Eskişehir'e aşı müjdesi: Koronavirüs aşısı Eskişehir'de! Flaş haber

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e aşı müjdesi: Koronavirüs aşısı Eskişehir'de! Flaş haber
A
a

Eskişehir için müjdeli haber geldi! Uzun süredir beklenen koronavirüs aşıları Eskişehir'e nihayet ulaştı! Son dakika haberi...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir için kritik önemdeki koronavirüs aşıları nihayet kente ulaştı. Çin'den sipariş edilen ve geçtiğimiz hafta Türkiye'ye ulaşan aşıların yurt içindeki dağıtımı kapsamında, Eskişehir'e de aşılar geldi. Koronavirüs aşılarını taşıyan araç dün öğle saatlerinde Eskişehir'e giriş yaptı. 
Aşıların kentimize ulaşması beklenirken, Eskişehir’deki hastane ve aile sağlığı merkezlerinde özel aşı odaları oluşturuldu. Teslim alınan aşılar, program çerçevesinde daha önce hazırlanan listelere göre kurumlara teslim edilecek. Aşı önceliği ise sağlık çalışanlarının olacak.

Koronavirüs aşısı Eskişehir'de

Geçtiğimiz hafta içerisinde Çin’den sipariş edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının dağıtımı başladı. Koronavirüs aşısı ile ilgili Eskişehir’deki hastaneler başta olmak üzere tüm sağlık kurumlarında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatı üzerine gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından ilk dozu taşıyan araç dün öğlen saatlerinde Eskişehir’e giriş yaptı.

Koronavirüs aşısı önce kimlere uygulanacak?

Polis gözetiminde Köprübaşı mevkiinde yer alan Sağlık Müdürlüğüne ait binaya yanaşan araçtaki aşının depoya indirildiği öğrenildi. Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre, daha önce Aralık ayında ilk dozunun uygulanmasına başlanması planlanan korona aşısının Eskişehir’e gelmesiyle birlikte dağıtımının da bu hafta içerisinde yapılabileceği belirtiliyor. Eskişehir’de faaliyet gösteren hastaneler başta olmak üzere aile sağlığı merkezlerinde covid-19 aşısı öncesi özel odaların oluşturulduğunu ifade eden yetkililer, Eskişehir’e getirilen Covid-19 aşısının ilk olarak virüsle mücadelede ön saflarda olan sağlık çalışanlarına, ardından da riskli grup olarak kabul edilen 65 yaş üstü vatandaşlar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ile eczacı ve çalışanlarına yapılacağını söylediler.

Koronavirüs aşısı nasıl uygulanacak?

Koronavirüs aşısı, vatandaşlara iki doz halinde uygulanacak. İki doz arasında 14 ila 21 gün kadar süre geçmesi beklenecek. Aşının Eskişehir'e ulaşmasının ardından Sağlık Müdürlüğü başkanlığında kentimizde bir toplantı yapıldı, aşılamaların da Cuma günü başlaması bekleniyor.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi