Eskişehir'de dev eylem, 3 bin işçi katıldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de dev eylem, 3 bin işçi katıldı!
A
a

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında başlayan Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine işçiler meydana indi. Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Orhan Demir, “Kimse bizi test etmeye kalkmasın. Kim gelirse gelsin… Alayına hodri meydan” dedi.

Sütiş Eskişehir
Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında başlayan Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine, 10 Aralık 2021 günü toplanan Başkanlar Kurulu yeni eylem kararları almıştı. Türk Metal, daha önce, 14 Aralık’ta MESS’in İstanbul’daki Merkez Ofisi ile Ankara, İzmir ve Bursa’daki bölge temsilciliklerinin önüne siyah çelenk bırakarak, ardından da 16 Aralık’ta tüm vardiya giriş ve çıkışlarında alkışlı protesto yaparak gerçekleştirdiği eylemlerini bu kez kent meydanlarına taşıdı. Eskişehir’de Ulus Anıtı önünde toplanan yüzlerce Türk Metal Sendikası Üyesi hakkını istedi.

Yüzlerce işçinin toplandığı Ulus Anıtı önünde basın açıklaması yapan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Orhan Demir, “Bildiğiniz gibi, 130 bin metal emekçisini ilgilendiren, MESS’le sözleşme görüşmelerimiz 12 Ekim’de başladı. Biz, 12 Ekim’de masaya bir taslak koyduk. O taslak, Kimsenin değil, hepimizin taslağıydı. Tek tek bütün üyelerimizin beklentisi, isteği, arzusu o taslaktaydı. Metal emekçileri o taslağı alınteriyle yazdı. İşte masadaki taslak, o taslaktı. O taslak bizim, hepimizin onurudur. Biz ne istedik taslakta?  Bu ortamda, ücretlerimize ortalama % 29,57 zam istedik. Peki karşılığında ne bulduk? MESS’in masaya getirdiği % 12 zam teklifini bulduk. Buradan MESS’e sesleniyoruz: O taslak bizim onurumuzdur. Biz onurumuzu çiğnetmeyiz. Bugüne kadar kimseye çiğnetmedik, bundan sonra da çiğnetmeyiz. MESS’in, Sadece ücretlerle ilgili teklifleri değil… Çalışma hayatına ilişkin teklifleri de bizim için hayalkırıklığı olmuştur. MESS, esnek çalışma, deneme süresi, kıstalyevm, denkleştirme gibi, Artık geride kaldığını düşündüğümüz birçok uygulamayı, Teklif adı altında yeniden masaya getirmiştir. Daha doğrusu, Vicdanı sızlamadan, sosyal ortak dediği bizlerin karşısına çıkarabilmiştir. İşte biz, o zaman, buraya kadar dedik ve o masadan kalktık. Şimdi herkes bilsin ki; Biz masaya oturup müzakere etmesini de, Alanı çıkıp kora kor mücadele etmesini de iyi biliriz” diye konuştu.

ZAFER TÜRK METALCİNİN OLACAK
Demir sözlerine şöyle devam etti: “Kimse bizi test etmeye kalkmasın. Kimse bize denemeye kalkmasın. Kim gelirse gelsin…  Alayına hodri meydan, alayına hodri meydan. Mücadelemize herkes şahit olsun… Burası Eskişehir… Herkes bilsin ki; Bizler, Nasıl gık demeden Türk ekonomisinin yükünü çekiyorsak, En imkânsız günlerde bile üretiyorsak, Aynı inanç ve kararlılıkla mücadele etmesini de iyi biliriz. Hem de iyi biliriz. Eskişehir, İşçilerin emekçilerin şanlı tarihine sahne oldu. Eskişehir, Türk Metalli emekçilerin zaferlerine tanıklık etti. Kardeşlerim, Türk Metalci yiğit metal işçileri, Şimdi yeni bir mücadeleye hazırlanın. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan günlere geliyoruz. Kolkola girmeye, safları sıklaştırmaya hazır olun. Kardeşlerim, Emek mücadelesi her zaman zorlu olmuştur. Bu sefer de işimiz kolay olmayacak. Onun için, Daha önce olmadığımız kadar bir ve beraber olalım. Hariçten seslere kulağımızı tıkayalım. Sadece Genel Merkezden gelen bilgilere itibar edelim. Bunları yaparsak, emin olun ki; zafer bizim olacak. Zafer, sendikasına inanan Türk Metalcinin olacak. Yolumuz açık olsun, Allah yardımcımız olsun.”
Kaynak : Kaan Özcan / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi