Eskişehir Devlet Hastanesi'ne hüzünlü veda

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Devlet Hastanesi'ne hüzünlü veda
A
a

Eskişehir Devlet Hastanesi, Eskişehir Şehir Hastanesi'ne taşınırken görevli personel yarım asırlık hastaneye hüzünlü bir şekilde veda etti

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Devlet Hastanesi, 1971 yılında açılan ve tam 47 yıldır şifa dağıtan kapılarını artık kapattı... Hastane yeni açılan Eskişehir Şehir Hastanesi'ne taşınırken, Devlet Hastanesi personeli yarım asırlık hastaneye son mesailerinde hüzünlü bir şekilde veda ettiler.
Her gün yüzlerce vatandaşın şifa bulabilmek için geldiği, Millet Hastanesi olarak da bilinen Eskişehir Devlet Hastanesi dün sabah erken saatlerde boşaltılmaya başlandı. Aralarında en yaşlı doktor ve sağlık personelinin de bulunduğu tüm çalışanlar, Eskişehir Devlet Hastanesindeki son mesailerini hüzünlü bir şekilde tamamladı. Son günde bazı personelde gözyaşlarına hakim olamadı.

Eskişehir Şehir Hastanesi'ne taşınıyor
Tam 47 yıldır Cumhuriyet Bulvarı üzerinde sağlık hizmeti veren hastanede yatarak tedavi gören 110 hastanın Ankara karayolu üzerinde yer alan şehir hastanesine nakil işlemine başlanıldı. Devlet hastanesinin yanı sıra aynı yerleşke içerisinde yer alan kadın, doğum ve çocuk hastalıkları hastanesine şehir hastanesine taşındığı bildirildi.
İstikbal Gazetesi'nin haberine göre, Eskişehir Devlet Hastanesinde çeşitli rahatsızlıklardan dolayı yatarak tedavi gören ve ameliyatlı hastaların 1081 yatak kapasiteli şehir hastanesine nâkili için il sağlık müdürlüğü 112 acil kurtarma birimindeki ambulanslar ile Kütahya ve Bilecik illerinden görevlendirilen 30 adet tam donanımlı araçlar kullanıldı. Hasta naklinin başladığı saatlerde boşaltılan Eskişehir Devlet Hastanesine gelen il sağlık müdürü Dr. Uğur Bilge,    Hasta nakilleri konusunda daire müdürlerinden bilgi aldı. Hastaların yeni şehir hastanesine taşınması için komşu ile olan Kütahya ve Bilecik 112 acil kurtarma merkezlerinden Eskişehir’e personel ve ambulans takviyesi yapıldığını söyledi. Hasta nakil işleminin gün içerisinde tamamlanacağını da hatırlatan sağlık müdürü Dr. Bilge “Hastanemizde tedavileri tamamlanmayan ve yatarak tedavi gören 110 hastamızı tam donanımlı ambulanslar ile şehir hastanesine nakledeceğiz. Şehir hastanesinde bu günden itibaren acil servis 24 saat boyunca hizmet vermeye başladı. Hastalarımızı büyük bir titizlikle yapımı tamamlanan şehir hastanesine taşıyacağız. Hasta nakilleri sırasında trafik şube ekiplerimizde hasta nakil yapan ambulans sürücülerimize gereken kolaylığı sağlamakta. Şehir hastanemiz 31 Ekim Çarşamba gününden itibaren kapılarını Eskişehir halkımızın hizmetine açacak” dedi.

Eskişehir Devlet Hastanesi'ne hüzünlü veda
Eskişehir Devlet Hastanesinde son hasta muayenesi geçtiğimiz Cuma günü mesai bitimine kadar devam etti. Hastane bünyesinde yıllardır hizmet veren doktor, hemşire, sağlık memuru ve güvenlik görevlileri, her sabah geldikleri hastanenin poliklinik girişi önünde bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Aralarında en yaşlı doktor ve sağlık personelinin de bulunduğu tüm çalışanlar, Eskişehir Devlet Hastanesindeki son mesailerini hüzünlü bir şekilde tamamladı. Son günde bazı personelde gözyaşlarına hakim olamadı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
alper 31 Ekim 2018 16:52

ben de devlet hastanesinde apandisit ameliyatı oldum o günleri hiç unutmadım ama devlet hastanesinin yeni yerine taşınması bakmak bile hüzün veriyor

0 0 Cevap Yaz
Mehmet 28 Ekim 2018 17:48

Allah hizmetlerinizden razı olsun. İnşaallah yeni yuvanızda mutlu ve huzurlu olur bizlere hizmetlerinizi daha iyi verirsiniz.

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi