Eskişehir'e 18 katrilyon yatırım yapıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e 18 katrilyon yatırım yapıldı
A
a

AK Parti 6. Olağan Kurultayı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentimize yapılan projeleri anlattı. Şehir Hastanesi ve stadyum başta olmak üzere, birçok projenin hayata geçirildiğini söyleyen Erdoğan, “Son 15 yılda Eskişehir’e yapılan toplam yatırım 18 katrilyon” diye konuştu.

Sütiş Eskişehir
Son 15 yılda şehrimize yapılan toplam yatırım 18 katrilyon, olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eskişehir’e yaptığımız toplam yatırım 18 katrilyon. Ve bunların içerisinde 2 bin 734 yeni derslik, toplam 3 bin 859 yatak kapasiteli yükseköğrenim yurtları kazandırdık. 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum inşa ettik Eskişehir’e. Çünkü Eskişehir’e yakışan oydu, olması gereken oydu, onun için bunu yaptık. Sağlıkta şehrimize 5’i hastane olmak üzere 21 sağlık tesisi kazandırdık. Bin 81 yataklı Eskişehir Şehir Hastanesinin ve 600 yataklı Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapımı süratle devam ediyor. İnşallah şehir hastanemiz bu yılsonunda hizmete giriyor” diye konuştu.
 
HER KÖŞESİNE BAĞLANACAK
Erdoğan, kentte son 15 yılda 10 bine yakın konut projesi uyguladığının altını çizerek, “15 yılda Eskişehir’in ulaştırma altyapısı için kardeşlerim, 6 katrilyon harcama yaptık. Eskişehir’de 2002 yılına kadar bölünmüş yol ne kadardı biliyor musunuz? 90 kilometre, biz buna 221 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Toplamda değerli kardeşlerim 340 trilyon lira maliyeti olan 5 adet yol projemizin yapımı da sürüyor. 2009 yılında hizmete verdiğimiz Eskişehir-Ankara hızlı tren hattına 2013 yılında Konya’yı, 2014 yılında da İstanbul’u dahil ettik. Bugüne kadar Ankara-Eskişehir-İstanbul arasında yaklaşık, buraya dikkat, 23 milyon yolcu seyahat etti. Ve artık Eskişehir 15 yılda hızlı trenlerin kesişme noktası oldu. Eskişehir’in bu özelliği yapımı devam eden projelerle daha da güçlenecek. Eskişehir ülkemizin her köşesine hızlı tren hatlarıyla bağlanacak. Sadece bunlarla yetinmiyoruz, aynı zamanda mevcut demir yollarımızı da modernize ediyoruz” dedi.  Eskişehir’in ulaşım merkezi olmanın yanında, aynı zamanda bir tarım şehri de olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı,  “Eskişehir’in bereketli topraklarını suyla buluşturmak için 9 baraj, 7 gölet ve 26 sulama tesisi inşa ettik. Böylece Eskişehir’de 105 bin dekarın üzerinde yeni tarım arazisini sulamaya açtık. İnşası süren Gökpınar Barajı ile Eskişehir’in 61 bin dekar arazisi suyla buluşacak. Eskişehirli çiftçilerimize 258 milyonu hayvancılık olmak üzere toplam 1,5 milyar lira tarımsal destek verdik. Yunus Emre’nin, Şeyh Edebali’nin, Seyit Gazi’nin, Aziz Mahmut Hüdai’nin şehri Eskişehir’i kültür ve turizm noktasında bambaşka bir noktaya taşıdık. Eskişehir, sadece ülkemizin dört bir köşesinden değil Türk dünyasından, biliyorsunuz Eskişehir Türk dünyasına başkentlik de yaptı, Ortadoğu’dan, Balkanlar’dan binlerce ziyaretçiyi her yıl misafir ediyor. Turizm giderek eğitim, hizmetler ve sanayiyle beraber şehrimizin ana gelir kaynaklarından biri oluyor. İnşallah yeni projelerimizle bunu daha da geliştireceğiz” ifadelerine yer verdi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi