Vur, kır, parçala...

Cihan Yıldırım yazdı

17 Ekim 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’in 100 yıllık hayaliydi... Kentin içinden geçen demiryolu hattının yer altına alınması... Rahmetli Kemal Unakıtan’ın katkılarıyla kazma vuruldu ve türlü çeşit engellere rağmen sonunda yapıldı.
Biraz eksik oldu ama sonuçta oldu.
Yer altı geçişinin Ertuğrulgazi’yi de geçip yeryüzüne çıkması isteniyordu. Bu olmadı. Mahalle hızlı tren hattıyla ikiye bölündü. Olsa elbette daha iyi olurdu...
Haller önündeki tren hattı yer altına alınınca ortaya güzel bir alan çıktı.
Ne istersen olur...
Bulvar olur, küçük bir orman olur, gezinti alanı olur, yürüyüş mekânı olur, spor alanı olur...  Dedik ya ne istersen olur diye...
Ne oldu peki?
Hiçbir şey!
Haa doğru ucube oldu.
Niye öyle oldu?
Çünkü birileri zorladı.
Çünkü birileri kötü siyaset yaptı.
Çünkü birileri kıskançlık gösterdi.
Çünkü birileri akla mantığa aykırı işler peşine düştü.
İşi yapan TCDD’nin normal şartlar altında, normal bir ülkede ve normal bir şehirde ortaya çıkan alanı ilgili belediyeye devretmesi gerekirdi.
TCDD ne yaptı? TCDD’ye ne yaptırdılar? Bulvar işletmeciliği yaptırmaya kalkıştılar. TCDD’ye belediyecilik yaptırmaya çalıştılar.
Sonuç elbette rezalet!
Belediye CHP’li olduğu için devir işlemi yapılmadı. Bunun yerine her gün yıkıldı, bozuldu yeniden yapıldı. Milletin parasıyla canları sıkıldıkça yapboz oynadılar...
Sahip çıkamadılar...
Büfeleri işletemediler...
Çöpleri toplayamadılar...
Yaptıkları ‘proje’ de tutmadı. Kentin ortasında ‘vebalı’ bir alan ortaya çıkardılar. Soğuk, gri, tatsız, sorunlu...
Bir süredir yine çalışma var. Kırıyorlar, döküyorlar...
Yine canları sıkılmış olmalı... Yapboza başladılar...
Milletin parası çok nasıl olsa... Hesabını soran da yok. CHP’li belediyeye devredip ‘kurtulmak’ yerine olmadık işlere kalkışırsan böyle olur.
Vur, kır, parçala, madara ol, devletin parasını hesapsızca harca... Ama yeter ki belediyeye devretme. DSİ’de park işletmeye heveslendi. Şehr-i Derya’yı CHP’li Odunpazarı’ndan alıp konfeti patlatmalı, bakanlı, görkemli bir açılış yapmıştı. Sonrası malum...
Üzülüyoruz... Bu köhne zihniyetin varlığına ve harcanan binlerce liramıza...
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ehmi 18 Ekim 2018 09:38

Agzınıza saglik cihan kardeş o kaar güzel anlatmışınız ki başka söze gerek yok

5 3 Cevap Yaz
CANCAN 18 Ekim 2018 01:04

Birde tam kışa girerken şu MUTALIP caddesinin halini çekipte biz bunamı layığız diye sorarmısınız.Hatboyunun nesi varmış ? Millet arabasıyla kendini hatboyuna atınca OHH çekiyor.Ekişehirin böyle bir bulvarımı vardı.Ne çabuk unuttunuz geçitlere gelince manevra yapan trenleri beklediğiniz günleri ?20 yılda bir tane alt geçit , üst geçit , kavşak düzenlemesi yapmayan adeta bir kasaba trafiği yaratan BELEDİYELERE biz bunamı layığız diye hiç SORDUNUZMU ?Gidinde başka şehirleri mesela SİVASI bir görün.Sonra belediyenizi istediğiniz kadar pohpoh layın. SELAMLAR.

3 3 Cevap Yaz
Önce ilke 17 Ekim 2018 23:12

Bu konuyu gündeme getirdiğiniz için sizi kutluyorum,şehir planlamaları belediyelerin işidir,halkın yaşamına katkı sağlayacak bulvara dönüştürülebilirdi.

4 3 Cevap Yaz
ALİ

şehir planlamakmış güldürmeyin insanı bı şehir kaç yıl öncenin planlarıyla devam ediyor .eskişehirde yol kalmadı .

3 3
Nurettin daşdemir 17 Ekim 2018 18:50

Hatboyunda oturuyorum. Köpek gezdirme alanı yaptılar. Kpk. Pisliğinden geçilmiyor. Düzene sokulur. İşi sahibine verirlerse.

5 3 Cevap Yaz
Eses26 17 Ekim 2018 16:22

Takılan ledlere harcanan para en az 1 trilyon eski parayla bakımsız cirkef bir alan oldu yazık günah kimlerin vebali varsa artık

4 8 Cevap Yaz
kıymet bilmek 17 Ekim 2018 14:00

tabi kendi kafalarına göre kırıp döküyorlar !!! yapılan şeffaf camları halk kırmak için üzerlerinde tepindi ellerinden geleni küçük büyük herkes yaptı sonunda camların kırılması vatandaşlar için tehlike yaratır duruma geldi ve cahil insanların bu davranışları ile başa çıkılamayınca çare değişiklik yapmakta bulundu. keşke camların o halini haber yaparak bunları bu hale getirenlerden hesap sorsaydınız zamanında.

7 14 Cevap Yaz
basın 17 Ekim 2018 13:48

sayın yerel basın çalışanları bahse konu hatboyunun bugüne kadarki içler acısı hali parçalanmış camlar yerine konmadığından çocuklar için oluşturduğu tehlikeler karanlık ve ıssız hali vs gibi konularda bugüne kadar birkaç fotoğraf koymak dışında düzeltilmesi adına nasıl bir çaba gösterdiniz acaba bugüne kadar? her kim yapıyorsa birileri bişeyler yapmaya başlayınca karalar yazılar yazmak mı şehre bişeyler katmak?

3 14 Cevap Yaz
Vatansever 17 Ekim 2018 12:56

Belediyeye verilseydi keske senfoni orkestrasi kurardi bize ne guzel hat boyuna

6 14 Cevap Yaz
memduh 17 Ekim 2018 12:33

AKAPE'nin neden Eskişenhire düşmanm olduğunu hala bilmiyord musunuz? El değdiği bir tek şey vardı, o da marifetlerini göstermeye yetiyor! BMunlmarırn Eskişehir'de '&kalıcı' olmaları bu yüzden mümkün değil!

14 22 Cevap Yaz
ESES 17 Ekim 2018 12:26

İşte bir AKP zihniyeti belediyeleri bize vermeyin sakın demek istiyorlar

14 25 Cevap Yaz
adil

o zaman konya kayseri vesaire illeri kıskanmayalım . onlara var bize yokmu demiyelim

10 8
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi