Eskişehir'e çifte ödül gururu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e çifte ödül gururu
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından, bu yıl ilki düzenlenen ‘Anadolu Ödülleri’ töreninde Gösteri Sanatları dalında Senfoni Orkestrası ödüle layık görülürken Müzecilik kategorisinde ise Eskişehir'deki Odunpazarı Modern Müzesi ödül aldı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından, Anadolu’nun ortak kimliğine sanatsal açıdan katkıda bulunan üretimlere dikkat çekmek amacıyla ‘Anadolu Ödülleri’ töreni düzenlendi. Ödül töreninde Müzecilik, Süreli Etkinlikler, Gösteri Sanatları, Arkeoloji ve Restorasyon dallarında Türkiye'nin 35 şehrinden toplam 133 proje yarıştı. Anadolu Ödülleri için yarışan Görsel Sanatlar kategorisinde 18 yıldır aralıksız olarak konserlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası 21 proje arasında ödüle layık görülürken Müzecilik kategorisinde ise Eskişehir'deki Odunpazarı Modern Müzesi ödül aldı.

GENÇLERİN ESERİ
Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi düzenlenen ödül törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Baksı Kültür Sanat Vakfının Anadolu Ödüllerinden birinde bizim Büyükşehir Belediyesinin Senfoni Orkestrasının kazanmış olduğunu duymak benim için bir sevinç vesilesi. Hakikatten bir sürpriz oldu. Hiç beklemiyordum böyle bir şeyi. Bu ödül doğrusunu isterseniz bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çok mutlu etti. Eski dostum sevgili Hüsamettin Koçan ve eşi Türkiye’de aslında bir Anadolu reformu yaptı kültür ve sanatta. Baksı Müzesini kurmak suretiyle bizlere de örnek oldu. Senfoni Orkestramız 18 yaşında çok küçük bir salonda başladı. Ama şimdi çeşitli konser salonlarına sahip bir orkestra. En küçüğü 200 kişilik en büyüğü bin 300 kişilik olan salonları var. Her birisi çeşitli devlet konservatuarından mezun genç 72 arkadaştan oluşuyor. Bu ödülle beraber bundan çok kısa süre önce Londra’dan Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi’nin kültür ve sanat mirası olarak tescil edilmiş olası zaten bizi sevindirmişti. Bu kez ki sevincimizin büyüklüğünü anlatabilmem mümkün değil. Tabi bu ödül Anadolu Ödülleri arasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasının almış olması aslında bu ödülün benim şahsımdan çok o orkestrayı meydana getiren genç arkadaşlarımızın eseridir. Onlara konserler veren, onların eğitimini gelişmesinde rolü olan bütün üstat hocaların, yönetmenlerin eseridir” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi