Eskişehir deprem bölgesi için tek yürek!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir deprem bölgesi için tek yürek!
A
a

Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ Genel Müdürlüğü’nın başlattığı “Suyumuzu deprem bölgesiyle paylaşıyoruz” kampanyası için "ES TV" ve "Kanal 26" ekranlarından dayanışma programı yayınlandı. Gecede toplam 16 TIR Kalabak suyu bağışlandı.  

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kahramanmaraş merkezli toplam 11 ilde büyük yıkıma sebep olan 6 Şubat depremleri sonrası Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ Genel Müdürlüğü’nün “Kalabak suyumuzu deprem bölgesiyle paylaşıyoruz” sloganıyla başlattığı proje için canlı yayınla bağış kampanyası düzenlendi. 22 Mart Dünya Su Günü’nde afet bölgesindeki depremzedelere ulaştırılacak su bağışları için ES TV ve Kanal 26 ortak yayınında gerçekleştirilen dayanışma programına Eskişehir’den adeta destek yağdı. Sunuculuğunu Av. Hüseyin Akçar ve Özlem Aydoğan’ın üstlendiği dayanışma programına milletvekilleri, Belediye Başkanları, iş insanları, oda başkanları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gecede toplam 16 TIR Kalabak suyu bağışlandı.  


DÜNYA SU GÜNÜ’NÜ BİR FIRSATA ÇEVİRDİK

Yaşanan afetin başından beri bölge ile temas halinde olduklarını söyleyen ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, “Onlarca cana dokunduk, onlarca canı kurtardık. Kurtaramadıklarımız da oldu. Kampanyadaki en önemli felsefe Yunus’un, Hacı Bektaş-ı Veli’nin ve Mevlana Celaleddin Rumi’nin Anadolu topraklarındaki o insani kalbini, o insanlara açmak, dokunmak. Bir de bir bin de bir aslında. Neyi paylaşabilirsek. Özellikle de çok önemli bir aya giriyoruz. Ramazan ayına giriyoruz. Ana felsefesi paylaşmak olan bir ay. Dinimizin de bir vecibesi paylaşmak. Dünya Su Günü’nü bir fırsata çevirdik. Dünya Su Günü’nde kalbimizi, gönlümüzü bölgeyle paylaşmak istedik.  Gücümüzü ne kadar çok artırırsak o kadar çok yaraya merhem olabiliriz. Tabii ki tüm yaralara merhem olamayız ama bir şehrin kalbini oraya taşıyabiliriz. Bu konuda ES TV ve Kanal 26 ailesine sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

LOJİSTİĞİ ÜSTLENİYORUZ

ESO olarak bölgeye gereken yardımları yapmaya gayret ettiklerini söyleyen ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Söz konusu afet olunca biz de üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Eskişehir Sanayi Odası olarak, bu gece yapılacak bütün bağışların lojistiğini üstlenmek istiyoruz. Bütün yardımların lojistiklerini inşallah Eskişehir Sanayi Odası olarak gerçekleştireceğiz” dedi.

MUTLULUK DUYUYORUZ

ETB Başkanı Murat Diri, “Eskişehirspor’umuzun her zaman destekçisi olan bizler böyle bir kampanyaya da destek olmak istedik. Bir palet su bağışlayarak kampanyaya destek olmak istiyoruz. Böyle güzel bir organizasyonun parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu. Büyük bir dayanışmaya ev sahipliği yapıldığını vurgulayan CHP Milletvekili Utku Çakırözer, “Depremde tüm Türkiye tek yürek oldu. Deprem bölgesine bizim Kalabak Suyumuzu yetiştirdiler. Beni de kattığınız için minnettarım. Benim için çok büyük bir gurur. Ben de 2 palet katkı sağlamak isterim deprem bölgesine. Başım üstüne” ifadelerini kullandı.

MİLLET DEVLETE ELİNİ UZATTI

Tüm şehrin seferber olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Jale Nur Sülü, “Eskişehirlilere, yerel basın kuruluşlarımıza yere televizyonlarımıza minnettarım. Tam olarak millet devlete elini uzattı. Ben de 3 palet su bağışlıyorum. Aynı zamanda bütün duyarlı hemşerilerimi bu kampanyaya destek vermeye çağırıyorum” dedi.

ÇORBADA TUZUMUZ OLSUN

“Su hayattır” diyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Doğru ve düzgün bir dağıtımla da oradaki insanların ihtiyaçlarını gidereceğimizi zannediyorum. Biz de kampanyanıza uygun göreceğiniz ölçüde katılmak isteriz. Takdiri size bırakıyorum. Önemli olan burada çorbada tuzumuzun, orada suyumuzun olması” ifadelerini kullandı.

DEPREMZEDELERİN YANINDAYIZ

Deprem bölgesine gittiğini ve orada su konusunda yaşanan zorlukları gördüğünü kaydeden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Bu konuda duyarlı Eskişehirlilerin bu kampanyaya katılıp can suyu olacaklarına inancım tam. Eskişehir’de belediye başkanı olmaktan onur duyuyorum. Biz bütün Eskişehir olarak depremzedelerin yanındayız” dedi.

DESTEK VERMEK İSTİYORUZ

Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, “Suyun ne kadar kıymetli olduğunu çok iyi biliyorum. Eğer mümkünse bölgeye ulaştırılacak tırların için biz de ETB olarak suyun dışında 500 koli gıda kolisiyle destek vermek istiyoruz. Ayrıca bu kabul görmezse onun bedeli kadar da su satın alıp gönderebiliriz” şeklinde konuştu.

EMEK VERMEK ÇOK GÜZEL

İş insanı Serkan Can Zengin, “Eskişehir’in bu süreçte ne kadar bir ve beraber olabildiğini, bazı yaraları nasıl hızla sarabildiğini gördük. Bunun devamı asıl önemliydi. Çünkü insanlar zaman geçtikçe unutma eğrisi düşüyor biliyorsunuz. Bunu bırakmadan devam edebilmek ve emek vermek çok güzel bir şey. 5 palet de ben naçizane destek olmak isterim” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi