkü olan Migros marketin bulunduğu alana ESO Plaza yapılacağını söyledi. Kesikbaş, “İsmi değişebilir tabi ama şu an ESO Plaza diyoruz. Orada bir mevcut binamız var. Mevcut binanın yerine, alt 2 kat otopark olacak, onun üstüne süper market olabilecek. Onun üstünde de önemli kahve markalarının, fastfood markalarının olduğu bir bölüm olacak. Onun üzerindeki iki kat tamamen tasarım merkezi ve inevation merkezi olacak. Burada ofisler olacak. Öğrencilerin, kuluçka, startup firmalarının kullanabileceği, İstanbul’dan, Ankara’dan tasarımcıların gelip kullanabileceği alt yapısıyla bütün Eskişehir sanayisine hizmet verebilecek bir tasarım merkezi burada oluşturulacak.
ODTÜ Teknokent’ten çok etkilendik. Eskişehir sanayisi kadar ciro yapıyorlar. Üstünde de beş yıldızlı bir otel olacak. En üst katta da bir restoran olacak. Buradan sanayicilerimiz çok cüzi fiyata faydalanabilecekler. Hem otelden, hem SPA’sından, hem restoranında misafirlerinin güzel bir şekilde ağırlayacak. Gençler organize sanayi bölgesine veya uzak yerlere gitmek istemiyor. Onlar istiyor ki şehir merkezinde çalışayım. Her türlü imkanım olsun karnımı doyurayım, kahvemi içeyim, gece 12’de çalışayım, ara sıra çıkayım bir dolaşayım. Burası kendi yerimiz olduğu için bu rahatlıkta konuşabiliyorum” ifadelerine yer verdi.

ESKİŞEHİRLİ ZEKİDİR
Gençlerin fikirlerinin çok önemli olduğunu söyleyen Kesikbaş, “Herkesin bir fikri var. Herkesin fikri 20 dolar, bunu ticarileştirdiğin zaman milyon dolar ediyor. Önemli olan o arkadaşlarımızdan 100 tanesinden 3’ünü yakalamak bile çok önemli. O nedenle komple gençlere, tasarım şirketlerine, tasarım ofislerine, hocalara herkese açık olacak. Bu konunun amatör kısmı da var profesyonel kısmı da. Önemli tasarım firmalarını da Eskişehir’e davet edeceğiz çünkü Eskişehir’de insan kaynağı var. Biz Eskişehir’in insan kaynaklarını kullanamıyoruz. Eskişehirli zekidir, çeviktir, ahlaklıdır. Eskişehir’de 100 bin veya 80 bin öğrenci var geliyor, gidiyor. Çok dinamik bir kentiz. İstanbul, Ankara çok yakın. Biz bu etkileşimi bu merkezle sağlayacağız çünkü o çocukların hayal dünyaları ile yaşam merkezleri bizimkiler birbirleriyle çok farklı. Biz şuanda mevcut yeri 3 bin 500 metrekarelik alanı 65 bin liraya kiraya vermişiz. Bugün buranın bitmiş hali 400- 500 bin lira kira getirisi sağlıyor. Çok net olmamakla birlikte burası yap işlet devret ile olacak. Sanayici gittiği zaman ailesiyle burada bir yaşam merkezi elde edecek. Oteli burada yemeği burada, berberinden tutun da…

CEVHERİMİZ ÇOK BÜYÜK
Yap işlet devret modeli hakkında bilgi veren Kesikbaş, “Anlaşma yapacağız en başta. Dediğimiz gibi çok interaktif bir alan planlanıyor. Çokta güzel bir otel çıkıyor, yemyeşil. Çok enteresan bir şey söyleyeyim bir anıt bina gibi olacak. Öyle sıradan 4 duvar, etrafı tuğlalı, 3 tane cam değil, üstünde terası var, yeşillik, panoramik görüntüsü çok güzel. Ama önemli olan düşünebiliyor musunuz orada binlerce genç giriyor çıkıyor. Yazılım yapıyor, tasarım yapıyor. Eskişehir daha öncede söyledim sanayi itibari ile yan sanayi çalışıyor. Yan sanayi firmalarına tasarım yaptığı zaman bunun markalaştırma süreçleri, internet üzerinden pazarlama falan burası muhteşem bir etkileşim alanı olacak. Projeyi 4 yıl içerisinde bitireceğiz. Bu işler Ankara’da İstanbul’da artık çok pahalı, bizim Eskişehir’de cevherimiz çok büyük. Çok daha uygun fiyatlarla bunları yapabiliriz. Yaratılacak küçük bir değer müthiş şirketler doğurur” diye konuştu.

"Siyaset benim işim değil"
Kendisinin 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olacağı iddialarıyla ilgili konuşan Kesikbaş şunları söyledi: “Eskişehir’de çok isim var. Bence çokta başarılı olacaklardır. Mesleki eğitim önemli. Bu sorunun cevabı gerçekten bende yok. Siyaseten hiçbir işin içinde olmadım. Bazen bazı siyasi parti üyelerimiz organize sanayi bölgesine geliyor. Odamıza geliyor. Bunlar hiçbir şeyin göstergesi değil. Bizim siyasileri kullanmamız gerekiyor. Milletvekillerimizi kullanmamız gerekiyor. Yerel yönetimdeki belediye başkanlarımızı kullanmamız gerekiyor. Bunu yanlış anlamasınlar kullanmak derken faydalanmak demek istiyorum. İhtiyaçlarımızı taleplerimizi iletmemiz gerekiyor. Onlara derdimizi anlatacağız, yakınlaşacağız. Niye dostluk kurmayalım ki bizim AK Parti’den de CHP’den de birçok arkadaşımız var, diğer partilerden de var. Yani sanayi odası ve o kimlikteki kuruluşların siyaseti olmuyor. Harun Beyi çok seviyorum. Gerçekten çok saygı duyduğum bir insan. Sanayi Odasının Ankara’da 3 tane işi vardı. Harun Beyden ricada bulunduk 1 saat içinde bütün kapılar açıldı. Eskişehir sanayisi için bu çok önemli. Bizim bu değerlerden faydalanmamız gerekiyor. Siyaset benim işim değil. Çok da anladığım işler değil.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi